anjamen 12.06.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 No to ja sie pierwsza pochwale.Szalunki przed zalaniem stropu, za 2 tygodnie bedzie juz strop (jak sie wszystko ułoży po naszej myśli) w sierpniu wchodza dekarze.pozwalam sobie wrzucic fotke obecnego stanu a Ty Angelika?http://img510.imageshack.us/img510/3998/dsc09940pc3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 12.06.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 My od 6 czerwca czekamy na PnB... wiec hen hen daleko za resztą Ciekawe ile w Trzebnicy poczekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 12.06.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 nie chce Was martwic ale ja w Trzebnicy czekalam i czekalam. Chyba w ostatnim dniu dostalam kiedy mijal ustawowy termin. (przez to nie zaczelam w ub. roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 12.06.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 zmieniono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 12.06.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Czy możesz mi podrzucić, jak wkleic duze zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 12.06.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Ja mam stan zero, z wykonanym przyłączem wodnym, energetycznym budowlanym. Pod koniec tygodnia przychodzą pustaki z Uniporu (z Austrii w 14 dni od zamówienia za nieco ponad 8zł) i ruszam dalej. Resztę materiałów mam;] ufff - Szczegóły w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 12.06.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Ja mam stan zero, z wykonanym przyłączem wodnym, energetycznym budowlanym. Pod koniec tygodnia przychodzą pustaki z Uniporu (z Austrii w 14 dni od zamówienia za nieco ponad 8zł) i ruszam dalej. Resztę materiałów mam;] ufff - Szczegóły w dzienniku Hej, Ja stan zero będę miał jutro. Też czekam na mat.na ściany kupiłem Unipor po 103 zł zam2. Muszę jeszcze popatrzeć za mat. na działówki, no i rozejżeć się za klinkierem, którego będę sporo potrzebował. Oprócz tego rozglądam się za kominami. Chyba pojade do Komwentu na Karmelkową. Dobrze że mam już resztę do sso. Daro_k napisz ile tej cegły wchodzi na m2 Trzymajcie się! Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 13.06.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 quote] Hej, Ja stan zero będę miał jutro. Też czekam na mat.na ściany kupiłem Unipor po 103 zł zam2. Muszę jeszcze popatrzeć za mat. na działówki, no i rozejżeć się za klinkierem, którego będę sporo potrzebował. Oprócz tego rozglądam się za kominami. Chyba pojade do Komwentu na Karmelkową. Dobrze że mam już resztę do sso. Daro_k napisz ile tej cegły wchodzi na m2 Trzymajcie się! Pozdrawiam Jacek A klinkierek do czego? Kominy, jakieś wykończenie domu czy może cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 13.06.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Dane techniczne Uniporu:Wymiary 372x240x238 mmMasa ok. 16,7 kg/szt.Zużycie 11 szt./m2; ~ 97złm2 (w moim przypdaku)Zużycie zaprawy 15 l/m2;Działówki też robię z Uniporu 12cm.Jak kupicie kominy to dajcie znać gdzie najlepszą ofertę mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 13.06.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 anjamen,fajny ten Wasz domeczek.Projekt bardzo mi się podoba, a jaką macie działkę? Pewnie ogromną?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 13.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 A przy okazji, pochwalcie się swoimi wynikami finansowymi;) Moje są w dzienniku - coś słabo mi to wyszło chyba, bo liczyłem na mniej. Stan zero z robocizną = 56200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 13.06.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Daro_K Jeszcze przy tym wyniku finansowym trzeba dodać miesiąc, kiedy się robiło. Ja w marcu za stan 0 zapłaciłam ok 45.000. Jak się patrzę teraz na ceny, to chyba nie odważyłabym się zaczynać Do tych co przed stropem Oddam w dobre ręce około 25 keramzytowych garów do Terrivi I, większość deklowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.06.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witajcie Kochani Angeliko widze ze udalo sie powiekszyc zdjecie czy Ty juz mieszkasz? chyba masz wszystko juz w domku???? ja tez tak chceeeeee jezeli chodzi o dzialke to jest spora 50 kilka na 70 kilka metrow (4tys m2) ale... sa to 2 polaczone dzialki moja i rodzicow buduja M08 na swojej. A swoja droga to ich podziwiam 10 lat temu wybudowali swoj pierwszy domek a teraz drugi (a sa juz oboje po 50-tce) jak to mawia moj padre cos trzeba robic:) Ola i Jacek za czym rozgladacie sie na dzialówki? ja tez juz intensywnie o tym mysle jakis tani gazobeton moze? podpowiedzcie gdzie cos jest w jakies hurtowni (jakie czasy nawet boje sie zapytac za ile tylko czy wogole jest) Pani Koala nam jutro przywoza strop, jak zabraknie to sie usmiechne Daro_K my juz korespondowalismy w sprawie stanu 0 i tak jak pisalam a pochwale sie w tym watku moj stan zero zamknal sie w kwocie 30.264 PLN chyba jestem rekordzistka ale buduje systemem gospodarczym i np zalapalam sie np. na bloczki betonowe za 3zł/szt pozdrawiam goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 13.06.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witam, U mnie już postanowione i zaczynam we wrześniu w Ligocie/Malinie. na dniach składam wniosek na PnB. Miałem już "przyjemność" rozmawiać z architektem ze starostwa w Trzebnicy... Mam pytanie gdzie polecacie kupic więźbę dachową na połnocy Wrocławia? Możecie polecić jakiś tartak? Drugie pytanie o dachówkę - gdzie mozna dostać dobrą cenę na Creatona/Ruppa? A trzecie o wycięcie drzew - ktoś przerabiał procedurę usunięcia drzewa? Muszę usunąć 4 olchy, z czego 2 duże po 10-15m. Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 13.06.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Anjamen, niestety jeszcze nie mieszkamy. Trwa kończenie, a właściwie to zaczęło się wykańczanie typu instalacje, tynki, posadzki, ocieplenie poddasza, płyty g-k, wełna i schodki na poddasze. Aczkolwiek chętnie już bym się pakowala w kartony i startowała, by tam już mieszkać.Działeczkę macie naprawdę godną podziwu. My mamy jakieś 27x44 m.Rodziców, to naprawdę można podziwiać, bo ja czasami mam już dość i brakuje mi sił, mimo, ze nie budujemy sami, tylko z ogromną pomocą wszystkich możliwych ekip. A Wy kiedy macie zamiar się wprowadzać? Ola i Jacek, my mamy zrobione działówki z pustaków 12 cm. Zrobione sa z nich wszystkie ścianki działowe, nawet garderoba. Tylko do wymurowania barku użyliśmy 24 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.06.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Angelika-to kiedy pakujesz kartony i do swojego domku? Nasze plany na wprowadzke do domu to blizej nieokreslony miesiac przyszlego roku (moze wiosna?-marzy mi sie marzec-na moja 30stke ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 13.06.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 anjamen, mi się marzy koniec października. zapewne nie wprowadzimy się na cały gotowy budynek,bo pewnie nie zrobimy dwóch sypialnii na górze no i nie wiem czy skończymy łazienkę na górze, ale wreszcie będziemy w swoim domku. A co do pakowania, to ja już dziś mogę, tylko to niestety za wcześnie, a tak bardzo już bym chciała Rozumiem, że u Ciebie będzie ogromne party - przecież podwójna okazja, jak Wam się uda zrealizować Twoje plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.06.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 No to trzymam kciukory za pazdziernik, zeby Wam sie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 13.06.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 quote] Hej, Ja stan zero będę miał jutro. Też czekam na mat.na ściany kupiłem Unipor po 103 zł zam2. Muszę jeszcze popatrzeć za mat. na działówki, no i rozejżeć się za klinkierem, którego będę sporo potrzebował. Oprócz tego rozglądam się za kominami. Chyba pojade do Komwentu na Karmelkową. Dobrze że mam już resztę do sso. Daro_k napisz ile tej cegły wchodzi na m2 Trzymajcie się! Pozdrawiam Jacek Witam, U mnie niestety/stety, duzo tego klinkieru potrzeba bo ponad 1200. Mamy 4 filary i 3 kominy więc troche tego wychodzi. Na dzień dzisiejszy wiemy że chcemy w kolorze grafitu a gdzie to jeszcze nie wiem bo brakuje nam czasu za tym pojeżdzić. Jak tylko zorientuję się w cenach to dm znać. Pozdrawiam Jacek A klinkierek do czego? Kominy, jakieś wykończenie domu czy może cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 14.06.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Anjamen,dzięki za wspracie i podparcie mojego nastawienia psychicznego. A ja już powoli się szykuję na Twoją podwójną imprezę Mam nadzieję, ze uda Wam się zrealizować wszystko w zaplanowanych terminach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts