JoShi 29.11.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Poniżej znajduje się link do skanu z pewnego artykułu jaki ukazał się w prasie. Dotyczy naszego bezpieczeństwa w sieci i oszustów, którzy ludzkie nieszczęście wykorzystują dla własnego zysku. Przeczytajcie i zastanówcie się. Nie rańmy ludzi i nie pomagajmy oszustom. Nie wystawiajmy sie na spam. Wstawiam linka, bo po wstawieniu obrazka forum się rozjeżdża.http://www.bexlab.pl/foto/oszukanczemaile.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.11.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Tego typu spam dostaję również od forumowiczów, że nie wspomne o wszelakich "łańcuszkach" (zawierających oczywiście zapowiedzi rychłej kary za jego przerwanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.11.2006 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Łańcuszki to zwykła bzdura, choć uciążliwa, ale daje się wyjaśnić znajomym, ze ich nie chcemy. W tym jednak wypadku chodzi o coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 29.11.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 nogi z d... powyrywac to za malo! Ja walcze od dawna z takimi lancuszkami , mailami "firma liczy ile razy zostalo przeslane i placi" itp (z "nieskodliwymi" lancuszkami tez - bo to chybadziala na podobnej zasadzie - wyludzania adresow mailowych) Tu sa trzy rzeczy: - raz zerowanie na tragedii tej dziewczynki w sposob wyjatkowo chamski! [niska szkodliwosc czynu - tiaaaa , a ciekawe jak z ochrona danych osobowych i wizerunku?] - dwa - wyludzanie naszych adresow (w porwnaniu z pkt pierwszym mniej wazne - ale zawsze) - trzy - w razie prawdziwej histori i prawdziwej pomocy (nie mowie ze w tej formie) duzo ludzi - wiedzac o takich praktykach moze uznac ze to kolejny bluff Ostatnio nawet mialam dyskusje z kolega z pracy ktory mi cos takiego przeslal - nawet nie wiem czy nie dokladnie ten apel (wywalilam prawie bez czytania) ale na pewno bylo cos o poparzonym dziecku i zdjecie (wyjatkowo drastyczne ) Dosyc ostro go porosilam zeby mi wiecej nie pzresylal , on stwierdzil ze wysyla bo sie przejmuje (pewnie tak wlasnie bylo) Nie mowie ze nie bez satysfakcji wyslalam mu teraz tan link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.11.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 hm to dziala niestety w dwie strony, niedawno sama szukałam dla kogoś na oddziale transplantacji duzej ilości krwi, bo dziewczyna potrzbeowała jej całe hektolitry a grupe ma AB, wiec dość rzadką. Sprawe znam więc wiem, ze to nie jest żaden spam i .......nie odezwał się do mnie nikt choc moja prosba wisiała ze dwa tygodnie na forum....A chodzilo o oddanie jakiejkowliek krwi (w zamian)takze takie glupie spamy zabijają mozliwosć prawdziwej pomocy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 29.11.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 hm to dziala niestety w dwie strony, niedawno sama szukałam dla kogoś na oddziale transplantacji duzej ilości krwi, bo dziewczyna potrzbeowała jej całe hektolitry a grupe ma AB, wiec dość rzadką. Sprawe znam więc wiem, ze to nie jest żaden spam i .......nie odezwał się do mnie nikt choc moja prosba wisiała ze dwa tygodnie na forum....A chodzilo o oddanie jakiejkowliek krwi (w zamian) takze takie glupie spamy zabijają mozliwosć prawdziwej pomocy..... dokladnie moze to wlasnie najgorszy efekt uboczny takich dzialan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.11.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 hm to dziala niestety w dwie strony, niedawno sama szukałam dla kogoś na oddziale transplantacji duzej ilości krwi, bo dziewczyna potrzbeowała jej całe hektolitry a grupe ma AB, wiec dość rzadką. Sprawe znam więc wiem, ze to nie jest żaden spam i .......nie odezwał się do mnie nikt choc moja prosba wisiała ze dwa tygodnie na forum....A chodzilo o oddanie jakiejkowliek krwi (w zamian) takze takie glupie spamy zabijają mozliwosć prawdziwej pomocy..... dokladnie moze to wlasnie najgorszy efekt uboczny takich dzialan Xeno, wisiała ta prośba na tym forum? pracuę w branży, gdzie "ekspedientkom" przed monitorami sie pewnie nudzi. Ja takich spamów dostaje setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.11.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 tak moja prosba wisiała, była zlinkowana nawet w mojej stopce juz ją zdjęłam,bo Asia ma nową wątrobę i nie potrzebuje już tyle krwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts