MateuszCCS 28.11.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Jeszcze w weekend wygladala tak: http://autozakupy.pl/dom/domek1.jpg W tej chwili dach jest powolutku wykanczany. Z tylu druga identyczna obórka, na budowe ktorej namowilem ojca http://autozakupy.pl/dom/domek2.jpg Kolor elewacji bedzie jasniejszy (piaskowy) - to tylko barwnik domieszany do cerplastu oswietlony zachodzacm sloncem. http://autozakupy.pl/dom/domek3.jpg I czesc przyszlych mieszkancow. W kadrze brak mnie i trzeciego psa, ktory w domowym ciepelku leczyl przeziebienie. http://autozakupy.pl/dom/domek4.jpg Zachecam do krytyki Na "usprawiedliwienie" powiem, ze calosc zamknie sie w 1000zl za m2 w stanie wykonczonym, z płotem i podjazdami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.11.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Ja lubie parterowki, szkoda, ze nie ma zdjec ze srodka i jakiegos planu. Jaki to projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.11.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Podłączam się do powyższego postu. Bardzo jestem ciekawa całej reszty. A głównie dlatego, że bardzo interesują mnie parterówki.Pozdrawiam[/i][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 28.11.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 1000zł za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 28.11.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Widać, że twoje ekipy są sprawniejsze od moich - stodółka zacna, przy okazji oblukam w naturze Drugi raz też postawię parterówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 28.11.2006 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Projekt jest indywidualny i do tego dosc specyficzny. I tak byl poprawiany pod katem odsprzedazy, bo gdyby byl w 100% pod nas, to byloby z tym ciezko Podstawowym zalozeniem bylo "zadnych schodów". Takze poddasze nie jest w zasadzie zupelnie uzytkowe (wiązary kratowe) http://autozakupy.pl/dom/proj.jpg 1/3 chalupy, to powierzchnia garazowo-gospodarcza. reszta to: - salon 26m - pokoj 12m - pokoj 14,4m - sypialnia 11,7m - kuchnia 10.5m - lazienka 6.7m - hall 11m - przedsi0nek 7,6m Bryla jest jak widac prosta Domek maja ratowac naczółki , ganek i bonie wokół okien. Co do kosztow ... Domki (bo jak okazalo sie, ze mozna jeszcze zbudowac cos za pol darmo, to natychiast pojawil sie pomysl budowy drugiego) projektowal znajomy, a stany surowe budowala wyspecjalizowana ekipa budowlancow. Wyspecjalizowana w budowie chlewni Material - pustak keramzytowy. Tynk w srodku gipsowy, w garazu tradycyjny. Materialy raczej dobre: Plannja, Tyvek, Austrotherm (15cm), wełna URSA 40 (30cm), elektryka Legrand, Wavin, grzejniki Purmo, bramy Hormann itd ... generalnie "bogato", ale z rabatami 40-65% W srodku bedzie wykonczenie w standardzie "marketowym" - glazura za 30zl, panele za 20 itp. Bedzie troche naturalnej boazerii (oba przedpokoje i czesc scian w pokojach) , beda tez bajery : m.in. odkurzacz centralny i klimatyzacja. Oczywiscie alarm, elektryka bram itp. Cena za m2 liczona po obrysie murow (180m2) , ale za to ze wszystkimi przylaczami (woda, prad, gaz). Praca wlasna - dźwiganie telefonu komorkowego i jezdzenie samochodem w poszukiwaniu materialow i ekip. Dom jest teraz na etapie wykonanych tynkow wewnetrznych, kupionej calej reszty materialow i dogadanej robocizny. Pojutrze wchodza wylewkarze. Fotki ze srodka wrzuce w przyszlym tygodniu. Miesiac temu musielismy podjac decyzje, czy wprowadzamy sie z koncem roku, czy na wiosne. Zdecydowalismy, ze to drugie - wiec zwolnilismy nieco tempo prac. Zaczynalismy 22go lipca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 28.11.2006 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 kropi: Zapraszam a co do ekip - prawdopodobnie mam po prostu wiecej samozaparcia Taki n.p. hydraulik kosztowal mnie noc w samochodzie pod jego domem - zeby kolesia dorwac i zaciagnac na budowe P.S. Acha ... I jeszcze raz podziekuje to pewnej przemilej osobie, bez ktorej by sie to nie udalo ... Dziekuje !!! A osoba bedzie juz wiedziala komu i za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.11.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Jestem pod wrażeniem. Szczególnie tych 1000/m2 Ale domku też. A jakby ten garaż zagospodarować normalnie, to ile by było miejsca!!! Wiem, wiem, dla faceta garaż to podstawa egzystencji. Ale zawsze go można zlikwidować, nie? Jak tak patrzę, to zaczynam mieć nadzieję, że może i mnie się uda z tą kasą, co ją mam albo mam nadzieję mieć..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 30.11.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Co do kosztów rewlacja. Co do wyboru domu parterowego też teraz wybrałbym dom parterowy a nie z użytkowym poddaszem. Co do wyglądu nie będę ukrywał, że mi się nie podoba. Ale pewnie zawsze trzeba dokonywać jakiegoś wyboru i nie wszystko to co mi się podoba musi podobać się innym. Ja też nie wybudowałem tego domu, który podobał mi się najbardziej. Dlaczego- wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamcia 01.12.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 nieźle...obórka z centralnym odkurzaczem i klimą Też tak chcę !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 02.12.2006 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Kwestia priorytetow Jak widac nie kazdemu sie budyek podoba Co nie bylo akurat priorytetem I co w 100% rozumiem P.S. My tez juz wiemy jaki bedziemy budowac nastepny domek Oczywiscie jak tylko beda na to pieniadze (czyli niepredko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
da-NUTKA 02.12.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Jaki ten świat mały Ładna ta Wasza psiarnia ............. i faktycznie tych skrzynek to możecie powstawiać, że ho, ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 03.12.2006 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Ano Maly A swoja droga juz nie mozemy sie doczekac przekwaterowania calej menazerii do nowej lokalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 03.12.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Na pierwszym miejscu stawiam funkcjonalność. Potem dopiero ważna jest bryła budynku. W takiej prostocie tkwi pewien urok i zapewne wszystko będzie inaczej - ładniej wyglądało po uporządkowani terenu i wykończeniu. Podejrzewam, że gdyby nazwa "o" nie padła w temacie, nie byłoby takich spostrzeżeń. Istotna jest cena, która dla mnie jest powalająca, licząc klimę i odkurzacz.Życzę najlepszegoAmtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 03.12.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Na pierwszym miejscu stawiam funkcjonalność. Potem dopiero ważna jest bryła budynku. W takiej prostocie tkwi pewien urok i zapewne wszystko będzie inaczej - ładniej wyglądało po uporządkowani terenu i wykończeniu. Podejrzewam, że gdyby nazwa "o" nie padła w temacie, nie byłoby takich spostrzeżeń. Istotna jest cena, która dla mnie jest powalająca, licząc klimę i odkurzacz. Życzę najlepszego Amtla absolutnie popieram, nic dodać nic ująć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.12.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Bardzo fajny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 04.12.2006 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Na pierwszym miejscu stawiam funkcjonalność. Potem dopiero ważna jest bryła budynku. W takiej prostocie tkwi pewien urok i zapewne wszystko będzie inaczej - ładniej wyglądało po uporządkowani terenu i wykończeniu. Dokladnie Najgorzej wygladaly samem mury Kazdy pytal "a to gospodarcze bedzie ???" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 04.12.2006 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Bardzo fajny projekt. W jednej z wersji mial dwie lazienki, kotlownie i zadaszony taras Ale stwierdzilismy, ze nie przelkniemy tego finansowo Tym bardziej, ze mial to byc "maly domek 90m2" ... Przynajmniej z takim zalozeniem szlismy do architekta ... ale on lubi duze rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.12.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Bardzo fajny projekt. W jednej z wersji mial dwie lazienki, kotlownie i zadaszony taras Ale stwierdzilismy, ze nie przelkniemy tego finansowo Tym bardziej, ze mial to byc "maly domek 90m2" ... Przynajmniej z takim zalozeniem szlismy do architekta ... ale on lubi duze rzeczy NIC MU NIE BRAKUJE TAK JAK JEST TERAZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 04.12.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Nie wiem dlaczego piszesz "obórka", przecież to bardzo porządnie wykończony dom. Bonie, ładne okna dzielone, dachówka, luksusowe bramy nadają mu wygłądu. Pomyśl jakby wyglądał, gdyby był kryty papą, okna bez podziałów i bonii, które u ciebie są bardzo ładne. Wtedy rzeczywiście można by było porównać go do stodoły, ale teraz jest bardzo elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts