Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe oblicze forum

Redakcja

Recommended Posts

Te - nike - jakby coś ode mnie zależało, to w życiu już nic bym nie zmieniło w wyglądzie tego forum - TOBIE NA ZŁOŚĆ 8)

Poza tym, jak na coś, z czego mogę korzystać całkowicie ZA DARMO, i nikt ode mnie nie oczekuje NICZEGO w zamian za bycie na tym forum, to uważam, że jest nieźle - to tak aby się trzymać wewątka :lol:

• Odpowiedzi 181
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie się ta nowa wersja nowej wersji podoba :)

czytelna, kolory i grafika też mi odpowiadają.

To białe tło tylko nadal uderza po oczach i męczy je :-? . To można poprawić chyba? Taka mała rzecz, a ucieszy.

I czczionka.

Dopiero teraz zwóciłam uwagę, że rozdzielczość nie pasuje. Nie widzę też, na której stronie wątku jestem - to się nie odznacza.

Powoli, a bedzie dobrze.

Zielonooka

może nie zauważyłaś, ale nie wyszłam z pisaniem poza ten wątek.

Bo ja na pisanie nie mam czasu. Mam ten czas dla rodziny, przyjaciół, psa, 4 koni...

Rozbudowujemy dom i wiele infomacji tutaj jest dla nas bardzo cennych. Chcielibyśmy czytać tę skarbnicę praktycznej wiedzy.

Ale oczka bolą, a szanuję je bardzo. Dlatego zdanie o białym, męczącym tle pogrubiłam. I zacznę czytać dopiero wtedy, gdy się to poprawi.

Jeśli nie, to trudno, forum się nie zawali - ot, jeden forumowicz mniej. Forumowicz - czytacz. Nie mamy doświadczen budowlanych, którymi moglibyśmy się tutaj podzielić.

Mnie się ta nowa wersja nowej wersji podoba :)

czytelna, kolory i grafika też mi odpowiadają.

To białe tło tylko nadal uderza po oczach i męczy je :-? . To można poprawić chyba? Taka mała rzecz, a ucieszy.

I czczionka.

Dopiero teraz zwóciłam uwagę, że rozdzielczość nie pasuje. Nie widzę też, na której stronie wątku jestem - to się nie odznacza.

Powoli, a bedzie dobrze.

odznacza się, nie zauważyłam, że czytana strona jest bez podkreślenia, przepraszam :oops: Dla mnie pozostaje tylko to męczące białe tło i rozdzielczość. Te dwa drozbiazgi i szata graficzna forum będzie na 5.

Wyluzujcie.

rrmi i JoShi - przecież wiecie, że ONA musi mieć zawsze ostanie słowo :-? n i e r e f o r m o w a l n a.

Lepiej spędzić ten niedzielny wieczór na przyjemniejszych zajęciach.

A tak a propos, czy Doxycyclinę można popić piwem? :oops:

Wracając do tematu:

jest lepiej, ale jeszcze nie doskonale.

Brakuje mi tu jeszcze jednej opcji, własnie śledzę zupełnie inne Forum (na razie biernie). Jest tam tzw. "shoutbox". Tam sobie można nawrzucać, bez dawania dodatkowej roboty moderatorom - biedna Edzia, jutro miotełka i szufelka :roll:

Jestem rozczarowany. :(

Wkurzała mnie czcionka i świetlista poświata w tłe. :evil:

Nastały zmiany. :o

Tło zszarzało a czcionka stała się jeszcze mniej czytelna.

Moja aktywność na forum już spadła praktycznie do zera. :oops:

Jak tak dalej pójdzie dołącze do grona czytających.

Napisanie tych kilku zdań to dla mnie droga przez mękę. :cry:

Jestem rozczarowany. :(

Wkurzała mnie czcionka i świetlista poświata w tłe. :evil:

Nastały zmiany. :o

Tło zszarzało a czcionka stała się jeszcze mniej czytelna.

Moja aktywność na forum już spadła praktycznie do zera. :oops:

Jak tak dalej pójdzie dołącze do grona czytających.

Napisanie tych kilku zdań to dla mnie droga przez mękę. :cry:

Boorg no mam nadzieje, ze nam tego nie zrobisz, jakiej uzywasz przegladarki? Mozna np w Firefoxie samemu zwiekszyc czcionke, na kolory niestety nie mam rady.

Prawdę mówiąc to was nie rozumiem z tym tłem

1. Większość programów pocztowych ma białe tło i taką czcionkę

2. Może mam krótką pamięć ale tło było białe od samego początku

Ad.1

W systemie mozesz wybrać schemat tematyczny (lub ustawić dowolne tło okna) i po sprawie.

Ad.2

Tło nie przeszkadzało, bo czcionka była inna (bardziej czytelna).

A po trzecie.

