arluka 29.11.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Poradźcie proszę, koszt podłączenia do kanalizacji na dzień dzisiejszy to ok 10 tys zł- tak nas poinformowała gmina. Jesli poczekamy do roku 2010 to będą dofinansowania i będzie to znacznie mniej. Do tego czasu możemy zrobić jedynie szambo Więc interesuje mnie jakaś najtańsza wersja- na przetrwanie do tego nieszczęsnego 2010 roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 29.11.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 a ile będzie kosztowało po 2010zł ? no bo wiesz u mnie UE sponsorowała wodociąg, ale za projekt, ZUD, uzgodnienia, geodetę, robociznę i materiały na swoim terenie sam musiałem zapłacić. Więc może się okazać iż dziś 10tyś, dziś gdyby było dofinansowanie to by orientacyjnie kosztowało 4-5tyś, ale za 3-4 lata trzeba dodać wzrost cen w budowlance, czyli będzie jakieś 8tyś. za 2,3,4 lata mogą zmienić stawkę vat(robocizna + materiał 7%) i znowu będzie w plecy z 1-1,5zł A szambo 10tyś litry z montażem to około 3,5tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.11.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Ale to juz było... Był już taki wątek, nawet miał podobny temat. Wiele osób wypowiadało się tam podając różne ceny szamb, dyskutowano o ich wadach i zaletach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gredshen 04.01.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 witam nie wiem jak wygląda ogólna sytuacja w twojej miejscowości , ale mieliśmy taki sam problem z szambem a kanalizacja miała być na naszym terenie za 5 lat , zastanawialiśmy się nad tym długo i doszliśmy do wniosku , że wybudujemy przdomową oczyszczalnie ścieków zamiast naprawiać szambo albo czekać na kanalize . Poszukaliśmy wykonawce i co się okazuje że po przesiewce i długim szukaniu mamy przydomową oczyszczalnie ścieków za 7 tyś zł z czego gmina zwróciła nam prawie 3,200 zł jako dofinansowanie - koszt tego zależy od mocy przerobowej oczyszczalni czyli od ilości zużywanej wody i osób zamieszkujących a biorąc po uwage przyszłe oszty kanalizacj koszt ten zwróci się nam zanim dojdzie konaliza do mojego domu ( nie bede podłańczać się do zbiorowej kanalizy ) Pan w tych pieniążkach załatwił wszystko nawet w gminie dobrze nie wiem gdzie co złatwić bo niemiałam z tym się zapoznać . pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 14.01.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Już to przerabialiśmy, pozwolenia na POŚ nie wydają już od dwóch lat z powodu tej nieszczęsnej kanalizacji. Także ten pomysł się tu nie sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts