Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE ZA PUNKT ELEKTRYCZNY OKOLICE.W-WY

płebla

Recommended Posts

Co do sposobu układania kabli na ścianach ? Wszystko zależy od jakiej grubości będzie tynk, jak grube przewody kładziemy i z czego są ściany. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi jak kłaść przewody.

http://akwabud.w.interia.pl/fotobud/P6260047.JPG

Tu na sposób układania miało duży wpływ uskoki na ścianach. Ściana na 3 metrach odchylała się od pionu o około 2,5 cm, a górna belka była cofnięta o 3-4 cm. Była spora przestrzeń na położenie całych wiązek przewodów, :)

dawno nie widziałem takiego partactwa,i jesli mi ktoś mowi ze wszystko zależy od grubości tynku to jest w błędzie .drodzy państwo przewody powinny byc ułozone estetycznie bez względy na grubość tynku

Co do sposobu układania kabli na ścianach ? Wszystko zależy od jakiej grubości będzie tynk, jak grube przewody kładziemy i z czego są ściany. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi jak kłaść przewody.

http://akwabud.w.interia.pl/fotobud/P6260047.JPG

Tu na sposób układania miało duży wpływ uskoki na ścianach. Ściana na 3 metrach odchylała się od pionu o około 2,5 cm, a górna belka była cofnięta o 3-4 cm. Była spora przestrzeń na położenie całych wiązek przewodów, :)

co to jest?

Mój elektryk za punkt zażyczył sobie 60pln z materiałem lub 35pln za samą robocizne plus 300 zł za instalację małej rozdzielnicy (500zł za duzą - 48modułów) - okolice W-wy. Pomiary oraz papierologia z ZE w cenie. Cena netto na kwiecień 2007. Za dużo czy OK? :roll:

No własnie a mi policzyl dzisiaj 65 za punkt ,inna cena za TV i internet i sile.

Fakt widzialam jego prace na innym budynku ,wygladalo bardzo dobrze w przeciwienstwie do zdjecia z watku wyzej

Czy to mozliwe ze ceny poszly az tak w gore

Mi elektryk powiedział, że bierze 50 zł za punkt elektryczny i 120 za logiczny (telewizja, internet, telefon). Do tego osobno za rozdzielnię 500 zł. Elektryk też proponuje rozciągnąć kable do alarmu.

Dom w W-wie.

Dzisiaj ceny tak szaleją, że trudno stwierdzić, co jest normalną ceną, a co jest drogo (bo tanio, to już nic nie ma :( ).

No to jak z ta elektryka ,bo za chwile jade na spotkanie z elektrykiem

Kosztorys mam na 12.750 plus vat

W tym ok.120 punktow,TV,telefon,domofon,zmywarka,pralka,piec,sila w kuchni i garazu,rozdzielnia elektr.centrala alarmowa.

Troche sporo w porownaniu z tym co czytalam wczesniej :cry: :cry:

Płebla

Jestem juz po.

Wzielam tego elektryka bo jest naprawde dobry.Na szczescie dogadalismy sie co do ceny.Widzialam wykonanie elektryki u sasiada.Ilosc puszek ograniczona do niezbednego minimum ,jakos nie lubie patrzec na te kapselki po kilka sztuk na scianie.

Policzyl mi za caly domek srednio wyjdzie 50 zl za punkt.

Płebla