Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odbiór mieszkania

KasiaSzyBa

Recommended Posts

Witam,

wkrótce będę odbierała nowe mieszkanie od developera.

Czy możecie mi podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, żeby potem nie zaczynać wykańczania od poprawek po budowlańcach?

Słyszałam już o krzywych podlogach, krzywo wstawionych oknach i braku kątów prostych w łazience, co uniemożliwiało proste i symetryczne położenie kafelków. Czy macie może jeszcze jakieś doświadczenia? Chciałabym pójść na odbiór z listą najczęściej pojawiających się błedów i usterek :D i sprawdzić wszystko po kolei.

Dzięki za pomoc,

Kasia

Witam,

wkrótce będę odbierała nowe mieszkanie od developera.

Czy możecie mi podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, żeby potem nie zaczynać wykańczania od poprawek po budowlańcach?

Słyszałam już o krzywych podlogach, krzywo wstawionych oknach i braku kątów prostych w łazience, co uniemożliwiało proste i symetryczne położenie kafelków. Czy macie może jeszcze jakieś doświadczenia? Chciałabym pójść na odbiór z listą najczęściej pojawiających się błedów i usterek :D i sprawdzić wszystko po kolei.

Dzięki za pomoc,

Kasia

Odkręć kran i sprawdż czy dobrze podłączono -biegunami wodę zimną i ciepła :)

Gdy myśmy sie wprowadzali do naszego M to pod prysznicem wpozycji ciepłej wody płynęła zimna i na odwrót :o

Sprawdż działanie pieca czy grzejniki grzeją,czy gazówka jest sprawna góra i dół.Oczywiscie o ile to wyposażenie już jest na stanie :D

Sprawdż czy wszystkie okna się domykają .Nie zapomnij o drzwiach balkonowych aby je sprawdzić.

To na tyle co mi przyszło do głowy :o

Pozdrawiam i gratuluję własnego M :D

Dziękuję za wskazówki :lol: .

Tylko napisz jeszcze, co to znaczy "gazówka sprawna góra i dół" :o .

Podłączenie wody ciepłej i zimnej już widziałam - zanim położyli tynki. Okna faktycznie muszę sprawdzić.

Czy ktoś ma może jeszcze jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam,

Kasia

Gazówka góra-palniki ,dół-piekarnik :D

• 2 weeks później...
owszem, biore caly zestaw fachowcow:))). Poziomice, cos do mierzenia, do sprawdzania kątów, oprawki z żarówkami do sprawdzenia instalacji elektrycznej, projekt mieszkania, wszystkie zmiany które zleciłem i gestapowskie oczy azeby niczego nie przeoczyć, mniemam ze dziewczyna mi w tym nie pomoże:) więc musze radzic sobie sam:-))), w razie czego mam wykształcenie w kierunku budowlanym wiec pewnie sobie poradze:), bądz co badz jak coś schrzanili NIE PODPISZE ODBIORU:)...mam czas:)

• 1 month później...