dusia2006 22.04.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Pablitoo ma rację, tak jest też nazywany gatunek Magnolia liliiflora Desr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.04.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 mam pytanie do Mirka co to za roslinka ??? Nie podpisali? Nie wiem, nieostre. Typował bym jałowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.04.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 mam pytanie do Mirka co to za roslinka ??? Nie podpisali? Nie wiem, nieostre. Typował bym jałowca. dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 29.05.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 oto moja magnolia......http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/2e00000008f7ac00/1/227/8OnASHgB5D-n5k9_mKmlxv74J9pqhT86.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonetka 03.08.2009 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam serdecznie Posadziłam magnolię ( Gallaxy ) na wiosnę ( duże powyżej 2.50 m drzewo ) i do tej pory było ok a teraz zauważyłam że jest tak ...... czyli co, schnie ??? ale dlaczego ? a jesli tak to dlaczego teraz ??? ....dziwnie że one schną jakby po połówce ( nie od razu cały tylko pół liścia i drugie pół ) ........niestety ze mnie zaden ogrodnik Czy Ktos zechce mi pomóc i odpowiedzieć na nurtujace mnie pytania ? ..... i przede wszystkim jak zahamować ten proces ? http://www.fulereny.blink.pl/mum/magnolia001.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 03.08.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Antraknoza Opryski 2-3 krotnie co 7-10 dni np. Sarfun, Topsin,, natępnie Bravo, Gwarant, potem Sportak lub Folpan. Wybierz sobie doatepne środki z poszczególnych grup. Porażone pędy i liście usuwać (palić). .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonetka 03.08.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Pinusiku pięknie dziekuję http://www.fulereny.blink.pl/mum/kw.01.jpg Topsin mam , Gwarant też ..poczekam tylko żeby wiatru nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.08.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Dnia dzisiejszego - robiąc obchód mojego ogródka zauważyłem ciekawostkę - moje BETTY po raz drugi w tym roku zakwitają - oczom nie wierzyłem - mam już je kilka lat - a tutaj w tym roku taka niespodzianka : http://images48.fotosik.pl/177/15e7fd802653ca86m.jpg - przecież to gatunek magnolii który kwitnie tylko raz w roku ... - pomijając to - bardzo miło z ich strony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.08.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Antraknoza Opryski 2-3 krotnie co 7-10 dni np. Sarfun, Topsin,, natępnie Bravo, Gwarant, potem Sportak lub Folpan. Wybierz sobie doatepne środki z poszczególnych grup. Porażone pędy i liście usuwać (palić). .. U mojej Alexandriny również zaobserwowałem takie same objawy na liściach - czyli najpierw kuracja Topsinem / już spryskałem / przez tydzień a później tak samo tylko produktami z następnych grup ? - czyli np Bravo a potem Folpan ?? - jak długo trwa kuracja ?? - 3 razy po tygodniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowka 17.08.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 A ja mam planowaną magnolię pośrednią 'George Henry Kern'. Czy ktoś ma u siebie, do jakich rozmiarów dorasta, może zdjęcia takiej własnej macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 17.08.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Magnolia 'George Henry Kern' : http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=109.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.05.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Coś wątek zamarł ... - ponad pół roku bez żadnego wpisu - a szkoda bo magnolie to przepiękne krzewy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 04.05.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Noo.. a w szkółce Hajdrowskich w podkrakowskim Mnikowie pełno kwitnących różnych odmian magnolii! Można oczy nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.05.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Dla mnie mistrzostwem świata jest Alexandrina w szkółce u Sosnowskich na Zarudawiu - niesamowita - chyba 20-letnia magnolia która przerodziła się z formy krzaczastej w ogromne drzewo z tysiącem przepięknych kwiatów ... Coś niesamowitego ... Co roku na wiosnę jak u nich bywam zachwycam się nią ogromnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.05.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 A moja Alexandrina nie będzie kwitła w tym roku - posadzona w zeszłym roku jesienią trochę chorowała i nie wykształciła pąków kwiatowych. Na zimę ją okryłem więc na pewno nie przemarzła ... No nic - może za rok ... Ale za to obydwie Betty - wręcz obsypane kwiatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.05.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Oko to mam zamiar nacieszyć piętnastego maja w Pisarzowicach - na święcie kwitnących Azalii u Pudełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 04.05.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Magnolia dobrze się czuje w ciepłym klimacie, wtedy zniesie zarówno przesadzanie (robiłem to z ok 5-metrowym drzewem) jak i przycinanie, u mnie kwitną regularnie i od posadzenia, starsze drzewo powtarza kwitnienie późnym latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts