Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś z was stosował polimerobeton?

ja14

Recommended Posts

Witaj

Trąciłeś temat, który teraz właśnie drążę.

Polimerobetony to naprawdę ciekawe materiały. Bieda z tym, że przeważnie wychodzą z gorących, ciśnieniowych form, bo te reakcje zachodzą w podwyższonych temperaturach. Pewnie nie wszystkie, ale te powszechnie dostępne -tak.

Ja potrzebuję takiego dodatku, który wzmocni mechanicznie cienkościenne elementy betonowe i uszczelni je dla wody. W tej chwili mam ten specyfik. Lada dzień będę wiedział coś więcej, bo zamiarzam zrobić płytkę z nim i drugą, kontrolną, bez niego. Zobaczę co z tego wyjdzie.

Jakby to wyszło, to mam rozwiązane 100 problemów z piwnicami.

Pozdrawiam Adam M.

Witaj

Trąciłeś temat, który teraz właśnie drążę.

Polimerobetony to naprawdę ciekawe materiały. Bieda z tym, że przeważnie wychodzą z gorących, ciśnieniowych form, bo te reakcje zachodzą w podwyższonych temperaturach. Pewnie nie wszystkie, ale te powszechnie dostępne -tak.

Ja potrzebuję takiego dodatku, który wzmocni mechanicznie cienkościenne elementy betonowe i uszczelni je dla wody. W tej chwili mam ten specyfik. Lada dzień będę wiedział coś więcej, bo zamiarzam zrobić płytkę z nim i drugą, kontrolną, bez niego. Zobaczę co z tego wyjdzie.

Jakby to wyszło, to mam rozwiązane 100 problemów z piwnicami.

Pozdrawiam Adam M.

Super, że się odezwałeś. Jak znam Twoją dociekliwość to wkrótce temat będzie rozpracowany w 100%. :D Masz dokładnie ten specyfik z podanego linku?

Pozdrawiam.

Dokładnie ten sam.

Ale ja go mam już ze 6 miesięcy. Jakoś na razie nie było czasu, aby go pomęczyć. Podobno się nie starzeje. Zobaczymy.

Gdzie, do czego chcesz go dopaprać? Co chcesz wzmacniać?

Pozdrawiam Adam M.

• 6 years później...

Bardzo stary temat ale nie będę zakładał nowego.

Remontuję stary dom bez fundamentów i będę wylewał chudziak na to papa zawinięta na ściany na to legary na słupkach betonowych I podłoga z desek. Generalnie takie rozwiazanie świetnie się sprawdzi u mojej kuzynki ale czasy się zmieniaja i może warto skorzystać z takich dodatków jak ten do chudziaka.

Proszę o opinie.

Z góry dziękuję I przepraszam, że nie będę szybko odpowiadać na posty ale nie mam internetu w domu I korzystam z wifi w sasiednim mieście.