Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie - Dlaczego jesteśmy olewani?

adam_mk

Recommended Posts

Witam

Wiem, że ryzykuję banicję. Zastanawia mnie - co tu się dzieje?

To forum powołano w szczytnych celach. (jak zawsze się dzieje, gdy powołuje się coś nowego).

Forumowicze stali się grupą osób nieobojętnych sobie wzajemnie. Nawiązały się więzi, o które naprawdę dziś bywa trudno. Wspólnie się bawimy, żartujemy, martwimy a nawet spieramy. Wymieniamy uwagi na wiele otaczających nas spraw. Forum stanowiło dla nas rodzaj wentyla, który upuszczał nadmiary uczuć wszelkiego rodzaju.

Właśnie! Było! Stanowiło!

I teraz ktoś nam to odebrał. Ankieta wyraźnie pokazuje, że większość bywalców jest niezadowolona z nowej szaty. Utrudnia nam śledzenie wymiany myśli. Zmusza do wysiłku jałowego i męczy.

Mamy poczucie niezawinionej straty!

Sytuacja taka trwa już kilka ładnych dni i nic się nie dzieje. Jesteśmy brani "na przetrzymanie".

Zero reakcji!

Jak nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o kasę! To wiadomo powszechnie!!!

Ten przedłużający się, nieakceptowany powszechnie stan jasno obnaża PODSTAWOWY CEL FORUM.

Mamy dyskutować o wyższości reklamowanych przez wydawnictwo produktów nad wszelkimi innymi!

Powinniśmy wychwalać rozwiązania podpowiadane nam przez wydawnictwo!

A my?

Szukamy własnych sposobów. Krytykujemy (bywa!).

Ktoś chyba uznał, że to jest karygodne!

Jak inaczej wytłumaczyć sobie można takie traktowanie forumowiczów?

Odpowiedzialni, zamiast uderzyć się mocno w pierś (programisty - grafika) nabrali wody w usta!

Jesteśmy olewani! Brak reakcji na nasze, spontaniczne i powszechne przecież, reakcje jawnie okazują nam nasze miejsce w szeregu. Ja czuję się niemiło. Nasze uwagi są ignorowane, co wyrażnie wskazuje, że TO NIE JEST NASZE FORUM!

TO JEST "ICH" FORUM I ZROBIĄ CO ZECHCĄ!

DO WŁAŚCI CIELI TEGO FORUM:

Jeżeli nadal chcecie wyciągać wnioski marketingowe o ogólnych nastrojach budujących, Waszych potencjalnych klientów, o ich preferencjach, zasobności portfeli, aktualnej modzie, celowości importowania takich czy innych aktualnie poszukiwanych towarów, możliwościach kształtowania cen itd, itp. - to pozwólcie nam załatwiać sobie nasze małe partykularyzmy tak jak dotąd. Wielu zniechęconych wyraźnie zaznacza, że zrobiło się "obco" i odchodzą!

Natura nie znosi próżni! Ktoś w końcu postawi taką szatę jak była i zaprosi chętnych do siebie. Komp - serwer kosztuje niewiele. Czekacie na "nowe pokolenie budowlanych" wyrzucając starych "na śmietnik"?

A było tak fajnie.....

I komu to przeszkadzało?

Pozdrawiam, smutny i zniechęcony

Adam M.

Kto przeczyta - to tyle jego.

Słowa krytyki usuną, krytykanta zbanują...

Nie odpowiedzą?

:roll:

Nie panikujmy. Forum należy do Muratora i mogą zrobćc ze swoją własnością co chcą. Równie dobrze możemy zrobić ankietę czy to co robi X ze swoim domem nam się podoba i wymuszać na nim np. wyburzenie komina - bo taka jest wola FORUM :D

Nowa szata graficzna jest gorsza od poprzedniej i basta ale stara też nie była wolna od wad. A pomysł zbombardowania skrzynki uważam za cokolwiek dziwny i trącący bolszewizmem.

Może jeszcze zmienią...

Nie poprawią, bo już zhardzieli.

Jest za dużo wpisów i bojkot się nie uda.

Przyjdą nowi forumowicze i pomyślą, że tak ma być.

Przypomnę:

Przed wojną w wiejskim sklepiku w jednym z kątów stała beczka z czerwonym kawiorem, w innym beczka z czarnym kawiorem i komu to k...a przeszkadzało?

Nie wzniecajcie się pochopnie.

jestem modem na pewnym forum i nie jestem tam codziennie.

Spokojnie.

admin czy mody nie siedza tu cały czas a już na pewno nie będą pochopnie zmieniać czegos po paru dniach.

Restrukturyzacja nie dotyczyła na pewno tylko kolorów.

Poczekajcie spokojnie.

Co ma wam teraz ktos odpowiedzieć :

"Może zmienimy, rozpatrujemy, prowadzimy rozmowy z programistą" ?

Pewnie zostanie juz taka szata ale ramki i kolorki można poprawić z tym że nie zaraz po 3 dniach od zmiany.

Nie. Larma stawiam i pasjonują mnie sprawy eko.

Wgryzam się w GWC, wentylację mechaniczną i budowę domu energooszczędnego, a dla siebie - samowystarczalnego energetycznie.

Pozdrawiam Adam M.

Nie bardzo mam gdzie pójść! :roll:

Jeszcze sobie nic nie wybudowałem. :roll:

Na razie mam tylko trochę tych instalacji, które trzeba będzie wstawić w mury. PC, reku, solar i takie tam...

Teraz kombinuję jak za 10zł postawić piwnice, które muszę mieć. Włąściwie to nawet i to wymyśliłem.

Jak już będę miał choć jedno pomieszczenie, to jeżeli tu się nie poprawi, to postawię kompa, na nim serwer i zaproszę wszystkich chętnych.

Teraz tak błąkam się, jeszcze bezdomny. Trochę tu, trochę tam (elektroda, drewno zamiast benzyny, małe elektrownie wodne i... murator).

Tylko tu się robi nieprzytulnie i zimno. :roll:

Adam M.

Zwiększyliśmy doraźnie wielkość czcionki. Wszystkie Wasze uwagi zbierzemy z końcem tygodnia i w przyszłym zmodyfikujemy projekt. Nam też zależy na czytelności forum, ale także na nowoczesnej formie graficznej. Na pewno znajdziemy kompromis. Prosimy o cierpliwość i uwagi.

jabko napisał:
admin czy mody nie siedza tu cały czas a już na pewno nie będą pochopnie zmieniać czegos po paru dniach.

moderatorzy nie mają ŻADNYCH możliwości zmian

nie mają też wielkiego wpływu na kształt Forum, nawet na drobne zmiany

jak np. nieprzestawiony [od miesiąca !] na czas zimowy zegar :-?

SAVAGE7 napisał:
mojej skromnej osobie też to się nie podoba :(

no co jest moderatorzy?! szare eminencje nie gadają z plebsem?

najważniejszy i władny na Forum jest Admin, ale zmian i tak dokonują informatycy

mi też się "nowe" nie podoba

sorry, zmiana opisu funkcji na polskie jest OK, ale rozdzielczość zabija efekt

bladokremowe, szarawe - jakiekolwiek inne od tej &^%$#@ trupiej bieli ! - tło, zmiana rozdzielczości i czcionki polepszyłoby funkcjonalność o 90%

hough :lol:

Ja jestem optymistą, a cierpliwości mi też nie brak. Domniemywam, że pracują nad tym, być może będą nowe propozycje, a najmilej by było, gdyby przed zamieszczeniem finalnej wersji jakaś ankieta by się ukazała.

Adamie_mk - nawet nie myśl o odejściu. Bez takich jak Ty, to już w ogóle by była tragedia.