c77 03.08.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 600 PLN za 16 punkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remik210 03.08.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 JESTEM WLASNIE NA SWIERZO PO GEODECIE I WYLANIU FUNDAMENTOW GEODETA NA NANIESIENIE WZIOL 320 ZL OSTROW WLKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 10.04.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Podbijam.Ile teraz liczą za ponowne wytyczenie działki/ wznowienie granicy?Okolice Wawy - najchętniej Otwock/Wiązowna, ale chętnie także poczytam o innych regionach kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kartagina 10.04.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 100 zł za punkt po drugiej stronie Warszawy. 400 zł za całość (dom na planie prostokąta, 4 punkty). Po rabacie wyszło 350 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 10.04.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 To za dom tak? A za działkę jest podobnie? Czy inaczej liczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.04.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Za wznowienie granicy + mapy do celów projektowych (8 szt) - 800. ( Radom) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia102 11.04.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 wytyczenie granic dzialki 700zl plus wytyczenie punktow pod budowe domu 400zl calosc 1100 woj lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 16.04.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Za wytyczenie budynku 400 zł okolice Wodzisławia Śląskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 20.04.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 250 zł rok temu koło Piły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 21.04.2010 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 O to bardzo ładna cena... To po znajomości, czy po prostu ludzki człowiek sie trafił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 21.04.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Mapa do celów projektowych-gaz płynny-pan mówi 600 pln Nadarzyn-przy odbieraniu mapy,pan mówi 700 pln,ja mówię miało być 600 pln,a pan na to ale bez VAT-u.Z VAT-em 700 pln.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 21.04.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 cena jak cena zawsze musi być normalna.Któregoś pięknego dnia wpisałem na necie geodeta dla piły i dzwoniłem po kolei i spisywałem na kartce kto ile kasuje.Ten co był u mnie skasował za godzinę pracy 250 zł z tym że ja musiałem mu uszykować deski kołki wkrętarkę i wkręty no i musiałem mu pomóc to poskręcąc no i jeszcze połowę kołków wbiłem a on drugą połowę..O tym pisałem już na innym temacie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 25.04.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Wytyczenie budynku - 400 zł brutto z fakturą - Mysłowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.04.2010 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam , wlasnie zaplacilam za tyczenie pod domek + domek gospodarczy rewelacyjna cene 500 zl. !!!! z fakturka - malopolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perfdom 27.04.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam,ja płaciłem 400 zł za wytyczenie i 450 zł za mapki do celów projektowych. Skierniewice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozsądek 28.04.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 nie mogę jak to czytam. ludzie nie maja pojęcia jakie koszty ponosi geodeta.sprzęt to koszt nawet 100 tyś zł tachimetr + GPS przecież jakoś to się musi zwrócić.zatrudnienie pomiarowego czy nawet kolesia do tyczki to koszt 100zł za pomiar nawet żule za mniej nie pójdą.opłaty w ośrodku za materiały (w zależności od ilości i roboty"conajmniej 4 wypady do ośrodka po materiały i potem odbiory. paliwo kosztuje nikt za darmo geodetom nie daje. także te marne 600 700 zł za mapę do celów projektowych to na benzynę po odliczeniu wszystkich kosztów opłaceniu ludzi i ośrodka. wytyczene domu ok 500 600 zł czesem mniej- ludzie to najważniejszy etap budowy jeśli cos bedzie żle to lipa po całosci. nikt nie zrobi czegoś za 100 zł gdy bierze na siebie taką odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 28.04.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Do prawidłowego wymierzenia domu wystarczy punkt odniesienia tzw pkt zero.Kilka kijków dobry niwelator, taśma miernicza i po sprawie.Jeśli chodzi o kolesia do pomiarów to ja chętnie pójde za połowę tej ceny. 50 zł za pomiar mi wystarczy. U mnie geodeta był sam a ja byłem pomocnikiem. Całość razem z nabiciem narożników oraz wpisem do dziennika zajęła niecałą godzinę. Tak więc 50 zł/godzinę zadowala mnie w 100%.Natomiast mapy do celów projektowych żaden geodeta specjalnie nie maluje wsadza na ksero gotowca i po sprawie.Jednak mapy do celów projektowych a wytyczenie budynku to 2 różne sprawy.W takim razie geodeta ma prawo kasować 700 zł za mapę do celów projektowych ba ma sprzęt za 100 zł.W takim razie ile powinien kasować geodeta o którym pisałem wcześniej majacy sprzęta za 5 może 10 tys??Krótko mówiąc 10 razy mniej .... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 04.05.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Do prawidłowego wymierzenia domu wystarczy punkt odniesienia tzw pkt zero. Kilka kijków dobry niwelator, taśma miernicza i po sprawie. Jeśli chodzi o kolesia do pomiarów to ja chętnie pójde za połowę tej ceny. 50 zł za pomiar mi wystarczy. U mnie geodeta był sam a ja byłem pomocnikiem. Całość razem z nabiciem narożników oraz wpisem do dziennika zajęła niecałą godzinę. Tak więc 50 zł/godzinę zadowala mnie w 100%. Natomiast mapy do celów projektowych żaden geodeta specjalnie nie maluje wsadza na ksero gotowca i po sprawie. Jednak mapy do celów projektowych a wytyczenie budynku to 2 różne sprawy. W takim razie geodeta ma prawo kasować 700 zł za mapę do celów projektowych ba ma sprzęt za 100 zł. W takim razie ile powinien kasować geodeta o którym pisałem wcześniej majacy sprzęta za 5 może 10 tys?? Krótko mówiąc 10 razy mniej .... ???? Sorry ale jestem geodeta ,czytam Twoja wypowiedź i nie wiem o co Ci chodzi, nie znasz się naszym zawodzie więc nie pisz takich paszkwili,mapa do celów projektowych- ksero z gotowce- widać że nie masz zielonego pojęcia o naszym zawodzie, trochę się zastanów zanim napiszesz takie głupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 05.05.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Sorry ale jestem geodeta ,czytam Twoja wypowiedź i nie wiem o co Ci chodzi, nie znasz się naszym zawodzie więc nie pisz takich paszkwili,mapa do celów projektowych- ksero z gotowce- widać że nie masz zielonego pojęcia o naszym zawodzie, trochę się zastanów zanim napiszesz takie głupoty. Głupoty moim zdaniem wypisuje "rozsądek"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor.nick 13.05.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Wczoraj geodeta za mapkę do celów projektowych zawołał 1100 złTo prawda że to tylko 16 km od Gdańskaale jednak chyba stanowczo za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts