Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witamy na nowej szacie graficznej

Moder_tech

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak widzę zmiana szaty nie tylko bo i wersja się zmieniła, a poprawki są ważne bo już search zaczynał się gubić w ilości postów.

Kolorystyka jest zgodna niby z wydawnictwem, ten czerwony, żółty, czarny i wszystko niby oki, rozdzielczość też zgodna ze standardem czyli 1024x768 ale fakt, że powinna być dynamiczna, podpowiem taki mały znacznik w PA ustaw stałą szerokość forum :-> to chyba zbędne, powinno dostosowywać do rozdzielczości.

I powiem wam, że tez mam nieodparte wrażenie, że po kilku minutach wpatrywania się w tło coś dziwnego się dzieje z oczami, powstaje efekt jakby częstotliwość była za niska.

W sumie wiele się nie napracowali nad tą skórką, taką grafikę sam umiem zrobić a mam kilka forum i w każdym coś się robi, widzę, że dodatkowo przeniesiono informacje o postach z dolnej części do górnej. coś ta firma http://www.byss.pl Agencja Reklamowa nad designem nie wiele się napracowała i odnoszę wrażenie, że na forum phpBB by Przemo jest kilku ludzi którzy to samo wykonają w zaledwie kilka godzin od ręki, a widziałem już lepiej dopracowane designy.

Proponuję w CSS zmienić tło w tabeli głównej i tabeli forum, oraz imput z #ffffff na #f5f7f8 (body, bodyline, td.row1, i dalej wg uznania) odcień też może być nieco inny warto sprawdzić, ten sam kolor lekko siny stosowany jest w kilku miejscach np. cytaty, w tym forum a jako tło znacznie złagodzi zbyt silny kontrast który jest teraz.