krzychu74 05.05.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Właśnie, zupełnie przypadkowo się dowiedziałem o tym, że sąsiad chce obok mnie budować jakieś hale produkcyjne (czy coś w podobie). Sami rozumiecie, że ta informacja niesamowicie mnie przeraziła, człowiek sobie buduje dom, aby mieć trochę spokoju, a tu taki "cios w plecy". Muszę się Wam przyznać, że straciłem cały zapał do roboty. Jeżeli znacie jakiś sposób żeby temu zapobiec, bardzo proszę poradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.05.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Sprawdź zgodność planów sąsiada z planem zagospodarowania przestrzennego gminy, przeczytaj kilka numerów muratora, niedawno pisali o możliwościach zablokowania takich przedsięwzięć, jeżeli są niezgodne z prawem! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 05.05.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 A co mówi miejcowy plan zagospodarowania przestrzennego? Czy takie budynki o takiej funkcji jakie planuje sąsiad można budować w twojej okolicy? Zanim zacznie coś budować, musi przecież dostać pozwolenie, a ty na pewno musisz zostać powiadomiony "o wszczęciu postępowania w celu wydania pozwolenia na budowę" i możesz oprotestować jego zamierzenia (ale trudno przewidzieć jaka będzie skuteczność twoich protestów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu74 05.05.2003 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Właśnie dzisiaj albo jutro wybieram się do urzędu gminy, żeby to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu74 05.05.2003 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Cholera, właśnie sobie skojarzyłem, że brat tego mojego sąsiada pracuje w urzędzie gminy i to na dość wysokim stanowisku, a co to znaczy, to sami pewnie dobrze wiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 05.05.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 to nie znaczy wcale, aż tak wiele - gdyby to sądsiad chciał blokować ciebie, to brat by się przydał. Do obrony brat nie wystarczy, jeśli buduje niezgodnie z pozwoleniem. Jeśli zaś w papierach wszystko ma w porządku, to i starosta nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.05.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Miejscowe plany zagospodarowania przestrzennego, jeżeli to tylko nie jest teren specjalnie chroniony (parki krajobrazowe, rezerwaty itp.) zazwyczaj brzmią następująco:"...strefa mieszkaniowa o zabudowie niskiej z ogrodami przydomowymi- dominującą funkcją strefy jest mieszkalnictwo realizowane na wydzielonych działkach z udziałem zieleni przydomowej, a funkcją towarzyszącą są usługi pod warunkiem braku ich uciążliwości dla otoczenia..."I tu jest "pies pogrzebany"! To co dla Ciebie może być uciążliwe, nie musi takie być dla sąsiada lub Urzędu.Jeżeli sąsiad będzie w stanie lepiej od Ciebie "przekonać" Urząd, to Twój protest może nie dać żadnych rezultatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 19.08.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Dokładnie i tu jest pies pogrzebany!Mam podobną sytuację,nacieszyłam się spokojem ,nowym domkiem jakieś trzy miechy i doszły nas słuchy,że w pobliżu facet chce postawić hurtownię blachy(na zakład nie dostał pozwolenia).Oczywiście wszyscy w okolicy to skomentowali"no tak,ma facet kasę ,to zrobi co zechce",a jeżeli ktoś mu się postawi -to są na to sposoby(lepiej niech wieczorami się nie błąka).Niestety taka nasza polska rzeczywistość.Prawo dżungli !Nie wspominając o pracy sądów i wszeeechobecnej korupcji.Ciekawa jestem jak się rozwinęła sytuacja u Krzychu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 19.08.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Julcik starszego posta to tam jeszcze nie było ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 19.08.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 A wiesz ,że nie zwróciłam uwagi,tak sobie biegałam po stronach,szukałam tematów o sąsiadach,bo mi taki jeden w głowie siedzi i natrafiłam właśnie na ten post,który mnie zainteresował.A coś złego się stało,przepraszam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 19.08.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 nie no skąd ...odgrzewane kotlety niezle smakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 20.08.2005 03:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 nie no skąd ...odgrzewane kotlety niezle smakują zwlaszcza schabowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 20.08.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Co Wy opowiadacie? Jakie odgrzewane kotlety!? Toż ten temat to prawdziwa perełka z lamusa! Szkoda, że przerwaliście taką ciekawą dyskusję! Może by się rozkręciła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 21.08.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Rozwiązanie tak zaczetego wątku znajduje sie w roku 2034 i przeczyta je moj syn, którego jeszcze nie mam. Idę, zabieram sie za jego zrobienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.08.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Luc -schabowe najlepsze z zasmażaną kapustą.Polecam!Przekorek,ciesz się życiem i tym ,że nie masz takiego sąsiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.08.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Luc -schabowe najlepsze z zasmażaną kapustą.Polecam! jak zwykle inteligentna riposta z twojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.08.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 No cóż nie tak inteligentna jak osoby z centrum kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.08.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 No cóż nie tak inteligentna jak osoby z centrum kraju. lubie takie samokrytyczne wypowiedzi czytac. humor mi to poprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.08.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Widać,jednak nie za wysoki ten poziom inteligencji,bo to nie samokrytyka,a zwykła ironia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.08.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Widać,jednak nie za wysoki ten poziom inteligencji,bo to nie samokrytyka,a zwykła ironia. nie przejmuj sie. nie wzialem tego do siebie,bo nie jestem osoba z centrum kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts