Gagata 27.11.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 bardzo proszę o odpowiedź w tym konretnie przypadku-jak to jest? Moja mama sprzedała mieszkanie ok 2 tyg. temu a kupiła je bardzo dawno (ok. 15-20 lat temu) CZY PLACI JAKIŚ PODATEK? Np 2% ?? Była przekonana, że nie i ja tez ją utrzymywałam w takim przekonaniu a tu ja straszą sąsiedzi że TAK. Ale jaki to miałby być podatek w TEJ sytuacji.......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sgt.Highway 27.11.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Nie płaci. Tzn. z reguły podatek od czynności cywilno-prawnych w wysokości 2% płaci w takiej sytuacji kupujący, chyba że w umowie notarialnej zapisano inaczej - musisz sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 27.11.2006 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Dziękuję! Ja też tak uważam, ale jak mam zaczęła wypytywać sąsiadki.... Wiecie jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts