anika13 30.11.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Kupilismy z mezem domek poniemiecki do remontu. Stan stropow to osobna historia, ale mam pytanie innego rodzaju; Doradzono nam by zbic ze sufitow warstwe slomy i szpachli poniewaz byly wybrzuszenia i dopiero do desek mocowac sufit podwieszany, ale co jesli deski od strony scian sa spruchniale?? Jezeli zas ruszymy deski to spadnie tez podloga pietra, bo tam jest tylko szkielet i glina.Co robic??? Prosze o pomoc. W przypadku dobrego stanu desek mielismy zamiar zaimpregnowac deski na to przyczepic folie paraizolacyjna i nastepnie do tego podczepic sufit podwieszanyi, ale nie przewidzielismy czesci spruchnialych, nie jest tego wiele jakies 10cm od sciany na 2-3 deskach ale jednak jest i co teraz???Bardzo prosze o pomoc i rade Wszystkich i Kazdego kto ma pojecie co teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 30.11.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Jezeli zas ruszymy deski to spadnie tez podloga pietra, bo tam jest tylko szkielet i glina. Sprawdz dokladniej . Mysle , ze nad tymi deskami nie ma nic i mozesz je wymienic bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 30.11.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 My w starej chacie wymienialiśmy deski. Sami (mąż i ja), wlasnymi ręcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.11.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Zwal glinę. Ja to zrobiłem i mam piękny taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.12.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Zdecydowanie wywalić deski bo one służyły do podtrzymania sufitu a teraz są zbędne! Glina leży na innych deskach i jak tamte deski są zdrowe to bym tak zostawił bo ta glina izoluje, wycisza i stabilizuje strop (można tylko zaimpregnować te deski od spodu). W przypadku gdyby deski podtrzymujące glinę były uszkodzone to należy wywalić je wraz z gliną, oczyścić i zaimpregnować belki stropowe, ułożyć wełnę mineralną, folię paroizolacyjną i sufit podwieszany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts