Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe oblicze forum

Redakcja

Recommended Posts

Zwiększyliśmy doraźnie wielkość czcionki. Wszystkie Wasze uwagi zbierzemy z końcem tygodnia i w przyszłym zmodyfikujemy projekt. Nam też zależy na czytelności forum, ale także na nowoczesnej formie graficznej. Na pewno znajdziemy kompromis. Prosimy o cierpliwość i uwagi.

• Odpowiedzi 181
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zgadzam sie z Tolą .....nie można kasować prywatnych wiadomości ( zaznaczonych ).............. z usuń wszystkie - nie próbowałam ,bo chcę parę zostawić 8)

ja z kolei mogę usuwać, nie mogę natomiast archiwizować

tzn. zapisać w "Zapisane"

to, że posty są teraz jakieś takie kanciaste, zajmują całą szerokość strony, zaczynają się w dziwnym miejscu [zniknęły ramki]

to że nie ma wyraźnego oddzielenia treści postu od nagłówka wiadomości

też jest do kitu

Tanie mięso psi ......

i maść na szczury :lol:

przy cytowaniu kursor pozostaje po miast przenosic się do nowego wersu

Biały kolor przy maleńkiej czcionce jest nie do wytrzymania, to zbrodnia dla oczu.

Cytowanie postów to jakaś pomyłka - cytat prawie się nie różni od całego wpisu.

Jeśli ta ponura :lol: kolorystyka ma być standardem, nie opcją jeno, to linki powinny być powinny być niebieskie, nie jasnoszare.

Całośc jest taka "wydelikacona", nie wiadomo po co.

Często zamiast "Znajdź wszystkie posty" danego forumowicza jest słówko "Informacja", trzeba przeładowywać stronę - rekord to 5 razy :o

Gigantyczny napis FORUM na głównej nie wiem po co jest. Mania wielkości ?

Kto chce naprawdę silnych wrażeń, niech spróbuje wejść na czat, sorry C Z A T :o

Pomijam fakt, że nie otwiera się w nowym oknie/zakładce - jak kiedyś - tylko w oknie/zakładce ogladanym/nej.

Jestem za powrotem starego Forum - albo danie Forumowiczom wyboru - zgodnie ze stylami do wyboru w Profilu [niedziałającymi obecnie].

Powyższe sprawdzone w Operze 9.02 [dzięki niej mogę wyświetlać stronę bez paska przewijania u dołu].

Wszystko jest takie kanciaste, nieprzyjemne, zbyt "moderne".

Po co jest odstęp pomiędzy nagłówkiem a pierwszymi znakami postu ? :o

Strona wyszukiwarki aż kwadratowa.

Przy okazji, może dałoby się wpisać poprawnie jedno słówko w opisie funkcji wyszukiwarki:

"Możesz używać AND aby określać, które słowa muszą znaleźć się w wynikach, OR dla tych, które mogą się tam znaleść i NOT dla tych, które nie mogą wystąpić.

jak to czytam, to zaraz mam smaka na naleśniki :D

Bardzo kiepski układ!!!

Kolor do bani!! Bardzo razi w oczy.

Poprzednio było bardzo dobrze.

Nie wiem czym się kierowaliście nie wyszło Wam to za dobrze.

Kiedy wrócicie do poprzeniej wersji.

NIEZAPOMNIJCIE że Wasze - Nasze forum czyta się godzinami i nie może być tak że po 5 minutach mam już dość.

Proponuje ankietę oraz tymczasowy powrót do poprzedniego układu niech użytkownicy zadecydują.

Wszystkie Wasze uwagi zbierzemy z końcem tygodnia i w przyszłym zmodyfikujemy projekt. Nam też zależy na czytelności forum, ale także na nowoczesnej formie graficznej.

Po co modyfikować - wrócić do dobrego i sprawdzonego.

Jak nowoczesna forma graficzna?Tu sie za dużo nie wymyśli. To jest forum i główna sprawa aby sie dobrze czytało.

Jak chcecie coś naprawdę zrobić to dodajcie opcje, aby wybrane tematy nie były wyświetlane, albo postawcie serwer newsowy powiązany z forum to bedzie lepsza funkcjonalność.

pozdrawiam

Marek

Zwiększyliśmy doraźnie wielkość czcionki. Wszystkie Wasze uwagi zbierzemy z końcem tygodnia i w przyszłym zmodyfikujemy projekt. Nam też zależy na czytelności forum, ale także na nowoczesnej formie graficznej. Na pewno znajdziemy kompromis. Prosimy o cierpliwość i uwagi.

Dla mnie ważniejsza jest praktyczność formy graficznej niż jej nowoczesność.

A w ogóle co to za abstrakcyjne kryterium - nowoczesność formy graficznej...

forum powinno być przede wszystkim przejrzyste i czytelne dla użytkownika.

Pozdrawiam.

Zmiany forum w toku - niedługo efekt Waszych uwag będzie widoczny. Cierpliwości.

Alleluja siostry i bracia

ja to czułem ze to wszystko przez Giertycha

i starych pracowników dydaktycznych

symbolem ruchu oporu jest umęczone oko-

retrospektywny obraz zaginionej tęczówki

Zmiany forum w toku - niedługo efekt Waszych uwag będzie widoczny. Cierpliwości.

Mam nadzieję, że do tego czasu nie oślepnę przy czytaniu tego forum. :evil:

P.S.

Czy zmiana tła i czcionki to taka wielka sprawa??? :o Chyba, że spec od naklejek nad tym pracuje, to już mnie nic nie zdziwi. :evil: :lol: :lol: :lol:

Czy poniższy objaw jest wynikiem zmiany interfejsu ?

Mam wrażenie że wczesniej czegoś takeigo nie było:

wyszukując po postach nie zawsze uzyskuje się te same wątki co w przypadku wyszukiwania po tematach, chociaż na logikę powinny się różnić tylko ilości wyników. Wpiszcie dla próby:

nortstar

po postach żaden wątek się nie znajduje

po tematach - jest jeden wynik wyszukiwania

?