mpudlo 30.07.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 tylko problem przy braniu kredytu na rozwoj firmy jakby klient chcial zaplacic wiecej to nie widze problemu w wystawieniu pelnej f-VAT Drogi dirku, mi tu raczej chodzilo o podatek dochodowy, ktorego nie placisz przy niewystawianiu faktury;) Kredyty to rzecz wtorna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pir 03.08.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Ceny wykonania mapy do celów projektowych są różne.. jak różne są i mapy. Ja parę miesięcy temu w okolicach Krakowa zapłaciłem 800 zł (4 mapki + wersja elektroniczna). Może dużo, ale mam wszystko ładnie i porządnie zrobione, media są tam gdzie powinny ( a różnie z tym bywa...). Działka też nie była mała, bo ponad 20ar. Wreszcie zwrócę Wam uwagę na jedną rzecz: oszczędzajcie tam, gdzie się da: na zakupach materiałów, może czasem coś można kupić z "resztkówek" od kogoś innego, itp. Jak zrobicie kiepską mapę i traficie na upartych w ZUDP, czy potem przy odbiorze domu.. bieda będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 16.08.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Wreszcie zwrócę Wam uwagę na jedną rzecz: oszczędzajcie tam, gdzie się da: na zakupach materiałów, może czasem coś można kupić z "resztkówek" od kogoś innego, itp. Jak zrobicie kiepską mapę i traficie na upartych w ZUDP, czy potem przy odbiorze domu.. bieda będzie. pir problem w tym że to geodeta robi a nie my. A ja się na mapach nie znam i skąd mam wiedzieć czy dobra. To nie moja branża płace i wymagam! A jak źle to niech poprawia do skutku proste! Ja płaciłem za mapkę 900zł ale akurat mam duży obszar i dlatego. Chociaż geo na początku krzyczał 1200zł. I do tego zrobił błąd na mapie i poprawiał na własny koszt. Ale błąd wykrył projektant adaptujący bo co ja laik mogę wiedzieć o mapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elviernes 29.05.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 witam za mapkę do celów budowy zapłaciłem 350 zł 10 sztuk mapek za wytyczenie narożników 500 zł dom w kształcie litery L 5 narożnikówokolice gniezna ten był najtańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 29.05.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Ja płaciłem 100zł od punktu za dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 09.10.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Za wytyczenie punktu to mi wyszło 18,75 zł !!! Całość 450 zł, punktów 24 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc2000 16.11.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 W Jaworznie (śląskie) geodeci się cenią.Za mapkę potrafili zawołać nawet 1200zł a za tyczenie 500zł. Po długich poszukiwaniach, udało się znaleźć. Za mapkę wzięli 750 , a przy tyczeniu 350 (bryła w kształcie litery L) - taniej w mieście nie znalazłem.Jeśli ktoś zainteresowany to mogę podzielić się kontaktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 26.09.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Jaka jest przeciętna stawka za pomiary powykonawcze 15km od Wrocławia(budynek, oczyszczalnia przydomowa, przyłącze wody, prądu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MB2428 26.09.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 1100 zł okolice Opola 4 pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts