remx 05.05.2003 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Cześć Czy ktoś spotkał się z problemem poprowadzenia ogrodzenia prawie po zewnętrznej krawędzi pni drzew (na większości obwodu dużej działki). 1. Z jednej strony powstaje problem samego prowadzenia ogrodzenia w części nadziemnej. Gałęzie dają się przyginać. Pewnie w grę wchodzi tylko siatka i mechaniczne przygięcie gałęzi lub zrobienie dla nich jakichś szpar w siatce.2. A co z tzw podmurówką. Wypadałoby mieć coś takiego aby żadne zwierzęta się nie podkopywały. Ale z drugiej strony to pewna droga do uszkodzenia korzeni drzew. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domka 05.05.2003 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 ja mam taki problem, granica działki przechodzi dokładnie przy drzewach (duzych drzewach) podmurówka wchodziła by w drzewo, fachowcy zaproponowali mi obręcz metalową nad korzeniami. Na czym dokładnie będzie to polegało jeszcze nie wiem, ogrodzenie bedę robić za minimum 1-2 miesiące. Ogrodzenie będzie metalowe.pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 05.08.2003 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 I o co chodziło z tą obręczą metalową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 05.08.2003 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Ja mam siatkę bez podmurówki. Balismy się, że korzenie rozwalą ją. Moja działka graniczy z lasem. Oprócz kocich śladów nie widziałam innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domka 04.09.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 remx, niestety ogrodzenie robię dopiero na wiosnę i nie mam kontaktu z fachowcami pozdrawiam Domka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 18.09.2003 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Sara Mam pytanie odnośnie twojego ogrodzenia bez podmurówki.Ile czasu już stoi i czy stoi równo?A jak je robiłaś. Tj czy po prostu słupki wbite w ziemię, czy też betonowałaś je, i na jaką głębokość?Dziękuję za ewentualną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts