Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego ponad 35 lat nikt tu nie pisze????

retrofood

Recommended Posts

To 30 lat temu były komputery i forum Muratora? :o :o :o

Mięsa,wódeczki,papierosów,itp... mogło nie być (ocet tylko był), ale forum Muratora napewno było :roll: :roll: !!!!!!!!!

A guzik prawda. Była jeszcze herbata "Ulung". I spółdzielnie Kółek Rolniczych.

PS. Stąd wzięło się u nas powiedzenie - pytanie: "A ty gdzieżeś się taki ulung?"

A ja mam kawałek komputera ODRA 1300

DZIAŁAJĄCY !!!

Kto zgadnie ile waży i co robi. Dla uproszczenia dodam, że współpracuje z prawie wszystkimi najnowszymi pecetami i ma się dobrze.

Mieści się w domu, czy stoi w oddzielnym budynku?

A ja mam telefon komórkowy z tamtych lat (sześćdziesiąte). Lata trudne, więc aparat był drewniany. Za antenę slużył taki większy gwoździk z kawałkiem starej spirali od kuchenki elektrycznej. "Dzwoniłem" wtedy do kuzynki, która siedziała z drugiej strony stodoły. Czasem nawet słyszała co mówię.

Teraz ciągle jej wyrzucam, że nie zadbała o prawa autorskie, bo przecież TO MY wymyśliliśmy telefonię komórkową. Ale bysmy mieli kasy !!!!!!!!!!

PS. A wtedy to nie było nawet forum MURATORA!!!!!!

• 2 months później...
Tak faktycznie to u nas w klubie w drugiej połowie siedemdziesiątych, była super nowoczesna gra telewizyjna. miało to wielkość tunera radiowego od starej wieży, podłączało się do telewizora i można było grać w dwie osoby np. w tenisa, lub podobne, czy pojedynczo odbijać piłkę od ściany. Aleśmy w to rżnęli!!! Godzinami!!!