Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oszukańcze e-maile. Pomyśl zanim rozeslesz maila dalej

JoShi

Recommended Posts

Poniżej znajduje się link do skanu z pewnego artykułu jaki ukazał się w prasie. Dotyczy naszego bezpieczeństwa w sieci i oszustów, którzy ludzkie nieszczęście wykorzystują dla własnego zysku. Przeczytajcie i zastanówcie się. Nie rańmy ludzi i nie pomagajmy oszustom. Nie wystawiajmy sie na spam. Wstawiam linka, bo po wstawieniu obrazka forum się rozjeżdża.

http://www.bexlab.pl/foto/oszukanczemaile.jpg

:evil: :evil: :evil:

nogi z d... powyrywac to za malo! :evil:

Ja walcze od dawna z takimi lancuszkami , mailami "firma liczy ile razy zostalo przeslane i placi" itp :evil: (z "nieskodliwymi" lancuszkami tez - bo to chybadziala na podobnej zasadzie - wyludzania adresow mailowych)

Tu sa trzy rzeczy:

- raz zerowanie na tragedii tej dziewczynki w sposob wyjatkowo chamski! [niska szkodliwosc czynu - tiaaaa :evil: , a ciekawe jak z ochrona danych osobowych i wizerunku?]

- dwa - wyludzanie naszych adresow (w porwnaniu z pkt pierwszym mniej wazne - ale zawsze) :-?

- trzy - w razie prawdziwej histori i prawdziwej pomocy (nie mowie ze w tej formie) duzo ludzi - wiedzac o takich praktykach moze uznac ze to kolejny bluff :-?

Ostatnio nawet mialam dyskusje z kolega z pracy ktory mi cos takiego przeslal - nawet nie wiem czy nie dokladnie ten apel (wywalilam prawie bez czytania) ale na pewno bylo cos o poparzonym dziecku i zdjecie (wyjatkowo drastyczne :evil: )

Dosyc ostro go porosilam zeby mi wiecej nie pzresylal , on stwierdzil ze wysyla bo sie przejmuje (pewnie tak wlasnie bylo)

Nie mowie ze nie bez satysfakcji wyslalam mu teraz tan link :roll:

hm to dziala niestety w dwie strony, niedawno sama szukałam dla kogoś na oddziale transplantacji duzej ilości krwi, bo dziewczyna potrzbeowała jej całe hektolitry a grupe ma AB, wiec dość rzadką. Sprawe znam więc wiem, ze to nie jest żaden spam i .......nie odezwał się do mnie nikt choc moja prosba wisiała ze dwa tygodnie na forum....A chodzilo o oddanie jakiejkowliek krwi (w zamian)

takze takie glupie spamy zabijają mozliwosć prawdziwej pomocy.....

hm to dziala niestety w dwie strony, niedawno sama szukałam dla kogoś na oddziale transplantacji duzej ilości krwi, bo dziewczyna potrzbeowała jej całe hektolitry a grupe ma AB, wiec dość rzadką. Sprawe znam więc wiem, ze to nie jest żaden spam i .......nie odezwał się do mnie nikt choc moja prosba wisiała ze dwa tygodnie na forum....A chodzilo o oddanie jakiejkowliek krwi (w zamian)

dokladnie

moze to wlasnie najgorszy efekt uboczny takich dzialan :evil:

dokladnie

moze to wlasnie najgorszy efekt uboczny takich dzialan :evil:

Xeno, wisiała ta prośba na tym forum?

:oops:

pracuę w branży, gdzie "ekspedientkom" przed monitorami sie pewnie nudzi. Ja takich spamów dostaje setki. :evil: