Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zrobiłam fundament pod drewniany (szkieletowy dom), wykonawca fundamentów "olał" moją prośbę (zgodną z projektem by zrobić izolację pionową), wylał już tzw.posadzkę i zaczęłam drążyć temat izolacji poziomej (wg. projektu 2xpapa), oburzył się, że on tego nie zrobi na całości tylko na ścianie fundamentowej, proszę i proszę...wreszcie zrozumiał, że domek przyjedzie gotowy łącznie zpodlogami drewnianymi i muszęmieć izolację, bo mi zgnije za jakiś czas..., no to "zaproponował" mi folię budowlaną, twierdzi, że do takiego betonu, niedawno wylanego to on nic nie przyklei...

proszę poradźcie co mam zrobić.... :cry:

ja buduję sama, we wszelkich rozmowach towarzyszy mi tylko moja czteroletnia dziecinka,a wiedzę i doświadczenie budowlane mamy na tym samym poziomie. :wink: .., więc... :roll:

https://forum.murator.pl/topic/66799-jaka-izolacja-pozioma-na-fundamentach-pod-drewniany-domek/

zanim firma przyjedzie na beton można będzie połozyć pape.Kolega stawial sobie taki domek ,i jak firma przyjechała to pod same ściany położyl pape,a póżniej przed położeniem podłogi rozłożył folie budowlaną i na to dał wełne.mieszka sobie już drugi rok i bardzo sobie chwali.