ewa i aleksander 26.11.2006 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Jak urzadzic lazienke w pomieszczeniu ze skosami.Czy ktos ma jakis fajny pomysl a moze zrodlo takich pomyslow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 27.11.2006 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Pomysł realizuję.Pod skosem wanna i kibelek.Są odsunięte od ściany tak żeby wstając nie walnąć się w łeb.Prysznic w części "wysokiej".W nie wykorzystanej powierzchni pod ścianą dam szafki na środki czystości.Dużego pola manewru raczej niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 28.11.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Ja mam łazienkę ze skosami, jest długa, ale wąska, to dodatkowa zagwozdka. Architekt podpowiedział mi żeby podzielić ją na dwie części poprzez zmianę nawierzchni podłogi i wystroju, i tak mam część typowo łazienkową a druga to taki salon łazienkowy. Pod skosem mam wannę narożną po drugiej stronie jest kibelek i bidet, trochę dalej przyklejony do komina prysznic. Na reszcie ściany pod skosem (już w części salonowej) mam podłużną szafkę na ręczniki, mydła, balsamy, suszarki, wałki itp taka 2m*40cm*70cm wysoka, a na bocznej ścianie jest umywalka w drewniane obudowie (taka jak szafka) z wielkim lustrem też w drewnianej oprawi, jest tez miejsce na kosz na bieliznę i drewniane krzesełko. Zdjęć nie mam bo to w fazie projektu dopiero, trochę się z tym namęczyłam, żeby jakoś wyglądało, żeby się zmieściło i nie zagracało, żeby rury nie biegły na dole po suficie . Łazienka ma (nie pamiętam dokładnie) 5m*2.5m i po długości jest skos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 28.11.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 ja tez mam lazienke pod skosami, pare miesiecy temu byl tez podobny watęk -poszukaj. zapraszam do mojego albumu tam jest pomarańczowa łazienka na poddaszu http://foto.onet.pl/8e09a,7t2s1wg7gb9g,u.html?P=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 28.11.2006 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Piotrek 1 A nie walisz glowa w sufit jak wstajesz z kibelka?Ile cm wysokosci ma ta scianka kolankowa na ktorej jest bidet i kibelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 28.11.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 nie, a mam 182 cm wzrostu w tym miejscu to jest ok 190- ( wieczorem zmierzę) ściankę kolankową też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 29.11.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Ewa sprawdziłem, scianka kolankowa 1,50m, przu końcu kibla 2,15 , całkowita wysokość 2,65 w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 29.11.2006 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Piotrek1U mnie scianka ma tylko 120cm i z tego co napisales bedzie za nisko.Ale mam jescze druga lazienke ze scianka kolankowa 150cm i zrobie tak Ty masz .Coprawda moj mezczyzna ma 188cm ale ponoc ludzie sie kurcza na stare lata.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 29.11.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 ewa te 30 cm różnicy to nie jest tak dużo, jeśli... czy wysokość s.kolankowej 1,20 m to masz już w takim stanie jak ja czyli po zrobieniu dachu, tynku, GK itp,i ewentualnym wysunięciu jej do przodu? Nie w stanie surowym czy na planie? bo to dwie różne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 29.11.2006 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Juz sa kartongipsy a wysunac sie nie da bo zajda za bardzo na wanne i bedzie do niej trudny dostep i cala lazienka sie pomniejszy.To sa skutki ,ze nie dalismy sie namowic na zrobienie jakiejkolwiek scianki kolankowej i skosy sa u nas od podlogi.W nastepnymdomu juz inaczej ie pomyslimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 29.11.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 rozumiem oj ja tez bym całkiem inaczej zaprojektował nasz dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 29.11.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Ojej, mnie właśnie czeka rozplanowanie układu łazienki. Sciana kolankowa ma 1m,na poczatku miała być tylko wanna (zwykła, podłużna, ale spora, pewnie z 1,7 m), ale teraz myślę też o kabinie prysznicowej. Chyba zrezygnuję z dwóch umywalek na rzecz jednej dużej. Kiedyś w muratorze był artykuł na temat odległości poszczególnych elementów w łazience, i właśnie ściany kolankowej. Jak znajdę to się tu dopiszę, ale to nie bedzie wcześniej niż w przyszły weekend (dużo kopania, bo Muratorów sporo, z kilku lat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 11.12.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam , także mam łazienkę pod skosami ale rozplanowałam ją innaczej. na środku jest wanna do niej prostopadle murek po jednej stronie dwie umywalki po drugiej kibelek. Wchodząc do lazienki na pierwszym planie jest wanna obłożona mozaiką. Prysznic we wnęce tylko z drzwiami bez brodzika.Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor123 11.12.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Polecam numer specjalny Muratora nr 3/2006 pt. Dom z poddaszem". Kupiłem go ostatnio w kiosku, zawiera wiele praktycznych porad odnośnie zagospodarowania i wykończenia poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts