rgom 29.11.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Dzień dobry,kupywałem w Praktikerze w promocji zestaw podtynkowy Geberit - sedes, mocowanie (szkielet) i deskę do tego. Czy mogę to odliczyć (sprzedane i zafakturowane jako całość). Czy oprócz tego mogę odliczyć umywalkę łazienkową (ceramiczna)?Pozdrawiam,Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STAQ 30.11.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Umywalka napewno 26.22a jak masz napisane na fakturze - zestaw podtynkowy czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgom 30.11.2006 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Umywalka napewno 26.22 a jak masz napisane na fakturze - zestaw podtynkowy czy jak? Za umywalkę dziękuję - na fakturze brak numeru PKWiU, a szukając w google napotkałem pod tym kodem fajansową, a niestety nic mi to nie mówi Co do zestawu - jeszcze sprawdzę w domu, ale obawiam się, że może to być zafakturowane (oczywiście bez PKWiU) jako "Zestaw" lub coś równie ogólnego :\ Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 30.11.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Jezeli to wszystko figuruje w zalaczniku do rozporzadzenia w sprawie zwrotu vat to mozesz to odliczyc nawet bez PKWiU.Mozesz tam to sprawdzic po numerze PKWiU lub po nazwie.( Jezeli US to zakwestionuje to on ma obowiazek to sprawdzic).Najprosciej jest jednak zadzwonic do Praktikera i dowiedziec sie o PKWiU.Latwiej wtedy bedzie znalezc. PS.W tych US,w ktorych bywam sa wywieszone listy(zalocznik) w miejscu ogolniedostepnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgom 01.12.2006 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Liste z kodami PKWiU do zwrotu mam. Natomiast nie ma tam (i raczej nie ma szans) istniec cos, co na fakturze jest zatytulowane "Zestaw UNIF" (od Generit Unifix jak mysle). Calosc powinna podejsc pod odliczenie, bo sklada sie z sedesu (ceramika fajansowa), stelaza (elementy metalowe, nie pamietam), klapy i spluczki (elementy z tworzyw sztucznych za wyjatkiem sztucznych jelit). Sprobuje sie dowiedziec w samym praktikerze o pkwiu, ale na zbyt wiele nie licze Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 01.12.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 To rzeczywiscie nie masz innego wyjscia jak uderzyc do Praktikera po PKWiU.Z praktyki wiem,ze w duzych sklepach nie ma z tym problemu,nawet telefonicznie podaja numeru.Gorzej jest malymi sklepikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlMastar 01.12.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 a mam takie pytanie: czy nie lepiej wybrać numer z listy i samemu opisać to jako to i to o takim i takim numerze PKWIU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 01.12.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A pewnie ze mozesz,mozesz powpisywac rozne numery.Gorzej bedzie jak trafisz na "gorliwa" pracownice US i pani raczy to sprawdzic w sklepie.Konsekwencja tego w najlepszym wypadku bedzie nieuznanie tej pozycji,a w najgorszym przy tej upiornej,"gorliwej" pani dojdzie do tego jeszcze kara.Zalezy to wszystko rowniez od kwoty odliczenia,im wieksza ,tym wieksze prawdopodobienstwo dociekania i sprawdzania ze strony US. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts