Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka drewniana

patka

Recommended Posts

Dzień Dobry!!!

Czytam Muratora od wielu lat i wydaje mi sie, że jesteście jedynymi, którzy są w stanie mi pomóc.

Mam mianowicie problem, kupiłam chatke drewnianą, która ma ok. 25m2 pow, i wysokości ok. 6m2 wygląda mniej więcej jak domki kupowane w supermarketach.Koszt ok.1200 zlotych. Chcę ją postawić na działce na wsi, która jest działką zagrodową. Mam na niej starą piwnicę-ziemiankę oraz szambo ekologiczne. Na razie zgłosiłam chęć postawienia jej jako budynku tymczasowego, jednak jak wiadomo moze on stać jedynie przez 120dni.

Moje pytanie brzmi: Co mam zrobć i w jaki sposób by jak najtańszym kosztem doprowadzić do tego by stała ona przez cały rok bez żadnych problemów?

Dodam jeszcze tylko, że ma być to budynek nie posadowiony na fundamencie i będzie raczej służył jako altanka ogrodowa- po odpowiedniej przerubce.

Bardzo proszę o jak najszybszą odpowieć z uwagi na upływ tych 120 dni.

Z góry dziękuję z poważaniem stała czytelniczka Waszego pisma Patrycja S. z Warszawy

Ja mam podobny problem: mam działke rekreacyjną, na niej będę stawiała domek letniskowy murowany ale systemem gospodarczym. Zrozumiałe że będzie to rozłożone w czasie. Jak rozwiązać problem takiego domku dodatkowego, który chcę postawić na czas budowy a który ma póżniej służyć jako "pokój gościnny"? Na pewno budowa nie będzie trwała rok czy dwa czy trzy.

Mam pytanie do Ciebie-jaką chatkę kupiłaś i gdzie? Bardzo tanio!!

Pozdrawiam

chatka z ok terespola ok 1300 zl, to nie jest bardzo tanio ale za to jest na prawde fajna, dwa pomieszczenia itp. Jesli chodzi o twoja chatke to jak zatwierdza ci projekt budowlany to postawienie czegos jako gospodarczego nie ma problemu.trzeba jednak zaznaczyc ze jest to zaplecze budowy i po wybudowaniu sie to usunie

A ja właśnie nie chcę usuwać. Mam liczne grono znajomych i nie obedzie sie bez wizyt. Taki dodatkowy domek bedzie niekrepującym pomieszczeniem gościnnym. Terespol to troche za daleko ode mnie. U nas (okolice Gdańska) domek typu altana ogrodowa 3x2m kosztuje około 3500,00. Dlatego pisze że tanio.