Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka drukarkę

acca5

Recommended Posts

1300 to bardzo dużo za takie urządzenie.

Ceny zaczynają się od 185,00zł (n.p.Lexmark X2450)

Za paręset zł.można kupić całkiem przyzwoite urządzenie.

Zdjęcia można na każdej drukować.

Najlepsze wydruki ma Epson.Korzysta z innei technologii druku i innych atramentów niż wszystkie inne drukarki.Ala coś za coś.Epsony wymagają oryginalnych atramentów i dobrej obsługi.Jak głowica się zatka to można ją wyrzucić.Tylko niekiedy pomaga odmoczenie.

Najgorszy wydruk ma HP.

Optymalnym rozwiązaniem do druku zdjęć jest Canon ale model .MP800 kosztuje aż 1132.93

Do 1300,00 to n.p.HP OJ7210 kosztuje 1163,00zł

Lexmark ma prawdziwy kombajn włącznie z faxem,telefonem,czytnikiem kart X5470 za 469.11.

Z kolei HP PSC4180 All-In-One za 542.46 posiada ekranik LCD do edycji zdjęć.

To wszystko są atramentowe urządzenia.

Laserowe,kolorowe to już wydatek paru tysięcy n.p.HP Color LaserJet CM1017 MFP za 3107.01

Jest tego cała masa.

Tak się złożyło, że kupiłem wczoraj tzw. urządzenie wielofunkcyjne HP C3100 All-in-One za 399 plnów w Media Markt. Ma wszystko i podobno HP jest najlepszy.

Urządzenie wielofunkcyjne HP C3180 można kupić byle gdzie za 359,00zł.

A lexmark ma się do HP tak jak 199,00zł do 399,00zł.

Ja mam drukarkę Lexmark od niecałego roku-nie pamiętam jaki dokładnie model. Jak na razie ok. Zapłaciłam ok 300 zł.Za taką cenę nie można chyba wiele wymagać, ale na razie działa. Codziennie coś jest drukowane lub kopiowane. Ta maszynka ma również funkcję skanera i faxu. Z faxu nie korzystałam.

Tak się złożyło, że kupiłem wczoraj tzw. urządzenie wielofunkcyjne HP C3100 All-in-One za 399 plnów w Media Markt. Ma wszystko i podobno HP jest najlepszy.

Urządzenie wielofunkcyjne HP C3180 można kupić byle gdzie za 359,00zł.

A lexmark ma się do HP tak jak 199,00zł do 399,00zł.

40 zeta przepłaciłem - sfustrowałeś mnie :cry:

abstrachujac od budzetu...

po pierwsze...

kupujemy uzadzenie nie firme...

kazda firma robi gnioty... ale fakt ze sa firmy ktore moga ich srednio robic mniej niz inne...

po drugie...

wdlug mnie... jak drukarka czarno biala to tylko laser... jak kolor... hm... tu bym sie zastanawial...

dlaczego laser... raz kupujesz i zapominasz o problemach (generalizujac oczywiscie)... mialem 4 drukarki w przeciagu 10 lat, wszystkie HP. 3 pierwsze z braku funduszy byly atramentowe. zadna nie wytrzymala dluzej niz 2 lata, a byly to drozsze uzadzenia. od 4 lat mam HP1200... i... nie zamierzam jej zmieniac. dziala... nie psuje sie... a toner zmieniam raz do roku.

kolorowy laser... to juz inna sprawa... nie widzialem w praktce domowych laserow, ale te duze szybkie mam w pracy... tez HP... jednym slowem dramat.

problem polega na tym ze wymaga 4 tonerow, przez co druk jest wolny i exploatacja droga.

wydruk z atramentowki pomimo ze w dokumentacji parametry sa takie same jest widocznie gorszy... ale coz... moim zdaniem do domu wystarczy.

tak wiec teraz w domciu mam HP1200 i HP1510 (kolor atrament + skaner)

jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego. w wielofunkcyjnych urządzeniach szybko tusze się wyczerpują bo mają małe pojemności ok 5ml. dlatego drukarka tania a producent na tuszach przycina. brał bym cos ze stajni hp lub lexmark bo każdy kartridż ma wbudowaną głowice a w urządzeniach epson canon itp głowica jest zintegrowana z drukarką, gdy przez dłuzszy czas drukarka nie bedzie używana tusz zasycha i drukarka nadaje się do wywalenia bo koszty regeneracji są podobne do zakupu nowej. więc jak cos to hp lub lexmark z przewaga na hp. ja z takim budżetem bym polecał oddzielnie wypas skaner i drukarkę foto. urządzenia wielofunkcyjne raczej do zdjęć się nie nadają.

to ktos jeszcze w tych czasach jablek uzywa :D?

hm... no.. tu ci nie doradze... w mojej firmie w stanach wszyscy juz na PC przeszli... bedzie chyba trzeba szukac sterownikow...

pocieszajace moze byc tylko to ze... HP powinien je miec...

... a wlasnie mialem powiedziec ze samsung wyglada wg mnie najgorzej :)

A kto to naprawi jak się zepsuje dzień po gwarancji?

W serwisie firmowym płaci się za "dzień dobry".

Niektóre firmy mają drogie materiały (w przeliczeniu na kopię).

Niektóre mają osobno toner i osobno bęben.Ten ostatni potrafi kosztować niewiele mniej niż nowe urządzenie.A bęben niestety po czasie trzeba wymienić.

Bardzo dobre urządzenia i nie drogie ma Brother ale sytuacja j.w.

Jeśli chodzi o Mac OS to większość drukarek ma sterowniki.Trzeba poczytać w specyfikacji technicznej (ulotka handlowa w sklepie internetowym to za mało)