qazio 27.11.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam Mam strasznie dużo kawałków luster (różne rozmiary, niektóre nawet 114x102cm) i chcem wykleić z nich taką mozaikę na ścianie pomalowaniej emulsją, czy ktoś może wie jak to zrobić i czym dokładnie. Wiem że murator poleca klej rozpuszczalnikowy tylko nie wiem co to znaczy - może jest to po prostu klej montażowy w tubie, tylko kiedyś juz takim klejem przykleiłem lustro i po jakimś roku zaczeły pojawiać się na nim ryski i pajaczki tak jakby od środka je tam coś "jadło". Jak ktoś ma pomysł lub robił to już to proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.11.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 A po co ci to badziewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 27.11.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Co prawda nie robilam mozaiki lecz zwyczajnie przyklejalam lustro do sciany na klej. Poszlam do sklepu i poprosilam klej do przyklejania luster, wyglada jak tuba na silikon, trzyma sie dobrze i na pewno jest dostepny w kazdym sklepie z materialami budowalnymi. Ale moze rzeczywiscie sie zastanow czy to dobry pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.11.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 kleić na kleje neoprenowe - specjalne do klejenia luster nie wolno uzywac silikonów - moze zajść reakcja chemiczna z tlenkiem srebra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts