pawcio1973 27.11.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam. Chcę was zapytać, jak dokładnie liczy się odleglość otworów okiennych od granicy, w wypadku gdy ściana z oknami jest nierównoległa do granicy. Wybudowalem budynek i teraz gdy sąsiadowi geodeci wytyczyli granicę wychodzi, że mam otwór okienny ok 40 cm. mniej niż przepisowe 4m (mierząc w najkrótszej lini po skosie). Budynek w stanie surowym, a sąsiad jak przysłowiowy Kargól Pomóżcie, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio1973 29.11.2006 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Nikt się nie orientuje. Może chociaż jakiś namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.11.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 4 m do najblizszej zewnętrznej krawedzi otworu drzwiowego lub okiennego przy nierównoległym usytułowaniu budynku względem granicy.Taka watpliwość. Przecież ktoś Ci ten dudynek wytyczał. Czy to znaczy, że granice się zmieniły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio1973 30.11.2006 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Granice się nie zmieniły, tylko od strony sąsiada, na granicy stał kiedyś budynek i granica w tym miejscu szła po ścianach pokoi. Do tej pory płot stał w lini prostej i nikt nie robił żadnych załamań, a teraz po pomiarach granica raz skręca i wchodzi w moją działkę ok.1,1m następnie wchodzi w jego ok1,5m. Próbowałem się z nim dogadać, wyprostować to lub wykupić od niego ten kawałek co wchodzi w moją działkę, ale on na nic się nie zgadza i chyba ma mnie w garści, bo straszy mnie nadzorem. Czy przez te ok.40cm będę musiał zamurować okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts