retrofood 09.01.2007 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 To 30 lat temu były komputery i forum Muratora? Mięsa,wódeczki,papierosów,itp... mogło nie być (ocet tylko był), ale forum Muratora napewno było !!!!!!!!! A guzik prawda. Była jeszcze herbata "Ulung". I spółdzielnie Kółek Rolniczych. PS. Stąd wzięło się u nas powiedzenie - pytanie: "A ty gdzieżeś się taki ulung?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 10.01.2007 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 A ja mam kawałek komputera ODRA 1300 DZIAŁAJĄCY !!!Kto zgadnie ile waży i co robi. Dla uproszczenia dodam, że współpracuje z prawie wszystkimi najnowszymi pecetami i ma się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 10.01.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Głownie liczy i ma wielkość szafy. A nośnikami danych są takie dyski wielkości talerza. Odry produkowane były we Wrocławiu w latach siedemdziesiątych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.01.2007 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 A ja mam kawałek komputera ODRA 1300 DZIAŁAJĄCY !!! Kto zgadnie ile waży i co robi. Dla uproszczenia dodam, że współpracuje z prawie wszystkimi najnowszymi pecetami i ma się dobrze. Mieści się w domu, czy stoi w oddzielnym budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 10.01.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Mieści się w domu, ale wymaga solidnego stołu. Do przeniesienia tego urządzenia wymagane jest 2 osoby. Nie jest to stacja dysków bo ona wymagała podnośnika widłowego.Urządzenie jest fragmentem mojej pracy dyplomowej z lat 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.01.2007 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 A ja mam telefon komórkowy z tamtych lat (sześćdziesiąte). Lata trudne, więc aparat był drewniany. Za antenę slużył taki większy gwoździk z kawałkiem starej spirali od kuchenki elektrycznej. "Dzwoniłem" wtedy do kuzynki, która siedziała z drugiej strony stodoły. Czasem nawet słyszała co mówię.Teraz ciągle jej wyrzucam, że nie zadbała o prawa autorskie, bo przecież TO MY wymyśliliśmy telefonię komórkową. Ale bysmy mieli kasy !!!!!!!!!! PS. A wtedy to nie było nawet forum MURATORA!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 07.04.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Taki fajny wątek padl.A próbowaliście grać na pecetach w gierki np z Atari?Ja mialam czarno-bialy tv do komputera a gdy byla "wolna chata" to się go podlączalo do Rubina. Wtedy to byl czad. Wielki ekran i kolory - jakie by nie byly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.04.2007 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Tak faktycznie to u nas w klubie w drugiej połowie siedemdziesiątych, była super nowoczesna gra telewizyjna. miało to wielkość tunera radiowego od starej wieży, podłączało się do telewizora i można było grać w dwie osoby np. w tenisa, lub podobne, czy pojedynczo odbijać piłkę od ściany. Aleśmy w to rżnęli!!! Godzinami!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 07.04.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Ja miałem do niedawna na stanie "maszynę cyfrową" z tamtej epoki. Pamięć miała na ferrycie, drukarka zasilana trójfazowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 07.04.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Ja miałem do niedawna na stanie "maszynę cyfrową" z tamtej epoki. Pamięć miała na ferrycie, drukarka zasilana trójfazowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts