Geno 29.11.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Od spodu powinna być papa na chudziaku, więc można policzyć, że posmarowane Tylko jak się ma smarowanie ławy od góry, gdy lejemy potem na niej ścianę betonową ? Przecież ściana fundamentowa będzie płynąć, pod naporem gruntu i wody, po takiej pomizianej smarowidłem powierzchni. Bez piwnicy? Jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 29.11.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Na płaskim gruncie to nie, to oczywiste ale na terenie z dużym spadkiem terenu?Zagęszczony piasek w fundamentach nie da takiego oporu jak stały rodzimy grunt.Oczywiście to tylko teoria, bo nie widziałem narazie takiego przypadku (skutków) przesunięca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 29.11.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Mniejszym błędem jest nieizolowanie boków ławy, natomiast konieczne jest izolowanie góry. ale czy to w ogóle jest błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 29.11.2006 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 30.11.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Od spodu powinna być papa na chudziaku, więc można policzyć, że posmarowane (...) A chudziak nie smarowany??! Tylko jak się ma smarowanie ławy od góry, gdy lejemy potem na niej ścianę betonową ? Przecież ściana fundamentowa będzie płynąć, pod naporem gruntu i wody, po takiej pomizianej smarowidłem powierzchni. Można podeprzeć kijem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 30.11.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Tak ma być, bo po opadach jednemu z sąsiadów piwnice zalało. I nadodatek szkody górnicze Piwnicy u Ciebie nie zauważyłem. Ale no tak, jak szkody górnicze to rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 30.11.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Ja nie pisałam, że mam piwnice - tylko sąsiad ma. A to mi już wystarczy, żeby obawiać się o wysokość wody na naszej działce. Ale myślę, że będzie ok. bo przynajmniej nie było wody po wykopaniu fundamentów jak u niektórych na forum po wykopaniu 50cm już podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts