Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C142 WESOŁY

Recommended Posts

Znalazłam taki projekt, którym moim zdaniem ma sporo zalet przy oszczędnym budowaniu, m.in brak garażu tylko zadaszenie garażowe, wnetrze też dobrze zagospodarowane

Ponieważ jestem na początku drogi wyboru proszę o opinie kto buduje z tym projektem, ewentualnie która pracownia oferuje największą pomoc i szczegółowe plany

wklejam linka dla leniwych :p

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=398&IdKolekcji=

Dom szczerze - taki średni!

1. schody dość wąskie tak rzynajmniej na rzucie widać!

kłopot z wniesienie większych rzeczy na górę.

2. układ pokoi na poddaszu - można by zrobić z tych 2 spokojnie 3 pokoje,

a poza tym na pokój przypada tylko 1 okno ! troszkę mało przynajmniej po jedny oknie dachowym!

3. wiata zamiast garażu - wolałbym zimą dłużej sobie ospać niż skrobać szyby!

chyba że z czasem byś zabudwał ściany i zrobił z teo normalny garaż!

pooglądaj sobie np projekty z archonu albo z archetonu lub inne z muratora

np: dom w rumiankach 2 archonu; dom w stokrotkach 2 archonu itd.....

dzięki za uwagi, a po czym poznać że schody są za wąskie, jaka jest ich optymalna szerokość na projekcie, no tak wiem że wiata to rozwiązanie połowiczne, można dopasować też garaż, no cóż przejrzę na pewno jeszcze te projekty. Dzięki

Jaki projekt polecacie co ma : pom. gospodarcze, garderobe przy sypialni na dole, pom techniczne i schowek, dom do do 120 m

• 2 weeks później...

To znów ja, przeglądam te projekty ale wracam znów do Wesołego, mimo krytycznych uwag najbardziej pasuje na moją działkę, ewentualnie bym poszerzyła schody jeśli taka konieczność będzie. Pokoje na górze mi 2 starczą, dobrze że są duże, ew jeszcze okna dachowe. Jeśli chodzi o garaż to nie jest mi na razie potrzebny, jak będę miała kiedyś auto to zabuduję wiatę a na razie dodatkowo może służyć jako zadaszenie, bo taras jest mały, też dorze o nie chcę zabetonowywać podwórza o rozległe tarasy.

Moze jednak ktoś uduje lub budował, robiła jakieś małe przeróbki.

Czekam na informacje

• 2 weeks później...
Witam. Fajniutki domek. Ciekawe czy garaż można dostawić z przodu (likwidacja okna w pom.gosp.) A kuchnia nie zamała? Czy da się to tak rozplanować żeby się zmieścił półwysep i stół i jeszcze okno tarasowe os strony wiaty?

cześć Zazdrośnica,

pisałaś, że jeszcze nie kupiłaś projektu. Zajrzałam do opisu i faktycznie strop drewniany. Kostrukcja dachu też inna - faktycznie może nie nadawać się pod dachówkę. Możesz przejechać się na Kamionkowską do salonu Muratora i sobie ten projekt obejrzeć (mają tam wszystkie projekty firmowane przez nich). Na miejscu często jest architekt - wyjaśni wątpliwości, doradzi.

• 3 months później...
  • 9 months później...
  • 2 months później...

czesć krysos

ja też jestem przed budową wesołego ale u mnie dopiero w czerwcu zaczynają robić fundamenty a w lipcu ruszają w góre :D

masz może jakieś zdjęcia fajnie by było zobaczyć jak to wygląda,czy wprowadzałeś jakieś zmiany bo ja pare np:zamiast wiaty będzie garaż,podniosłem go o dwa pustaki żeby na podaszu było więcej miejsca,zamieniłem strop z na betonowy , zrobiłem dodatkowe dzwi z gospodarczego na zewnatrz i rozszerzyłem troche dach pobokach to chyba wszystko :)

pozdrawiam