Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tynkowanie-ile to bedzie kosztowało?

marcell

Recommended Posts

U mnie 12 pln/m2 za gładzie gipsowe - tylko robocizna.

Materiały "konsultuję" z fachowcami ale ostatecznie sam wybieram produkt i miejsce zakupu.

W ten sposób z ewentualnych rabatów korzystam bezpośrednio ja, a nie fachowcy i ich zaprzyjaźniona hurtownia.

Parę razy byłem zmuszony wysłać fachowców na zakupy (brak czasu). Na fakturze nigdy nie było rabatu. Kiedy sam robiłem zakupy w tej hurtowni zawsze miałem parę % taniej.

Tajemnica została rozwikłana. :lol:

W Wawie tynki cementowo-wapienne z zacieraniem kwarcem - aktualnie robocizna od 15 zl/m2 w gore (do nawet 21 zl/m2).

Do tego oczywiscie material...

ale on pyta o Kraków, a nie wARSZAWĘ

... a robotników najlepiej szukać w okolicach, mam na myśli Nowy Sącz, TArg, itp.

...no, albo mieć poleconych...

W Wawie tynki cementowo-wapienne z zacieraniem kwarcem - aktualnie robocizna od 15 zl/m2 w gore (do nawet 21 zl/m2).

Do tego oczywiscie material...

ale on pyta o Kraków, a nie wARSZAWĘ

... a robotników najlepiej szukać w okolicach, mam na myśli Nowy Sącz, TArg, itp.

...no, albo mieć poleconych...

Jak zamkna lepera i cala swite to wytynkuje domek za free:-))

Za 315 m2 (tynk maszynowy, gips) zapłaciłem 5800 zł bez rachunku za wykonawstwo. 4-osobowa firma wykonała pracę w 4 osoby w trzech dniach. Otrzymałem również rachunek na materiały (do późniejszego odliczenia VAT). Wszystkie prace plus materiały wykonywała firma. Jakość prac oceniam na bardzo dobry, ale zostawili trochę bałaganu.

Pozdrawiam!