woody 29.11.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Zacząłem budowę ale jak widać z niespodziankami ze strony fachuwców po których się tego nie spodziewałem.Geodeta wyznaczył budynek, ławy na wysokość 80 cm zostały zalane 25 m3 betonu i co się okazało, majster stwierdził że z jednej strony budynek został poszeżony.Budynek jest (raczej miał wymiary) prostokątem 8,4 na 14,5 a ma 9,2 na 14,5 powiększony został salon i dwa pokoje na górze.Geodeta przyznał że jest to jego błąd i czeka na moją decyzję. Co można w tej chwili zrobić?Zmiana jaka powstała z mojego punktu widzenia jest do przyjęcia ale nakłada na mnie dodatkowe nieplanowane koszty.Ale największym moim zmartwieniem jest niezgodność z projektem.Kierownik wszystko sprawdził konstrukcyjnie i też jest OK Co DALEJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_w 01.12.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Tym się zajmie PINB, gdy stwierdzi odstępstwa od projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts