Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE ZA GEODETE???????????

TONY SOPRANO

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ceny wykonania mapy do celów projektowych są różne.. jak różne są i mapy. Ja parę miesięcy temu w okolicach Krakowa zapłaciłem 800 zł (4 mapki + wersja elektroniczna). Może dużo, ale mam wszystko ładnie i porządnie zrobione, media są tam gdzie powinny ( a różnie z tym bywa...). Działka też nie była mała, bo ponad 20ar. Wreszcie zwrócę Wam uwagę na jedną rzecz: oszczędzajcie tam, gdzie się da: na zakupach materiałów, może czasem coś można kupić z "resztkówek" od kogoś innego, itp. Jak zrobicie kiepską mapę i traficie na upartych w ZUDP, czy potem przy odbiorze domu.. bieda będzie.

• 2 weeks później...
Wreszcie zwrócę Wam uwagę na jedną rzecz: oszczędzajcie tam, gdzie się da: na zakupach materiałów, może czasem coś można kupić z "resztkówek" od kogoś innego, itp. Jak zrobicie kiepską mapę i traficie na upartych w ZUDP, czy potem przy odbiorze domu.. bieda będzie.

pir problem w tym że to geodeta robi a nie my. A ja się na mapach nie znam i skąd mam wiedzieć czy dobra. To nie moja branża płace i wymagam! A jak źle to niech poprawia do skutku proste!

Ja płaciłem za mapkę 900zł ale akurat mam duży obszar i dlatego. Chociaż geo na początku krzyczał 1200zł.

I do tego zrobił błąd na mapie i poprawiał na własny koszt. Ale błąd wykrył projektant adaptujący bo co ja laik mogę wiedzieć o mapach.

• 9 months później...
  • 4 months później...
  • 1 month później...

W Jaworznie (śląskie) geodeci się cenią.

Za mapkę potrafili zawołać nawet 1200zł a za tyczenie 500zł.

Po długich poszukiwaniach, udało się znaleźć. Za mapkę wzięli 750 , a przy tyczeniu 350 (bryła w kształcie litery L) - taniej w mieście nie znalazłem.

Jeśli ktoś zainteresowany to mogę podzielić się kontaktem.

• 1 year później...