patka 05.05.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Dzień Dobry!!!Czytam Muratora od wielu lat i wydaje mi sie, że jesteście jedynymi, którzy są w stanie mi pomóc. Mam mianowicie problem, kupiłam chatke drewnianą, która ma ok. 25m2 pow, i wysokości ok. 6m2 wygląda mniej więcej jak domki kupowane w supermarketach.Koszt ok.1200 zlotych. Chcę ją postawić na działce na wsi, która jest działką zagrodową. Mam na niej starą piwnicę-ziemiankę oraz szambo ekologiczne. Na razie zgłosiłam chęć postawienia jej jako budynku tymczasowego, jednak jak wiadomo moze on stać jedynie przez 120dni. Moje pytanie brzmi: Co mam zrobć i w jaki sposób by jak najtańszym kosztem doprowadzić do tego by stała ona przez cały rok bez żadnych problemów? Dodam jeszcze tylko, że ma być to budynek nie posadowiony na fundamencie i będzie raczej służył jako altanka ogrodowa- po odpowiedniej przerubce.Bardzo proszę o jak najszybszą odpowieć z uwagi na upływ tych 120 dni. Z góry dziękuję z poważaniem stała czytelniczka Waszego pisma Patrycja S. z Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 08.05.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Ja mam podobny problem: mam działke rekreacyjną, na niej będę stawiała domek letniskowy murowany ale systemem gospodarczym. Zrozumiałe że będzie to rozłożone w czasie. Jak rozwiązać problem takiego domku dodatkowego, który chcę postawić na czas budowy a który ma póżniej służyć jako "pokój gościnny"? Na pewno budowa nie będzie trwała rok czy dwa czy trzy. Mam pytanie do Ciebie-jaką chatkę kupiłaś i gdzie? Bardzo tanio!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 09.05.2003 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 chatka z ok terespola ok 1300 zl, to nie jest bardzo tanio ale za to jest na prawde fajna, dwa pomieszczenia itp. Jesli chodzi o twoja chatke to jak zatwierdza ci projekt budowlany to postawienie czegos jako gospodarczego nie ma problemu.trzeba jednak zaznaczyc ze jest to zaplecze budowy i po wybudowaniu sie to usunie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 09.05.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 A ja właśnie nie chcę usuwać. Mam liczne grono znajomych i nie obedzie sie bez wizyt. Taki dodatkowy domek bedzie niekrepującym pomieszczeniem gościnnym. Terespol to troche za daleko ode mnie. U nas (okolice Gdańska) domek typu altana ogrodowa 3x2m kosztuje około 3500,00. Dlatego pisze że tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 09.05.2003 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 to oplaca sie bardziej na jakis barakowoz i go przerobic bo wtedy moze se stac pod warunkiem ze jest na kolach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts