Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jesteś za utrzymaniem nowej szaty graficznej forum ?

Rezi

Czy jesteś za utrzymaniem nowej szaty graficznej forum ?  

280 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za utrzymaniem nowej szaty graficznej forum ?

Recommended Posts

Nowy layout jest zdecydowanie lepszy.

Font Verdana jest O.K!

Trochę nie rozumiem tego stałego opustu w każdym poście. Jak drobna sugestia: równaj w dół!

Popracujcie nad poprawieniem czytelności (większy stopień pisma, bo od dziś litery już są czarne) i usuńcie niedoróbki.

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Okropność.

Font Verdana jest do ... niczego. Litery są za cienkie - najłatwiejszy dla oka do czytania na monitorze - choć rzeczywiście nie najładniejszy - jest Times New Roman - niechby sobie Redakcja poczytała jakieś opracowania na ten temat.

W ogóle odnoszę wrażenie, że Redakcja akceptowała szatę forum na podstawie wydruków. A tymczasem coś, co wygląda fajnie na papierze, okazało się zupełnie nieczytelne na monitorze. Albo może monitory w redakcji - dostosowane do obsługi grafiki - są po prostu dużo lepszej jakości. Niechby tak Redakcja sobie poczytała forum na takim zwykłym laptopiku - to zrozumieliby, co jest nie tak.

To, co najważniejsze - czyli tekst postu - jest bardzo nieczytelny; natomiast dodatki - wybijają się na plan pierwszy przez podbicie ich ciemnoszarym tłem. Na tym tle zresztą kiepsko widoczne są jasnożółte litery (coś, co na papierze daje na pewno lepszy efekt) - więc np. odczytanie wyrazów "KOD", "LISTA=" itd. na ciemnoszarych "przyciskach" jest b. trudne.

Forum jest teraz bardzo jasne - ale znowu, to, co na papierze jest super (białe tło) - na monitorze, który świeci, po prostu poraża oczy.

Jeśli szata forum się nie zmieni - będę zmuszona przestać je czytać (wzrok nie pozwala...). Szkoda byłoby przenosić się na forum Gazety...

Ja jeszcze się wstrzymam z opinią. Póki co nie podoba mi się, ale może to kwestia przyzwyczajenia... choć wątpie...

Ale na pewno bardziej niż nad szatą powinno się popracować nad funkcjonalnością. Np. co za problem, żeby ograniczyć wielkość avatarów - tak, żeby ucinane były jak się nie mieszczą a nie tak jak teraz doprowadzały do rozjechania się forum.

No i przeglądanie starych postów w trybie odpowiadania jest fatalne - poszczególne wypowiedzi zupełnie się zlewają...

wcale mi sie nie podoba. podpisuje sie pod wnioskiem o przywrócenie poprzedniej wersji.

po co zmieniac coś co było dobre, charakterystyczne, rozpoznawalne, bylo znakiem firmowym samym w sobie i poza tym nikt zadnych zmian sie nie domagał!!

szczerze, nowa szata graficzna zniechęca do przeglądania forum.

proponuję kompromis - szata graficzna "po nowemu" czcionka po staremu :-?

Naprawdę te szare i niebieskie chudziutkie literki stanowią torturę dla wzroku !!! Nawet dla zdrowych oczu!!! :evil: Czy to tak trudno dostrzec szanowna Redakcjo? To nie fanaberia - zmiany powinny służyć ułatwianiu życia, a nie utrudnianiu.

Jestem tu bardzo krótko więc do starej wersji nie zdążyłem się przyzwyczaić dlatego nie bedę posądzany o sympatyzowanie ze "starymi".

Obecny wygląd forum mi NIE ODPOWIADA - czyta się to kiepsko, jest za jasne stanowczo.

czytanie forum ma być przyjemnością a nie męką dla oczu - a moje nie są takie całkiem stare jeszcze.

Zmiana na cos innego konieczna!

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...