mynia_pynia 29.11.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 a po co ten wewnętrzny korytarz między salonem a pokojami, zlikwiduj tą ścianę, będzie dużo więcej miejsca.Teraz możesz kupić bardzo ładne drzwi do wnętrza mieszkania, które będą ozdoba salonu, więc nie ma strachu, że z salonu będzie widać 3 drzwi, po za tym możesz dać do któregoś z pokoju suwane (w ścianie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 29.11.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 kuchenka bliżej komina bo będziesz miała sufitem okap puszczony przez całą kuchnie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 29.11.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 a może w przybliżeniu coś takiego? http://anoleiz.w.interia.pl/mieszry3-1.JPG bardzo poglądowe raczej , przepraszam za jakość i kolory, ale jedyne co mam teraz pod ręką to paint a to nie sprzyja w ogóle twórczości projektowej... oddzielić "kuchnie" od sypialni i łazienki ścianką działową, która przejdzie w barek-stół ? ściankę do pokoju dziecinnego można przesunąć jeszcze bardziej w stronę przedpokoju, wtedy powstanie wnęka na szafki. Łazienka przesunięta w stronę kuchni, więc powinna zmieścić się tam i wanna, wtedy można rzeczywiście zrezygnować w ogóle z ubikacji osobnej i zrobić tam coś w rodzaju schowka-garderoby. Dla oszczędności miejsca raczej zastosowałabym drzwi przesuwne gdzie się da... Mieszkanie ma niezbyt szczęśliwy układ, ale trzymam kciuki żeby spełniło wszystkie Wasze jako rodziny oczekiwania pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 29.11.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!Komin (wentylacja) !!!Nie można zrobić kuchni bez komina (musi być zawsze) tak samo jak w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romana 29.11.2006 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Anoleiz to bardzo fajny pomysł Myślę, że chyba najlepszy Mieszkanie nie jest duże i chciałabym maxymalnie wykorzystac przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 29.11.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 hmmm... tam niedaleko jest do wentylacji w "byłej" ubikacji W swoim mieszkaniu mam kuchnię w byłym pokoju BEZ komina w ścianie, i mam wentylację podpiętą do łazienki która znajduje się za ścianą, nie wiem o co ten krzyk działa bardzo dobrze )))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.11.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Jakie ma być ogrzewanie tego mieszkania?W kuchni zamiast kuchenki gazowej można dac płytę elektryczną. Wtedy nie bedzie tak niezbedna ta wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 29.11.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 zawsze można zrobić wentylację wymuszoną, w sensie okap nad kuchenką, no bo te zapachy )) i para wodna z garnków, ale to można i tak podpiąc za rogiem do komina w ubikacji i zabudować w przedpokoju jakimś pawlaczem , czy coś i rury nie będzie widać... my długo nie mieliśmy żadnej wentylacji w tej przebudowanej kuchni - właśnie kuchenka elektryczna i jedyny minus to bardziej zaparowane okna i zapachy, po zainstalowaniu okapu z filtrem wszystko ok żadnego grzyba mimo, że wszyscy nam prorokowali pleśni, grzyby i zgrzytanie zębów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 29.11.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 A czy to ma sens????: http://img154.imageshack.us/img154/7827/miesz2dj2.jpg Ja myślę ze to najlepsze rozwiazanie nie robiłabym tylko tej scianki miedzy salonem a korytarzem przed pokojami Planowała bym to tak, żeby nie ruszac kuchni z miejsca i łazienek... bedzie najtaniej. Reszta scianek jest działowa i mozna dowolnie zmieniac pozdrawiam... mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.11.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 tam gdzie jest kuchenka gazowa lub piecyk gazowy - wentylacja grawitacyjna jest obowiązkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 29.11.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 do "romany...???" - nie wiem jak odmienić W jakim programie jest robiona to wizualizacja. Proszę o pełną nazwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romana 29.11.2006 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Myniu_pyniu to było robione w zwykłym paint'cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 22.01.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 ROMANA i jak tam u ciebie , zrobiłaś już te trzy pokoje?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts