Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witamy na nowej szacie graficznej

Moder_tech

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nowa szata moze byc, tylko kolor fontow w nazwach tematow meczy oczy. Zbyt jasny ten niebieski, nie odcina sie od tla, oczy szybko sie mecza.

Zmiencie na czarny.

I wielkosc fontu jest za mala. Zwlaszcza dla wpisow. W rozdzielczosci 1024x nie da sie tego czytac.

Do czytania kontrast musi byc odpowiedni. Takie rzeczy to chyba sa oczywiste? Pisal ktos z was dokument w wordzie fontem 8 ...

Dwie male zmiany (kontrast i wielkosc fontow) i bedzie ok.

Gorath

Czy można zrobić coś z tą za szeroką stroną, nie pasuje mi zmiana w ustawieniach specjalnie dla forum, mam za dużo dokumentów dopasowanych do obecnej rozdzielczości.

A czytając forum muszę ciągle uzywać suwaka http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif

ja doskonale wiem, że powinno być inaczej

ale póki się nie zmieni, można poradzić sobie korzystając z Forum w przeglądarce Opera

można ją ściągnąć z adresów:

http://www.opera.com/products/desktop/?htlanguage=pl/

http://operapl.net/

potem opcje Widok > Dopasuj do szerokości

nie jest to idealne rozwiązanie, część obrazków przypisana funkcjom jest nieczytelna

ale zawsze to lepsze niż męczyć się z paskiem przewijania

pomijam fakt że Opera to bardzo dobra przeglądarka

"Trzeba sobie jakoś radzić" - powiedział człek zawiązując buty dżdżownicą

witam :)

zastanawia mnie jedno. Ktoś żyje z tego forum, zbija kasę na wejściach a z drugiej strony tak niepowaznie traktuje swoich pracodawców. Jest to kpina w żywe oczy z użytkowników forum. Tyle protestów, tyle sprzeciwów i nic. Ktoś zgarnął chyba niezłą kasę za te nowości. Ja forum nie potrzebuję bo budowę dawno zakończyłem. Jestem tutaj jako społecznik aby pomóc innym. Widzę jednak, że jestem nieproszonym gościem. Tak więc spadam. Życzę decydentom samouwielbienia i dobrego samopoczucia.

Jak się domyślam, pewnie MOD wykonany jest na zamówienie w drugiej zewnętrznej firmieš. I zwykle ktoś to odebrał jakiś protokół odbioru, czyli było zgodne z zamówieniem. Teraz zapewne złożono Aneks w sprawie poprawek˛ i chyba ze 30 dni przyjdzie czekać na jakąś reakcjęł.

Nie ma to jak własny informatyk, który takie poprawki robi od ręki :) oraz umowy uwzględniające prawo do dowolnych modyfikacji kodu. To ostatnie jeśli firma ma w przyszłości posiadać jakąś odpowiedzialność z tytułu gwarancji zwykle jest w umowie zastrzeżone jako brak takiej możliwości.

-=-=-=-=-=-=-=-

1.przecież się podpisali

2.jeśli umowa nie przewiduje tego

3.zwykle taki czas jest w umowach

A może zamiast spekulacji uważniej poczytać forum.

Zwiększyliśmy doraźnie wielkość czcionki. Wszystkie Wasze uwagi zbierzemy z końcem tygodnia i w przyszłym zmodyfikujemy projekt. Nam też zależy na czytelności forum, ale także na nowoczesnej formie graficznej. Na pewno znajdziemy kompromis. Prosimy o cierpliwość i uwagi.