W polu edycji dalej jest świetlista poświata ze słabo widoczna czcionką. :evil: Dlatego pisałem, że zostanę czytelnikiem: przeczytać szybko to owe forum od biedy można, ale uczestniczyć w dyskusjach to w moim wypadku masochizm. :cry: A ja preferuję czułe związki. :wink:

I wreszcie po czwarte.

Przywiązanie i wierność. Za chwile stuknie mój roczek na forum. Rok temu zajrzałem tu przez przypadek i bez specjalnego narzekania funkcjonowałem przez 10 miesięcy. Czyli zostałem. A dlaczego? Bo ważne jest pierwsze wrażenie. I mówcie co chcecie ale ja wiem swoje. Jak człowiekowi coś odpowiada to nawet najnowsza nowość go nie interesuje. I wszystko było OK aż tu nagle takie coś *(czyli to co widać) wymyśliła Redakcja. Dla mnie ta nowa kolorystyka to @#$%@#$ jednak forum to własnośc Muratora, może sobie robić z nim co zechce. Ale ja czuję sie jakby kobieta porzuciła mnie dla starszego chłopa: nie potrafię sobie wytłumaczyć co ona w nim widziała (poza pieniędzmi)? I tak samo zastanawiam się nad forum Muratora: czy to zaczyna być azyl dla ludzi z dobrym wzrokiem, bo ja ze swoim zaczynam odpadać? :o

Reasumując:

Gdybym zajrzał tutaj pierwszy raz dzisiaj powiem otwarcie: nie byłbym jednym z Was Kochani Forumowicze Muratora. Może czasem napisałbym coś jako Gość... .

P.S.

...np w Firefoxie samemu zwiekszyc czcionke, na kolory niestety nie mam rady...

Ale to nie jest rozwiązanie: przecież wprowadzajac zmiany w przeglądarce, może strona Muratora będzie fajniejsza, ale cała reszta - na którą wejdę będzie wyglądała komicznie.

To zaczyna przypominać historię z zegarem Muratora: aby punktualnie działał trzeba przestawić go ręcznie. A automatyzacja tego procesu jest banalnie prosta: zegar sam może aktualizować się przez internet. Czyli proste zadanie (o odgórnym przestawieniu wskazówek nie wspomnę :wink: ) nie rozwiązane przez miesiące... . :(

To zaczyna przypominać historię z zegarem Muratora: aby punktualnie działał trzeba przestawić go ręcznie.

Wlasnie, jestem tu nowa i zdziwlł mnie ten zegar, dlaczego tak jest?

Co do nowej szaty forum to choc nie mam najlepszego wzroku jakos sobie radze, ale rozumiem, ze ktos moze miec problem. :x

(przy okazji wyprobuje opcje)

To zaczyna przypominać historię z zegarem Muratora: aby punktualnie działał trzeba przestawić go ręcznie. A automatyzacja tego procesu jest banalnie prosta: zegar sam może aktualizować się przez internet. Czyli proste zadanie (o odgórnym przestawieniu wskazówek nie wspomnę :wink: ) nie rozwiązane przez miesiące... . :(

Być może redakcja miała na uwadze wygodę użytkowników z innych stref czesowych?

Są na forum osoby mieszkające w Europie Zachodniej, Stanach Zjednoczonych a nawet w Australii.

Może stąd ręczne ustawianie czasu?

Mnie to wcale nie przeszkadza, dwa razy w roku zmienić ustawienia.

Mnie to wcale nie przeszkadza, dwa razy w roku zmienić ustawienia.

Mnie też, zwłaszcza, że się dużo po świecie przemieszczam i mój zegarek jest bardzo często przestawiany, ale pomimo ustawienia prawidłowych wartości w profilu i aktualnej strefy czasowej w zegarze kompa, ciągle mam tak, że bez zalogowania czas na Stronie Głównej Forum jest +1h w stosunku do aktualnego. To samo dotyczy czasów wszystkich postów. Po zalogowaniu czas Strony Głownej jest OK.

Ale dlaczego nadal nie działa podświetlanie/odznaczanie tematów przeczytanych?

Wiele razy było sygnalizowane, jako fajna rzecz ułatwiająca poruszanie się między wątkami.

Podpisuję die obiema rękami. Bardzo mi tego brakuje. Miło by było, gdyby podświetlaó sie nie tylko po kliknięciu na cały temat, ale po otworzeniu jego ostatniej (np.) strony też.

A poza tym jest lepiej.

• 3 weeks później...

Jeśli jest taka możliwość to chciałbym prosić o zmianę wysokości (na mniejszą) ramki w któej mieszczą sie tematy tzn. Jak było stare forum na jednej stronie miesciło się dużo więcej tematów, w tej chwili trzeba dużo więcej przewijać . Powoduje to że człowiek szybciej się męczy i strona jest dużo mniej przejrzysta, szczególnie jak się szuka jakiegoś konkretnego tematu.

Dzieki z góry, choć i tak nie za bardzo wierzę że coś się zmieni....