Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projket kuchni- wersja 2 -co wy na to?

editta

Recommended Posts

Ten układ zdecydowanie wygodniejszy. Jeszcze pomyślałabym żeby płyta i zlew były bardziej zbliżone, tak żeby wystarczyło się "obrócić na pięcie" i mieć już w zasięgu ręki. No i chyba lepiej by było zamienić zlew z płytą. ja uważam że koło kuchenki powinien być możliwie duży blat roboczy i pozwoliło by to zachować ergonomię: najpierw lodówka potem zlew na końcu kuchenka

ja tez zamienilabym miejscami plyte i kuchenke i koniecznie ustawilabym je na

przeciw siebie

nie pasuje mi lodowka w tej wnece, mysle ze jest za daleko, moze moglabys ja ustawic na tej scianie pomiedzy dwoma wejciami do salonu? - mozna by ja obudowac sciankami z obu stron, chyba wygladaloby ok

a tam gdzie masz teraz lodowke zrobilabym duza zabudowe ods podlogi do sufitu i na samym srodku obok siebie wstawilabym piekarnik i eksperes do kawy - te sprzety uzywa sie znacznie rzadziej niz lodowke, wiec moga byc lekko odddalone od trojkata lodowka-zlew;kuchenka - wtedy blat ze zlewem pod oknem bylby w calosci na tym samym poziomie i zlew trafilby pod okno

uf, to tyle

pozdrawiam

dzięki moi drodzy za udział w zabawie

uff no to już gdzieś jesteśmy

Czyli poniekąd moja propozycja byłaby sensowana :lol:

Jaką masz przestrzen pomiedzy wyspą a oknem? Jesli pod oknem na całej jego długosci zmiesci sie blat roboczy to tam mozesz umiescic w prawym rogu słupek z lodówką, w blacie kran, a na wyspie płyta (pod warunkiem ze zostanie Ci przestrzen na swobodne poruszanie sie (jakies 115 cm).

O!

Taki układ mieć będę ja,

a to chyba oznacza ze będę mieć fajną kuchnię :lol: :lol:

już się cieszę :wink:

warto znać opinie innych :wink:

Ten układ zdecydowanie wygodniejszy. Jeszcze pomyślałabym żeby płyta i zlew były bardziej zbliżone, tak żeby wystarczyło się "obrócić na pięcie" i mieć już w zasięgu ręki.

takie rozwiązanie było by lepsze ale zrezygnowałam z jadalni, posiłki będziemy jadać przy wyspie (blat "stołu" chciałabym położyć wyżej, na blat wyspy i w ten sposób wydzielić jakąś granice) nie chciałbym więc mieć płyty czy zlewu zaraz przed sobą

No i chyba lepiej by było zamienić zlew z płytą. ja uważam że koło kuchenki powinien być możliwie duży blat roboczy i pozwoliło by to zachować ergonomię: najpierw lodówka potem zlew na końcu kuchenka

święte słowa :wink:

nie pasuje mi lodowka w tej wnece, mysle ze jest za daleko, moze moglabys ja ustawic na tej scianie pomiedzy dwoma wejciami do salonu? - mozna by ja obudowac sciankami z obu stron, chyba wygladaloby ok

a tam gdzie masz teraz lodowke zrobilabym duza zabudowe ods podlogi do sufitu i na samym srodku obok siebie wstawilabym piekarnik i eksperes do kawy - te sprzety uzywa sie znacznie rzadziej niz lodowke, wiec moga byc lekko odddalone od trojkata lodowka-zlew;kuchenka - wtedy blat ze zlewem pod oknem bylby w calosci na tym samym poziomie i zlew trafilby pod okno

uf, to tyle

pozdrawiam

kurcze... wydaje mi się, że zrobi się wtedy straszna ciasnota. a i zapomniałam wspomnieć, że komin nie tworzy linii równoległej do przeciwległej ściany ale jest przedłużeniem wnęki, która łączy się z główną ścianą pod skosem (o ile to coś wyjaśnia sprawę) ale nie ukrywam, że wolałabym aby na wyspie nie było żadnego sprzętu :roll:

mam jednak nadzieję, że istnieje jakieś idealne rozwiązanie. tak więc sprawę kuchni uważam nadal za otwartą i czekam na sugestie a w wolnej chwili i ja coś pomyślę :oops:

WITAJ

Powiem ci że masz ekstra powierzchnię pod kuchnię. powiem szczerze :

"Jeżeli masz kasę to Możesz tu zrobić praktycznie wszystko" tak że sąsiedzi bęą klękali na kolana. Jeżeli pomieszczenie masz w takim stanie jak jest na zdjęciach to właśnie najlepszy czas na projekt wstępny.

WITAJ

Powiem ci że masz ekstra powierzchnię pod kuchnię. powiem szczerze :

"Jeżeli masz kasę to Możesz tu zrobić praktycznie wszystko" tak że sąsiedzi bęą klękali na kolana. Jeżeli pomieszczenie masz w takim stanie jak jest na zdjęciach to właśnie najlepszy czas na projekt wstępny.

no, no, no :lol: :lol: :lol: to mi się podoba, a może jakaś mała podpowiedź. zdjęcia aktualne.