bendzamin 29.11.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 WItam, jakie macie tynki u siebie zrobione zastanawiam sie które wybrac na sciany wykonane z silki. Czy tradycyjne cementowo wapienne czy gipsowe płyty odpadają rygipsowe. Napiszcie swoje za i przeciw które najlepeij stosowac. pozdrawiam benek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.11.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 My bedziemy robic tynki tradycyjne na sciany z suporeksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 30.11.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Kilka razy już o tym było, poczytaj tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=58987&highlight=tynk+gipsowy+wapienny http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 30.11.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Temat rzeka, tysiące wypowiedzi na forum.Jednak nic ci nie da przeczytanie tego - nie ma jednoznacznej odpowiedzi.Każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety.Z reguły jest tak:chciałoby się cementowe, ale z ekipami kiepsko i wykonanie bardzo długie dlatego ludzie decydują się na gipsy.Od czasu podjęcia tej decyzji gipsy są najlepszym tynkiem i za nic nie zmieniliby na nic innego. Wcześniej najlepszym tynkiem dla nich był cem-wap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 30.11.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Ja mam cementowo - wapienne. Wybrałem je bo: - myślę że wyjdzie taniej od gipsowych -na razie wyszło mi 14,5 zł/m2 z robocizną i materiałem- do tego dojdą gładzie (nie wszędzie)- zdecydowałem się na tynkowanie pod koniec października i zależało mi żeby zdążyło wyschnąć przed mrozami - czytałem na forum i w Muratorze że gipsowe schną dłużej - mimo że gipsowe z agregatu robi się szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 30.11.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Ja mam cementowo - wapienne. Wybrałem je bo: - myślę że wyjdzie taniej od gipsowych -na razie wyszło mi 14,5 zł/m2 z robocizną i materiałem- do tego dojdą gładzie (nie wszędzie) - zdecydowałem się na tynkowanie pod koniec października i zależało mi żeby zdążyło wyschnąć przed mrozami - czytałem na forum i w Muratorze że gipsowe schną dłużej - mimo że gipsowe z agregatu robi się szybciej normalnie Heath jak bym miał coś napisać to wyszedł by klon dokładnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.11.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Jedne i drugie dobre! Jak chcesz mieć ściany na ostro to tylko cementowo wapienne bez filcówki, a jak chcesz mieć gładkie to tylko gipsowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts