Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe oblicze forum

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 181
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podoba mi się oszczędna i nowoczesna szata graficzna. Ale jest dużo ale...

1. jaka rozdzielczość jest teraz optymalna, może to podać na stronie głównej,

2. bardzo, ale to bardzo źle się czyta te szare literki na jasnym tle. Przy dłuższych wpisach po paru linijkach się odpada

3. jaśniejsze linki są już prawie niewidoczne

4. Przyciski do formatowania postów mało czytelne, dobrze że układ został zachowany to można używać "na pamięć".

Redakcjo, zróbcie coś na litość boską, bo forum zrobiło się NIEPRZYJAZNE DLA UŻYTKOWNIKA.

A co robi P.W. przy moim profilu? Cichy wielbiciel (to byłoby C.W.)? Mam znajomego o identycznych inicjałach. Spróbujcie pozostać przy piktogramach, zamiast tworzyć nowe skróty (na wzór nowomowy).

Niedawno prosiłam też o prawidłowe użycie "tę wiadomość" zamiast "tą wiadomość". Teraz jest "ten post" - brzmi lepiej i żadna nawiedzona purystka językowa (czyli ja) się nie przyczepi.

Przedtem było zdecydowanie lepiej.

Przy pisaniu swojego postu wpisy poprzedników były oddzielone ramkami, teraz wszystko się zlewa - trudniej przeglądać temat.

Ciemne przyciski są mało widoczne, muszę się wpatrywać co na nich pisze.

Szary kolor liter męczy wzrok.

Tematy z nowymi postami były wyraźnie zaznaczone na czerwono, teraz ledwo je odróżniam.

itd,itp.

Jednym słowem jest dużo gorzej, forum stało się mało czytelne.

W/g mnie ktoś w redakcji strasznie się uparł aby był jeden słuszny wzorzec. :(

Ja powiem jedno: zaglądać na forum to będę zaglądał, ale pisać to raczej już nie będę: zbyt bardzo męczy mnie sprawdzanie czy nie ma literówki i błędów ortograficznych (ale ta biel wali po oczach :evil: ). A bez możliwości poprawiania, to nie będę pisał.

.

To zainstaluj sobie FireFox 2.0, on sprawdza błędy w polu edycyjnym i podkreśla na czerwono ;)

A u mnie siadła opcja automatycznego logowania.

To tak jak u mnie. Kolorki da się znieść, chociaż tytuły wątków i działów takie jakieś sine i słabo widoczne. Cytaty niestety nie wyróżniają się za bardzo z treści posta. O tym, że odwiedzone linki nie zmieniają kolorów pisałam już a i inni tez pisali. Nadal nie ma okna szybkiej odpowiedzi, nie ma przycisku do cytowania fragmentu i wielu wielu wygodnych opcji. Poprostu zmiana kolorków i nic więcej.

Juz wiem co mnie drazni!

znalazlam! :wink:

wieeeelgasne miejsce na avatar - tak jak kiedys tak sie ustawial - jak ktos sobie taki duzy walnal (i potem wszyscy na niego krzyczeli zeby zmniejszyl) :wink: to teraz jest automatycznie :-? :-? :-?

ps. nie wiem czemu w pracy strona byla w calosci a w domu nie miesci sie na ekranie (rozdzielczosc mam te sama :o )

Tzn miesci sie o ile wylacze boczna zakladke w IntExpl. "Ulubione"

a ja sie przyzwyczailam ze ja z lewej strony mam i nie chce jej chowac

:(

tutaj musze bo faktycznie jezdzenie po bokach suwaczkiem jest denerwujace :evil:

Zgadzam się wygląd do niczego.

- wielki napis forum na górze strony - po co?

- szary kolor wszystkeigo męczy wzrok, mały kontrast.

- wyłączyło mi się logowanie automatyczne - to akurat drobiazg.

- jakiś dziwnie obniżony tekst w wiadomościach

- a w opcjach wyszukiwania nic sie nie poprawiło :-((

A możnaby tak dodać w opcjach - stary format forum?

Pozdr

Łukasz

W/g mnie ktoś w redakcji strasznie się uparł aby był jeden słuszny wzorzec. :(

Ja powiem jedno: zaglądać na forum to będę zaglądał, ale pisać to raczej już nie będę: zbyt bardzo męczy mnie sprawdzanie czy nie ma literówki i błędów ortograficznych (ale ta biel wali po oczach :evil: ). A bez możliwości poprawiania, to nie będę pisał.

.

To zainstaluj sobie FireFox 2.0, on sprawdza błędy w polu edycyjnym i podkreśla na czerwono ;)

Nie po to w podstawówce poznałem ortografię, aby teraz używać programów komputerowych dla idiotów. :evil: Generalnie nie używam programów, które ograniczają moją wolę: Microsoft Office, już na samym początku swojego istnienia, poleciał do mojego śmietnika. I tam pozostał do dziś. :lol:

P.S.

A FireFoxa mam, ale nie używam. Trochę "kulawo i przydługo" chodzi na moim komputerku (a mam tylko PII 233 MHz i 96 Mb RAM a system to Windows Me). Działam na IE 6: zdeklasował FireFoxa pod względem prędkości (co na początku bardzo mnie dziwiło, ale po jakimś czasie zdziwienie ustąpiło :wink: ). 8)

prosze Redakcji

zaczynam sie garbic , wbijajac lebek w monitor (pajaczka bede musiala zamowic )

oczy mnie bola (okulary trza bedzie se sprawic)

mruze oczy ( krem przeciwzmarszczkowy potrzebny )

jakas nerwowa sie zrobilam ( wizyta u psychologa, leki uspakajajace )

chyba nie wybuduje domu ( koszta mi wzrosly ) :o :-?