tzi 26.11.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Jesteśmy na etapie wyboru działki ( bardzo początkujący) ale chcielibyśmy zrobić to w sposób dokładny aby potem nie pluć sobie w brodę, że coś przeoczylismy. Dlatego sporządziłem spis rzeczy na które musimy zwrócić uwagę. http://www.cyborg.toya.net.pl/temp-file/dzialka.jpg Chciałem się zapytać czy może coś ważnego pominołem? Proszę o uwagi i komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.11.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 a sprawdziłeś, kogo będziesz miał za sąsiadów? gratulacje nie ma sie do czego przyczepić (ale moze to pora zbyt późna?) działka, tak jak wybór partnera, musi mieć to "coś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tzi 26.11.2006 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 a sprawdziłeś, kogo będziesz miał za sąsiadów? gratulacje nie ma sie do czego przyczepić (ale moze to pora zbyt późna?) działka, tak jak wybór partnera, musi mieć to "coś" Słuszna uwaga o sąsiadach nie pomyślałem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 27.11.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Przy drodze dojazdowej: stan prawny. Kto jest właścicielem drogi, czy jest ustanowiona służebność przejazdu, przechodu, doprowadzenia mediów. Czy ma ona odpowiednie parametry, żeby być drogą dojazdową (m.in. szerokość min. 3,5 m)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tzi 27.11.2006 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Dziękuję. Zaktualizowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 27.11.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Dziękuję. Zaktualizowałem. jak wygląda działka i dojazd do niej w czasie roztopów jak wygląda odśnieżanie dróg dojazdowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tzi 27.11.2006 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Dziękuję. Zaktualizowałem. jak wygląda działka i dojazd do niej w czasie roztopów jak wygląda odśnieżanie dróg dojazdowych Myślę że to można ująć w punktach: Teren->na terenie->rodzaj gruntu = czy podmogły, czy suchy, czy luźny, czy glina itp. Komunikacja->Możliwość dojazdu = tu można opisać jak się można dostać do działki a w Komunikacja->Droga dojazdowa->rodzaj drogi i Komunikacja->Droga dojazdowa->stan techniczny można opisać czy to jest drogra grutnowa czy asfaltowa w jakim jest stanie i czy nadaje się do jazdy po niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 27.11.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Dziękuję. Zaktualizowałem. jak wygląda działka i dojazd do niej w czasie roztopów jak wygląda odśnieżanie dróg dojazdowych Myślę że to można ująć w punktach: Teren->na terenie->rodzaj gruntu = czy podmogły, czy suchy, czy luźny, czy glina itp. Komunikacja->Możliwość dojazdu = tu można opisać jak się można dostać do działki a w Komunikacja->Droga dojazdowa->rodzaj drogi i Komunikacja->Droga dojazdowa->stan techniczny można opisać czy to jest drogra grutnowa czy asfaltowa w jakim jest stanie i czy nadaje się do jazdy po niej. wygląd działki podczas roztopów niezależy od rodzaju gruntu - podczas odwilży grunt wgłąb jest przemarznięty i nie przepuszcza wody niezaleznie czy to jest żwir, skała czy glina podczas roztopów liczy sie raczej ukształetowanie terenu i warunki lokalne - dlatego działke najlepiej przed kupnem obejrzeć właśnie w tym okresie co do innych cech warto też sprawdzić, czy teren nie jest zalewany podczas lokalnych powodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tzi 27.11.2006 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Dziękuję. Zaktualizowałem. jak wygląda działka i dojazd do niej w czasie roztopów jak wygląda odśnieżanie dróg dojazdowych Myślę że to można ująć w punktach: Teren->na terenie->rodzaj gruntu = czy podmogły, czy suchy, czy luźny, czy glina itp. Komunikacja->Możliwość dojazdu = tu można opisać jak się można dostać do działki a w Komunikacja->Droga dojazdowa->rodzaj drogi i Komunikacja->Droga dojazdowa->stan techniczny można opisać czy to jest drogra grutnowa czy asfaltowa w jakim jest stanie i czy nadaje się do jazdy po niej. wygląd działki podczas roztopów niezależy od rodzaju gruntu - podczas odwilży grunt wgłąb jest przemarznięty i nie przepuszcza wody niezaleznie czy to jest żwir, skała czy glina podczas roztopów liczy sie raczej ukształetowanie terenu i warunki lokalne - dlatego działke najlepiej przed kupnem obejrzeć właśnie w tym okresie co do innych cech warto też sprawdzić, czy teren nie jest zalewany podczas lokalnych powodzi Teraz rozumiem, naniosłem poprawki. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 29.11.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Dziękuję. Zaktualizowałem. jak wygląda działka i dojazd do niej w czasie roztopów jak wygląda odśnieżanie dróg dojazdowych Myślę że to można ująć w punktach: Teren->na terenie->rodzaj gruntu = czy podmogły, czy suchy, czy luźny, czy glina itp. Komunikacja->Możliwość dojazdu = tu można opisać jak się można dostać do działki a ja mam pytanie jesli droga która jest wydzielona do działki (mamy zamiar ją kupic) od ulicy asfaltowej jest nie zrobiona czyli rosna na niej mlode brzózki samosiejki i tak naprawde droga jest tylko na mapie to co nas czeka w przyszłości jesli kupimy działke. Chodzi mi o to czy bedziemy musieli zapłacić za jakies prace czy poprostu zrobic tak zeby nam było dobrze dojechac, czyli wyciąc pare drzewek i troche utwradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 29.11.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Ja ( a raczej samochody z materiałami budowlanymi) rozjeździłam i utwardziłam trochę, żeby się nie zakopać po deszczu w glinie. Ale wcześniej zapytałam grzecznie właściciela drogi, czy mogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts