KasiaSzyBa 30.11.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam, wkrótce będę odbierała nowe mieszkanie od developera. Czy możecie mi podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, żeby potem nie zaczynać wykańczania od poprawek po budowlańcach? Słyszałam już o krzywych podlogach, krzywo wstawionych oknach i braku kątów prostych w łazience, co uniemożliwiało proste i symetryczne położenie kafelków. Czy macie może jeszcze jakieś doświadczenia? Chciałabym pójść na odbiór z listą najczęściej pojawiających się błedów i usterek i sprawdzić wszystko po kolei. Dzięki za pomoc, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 30.11.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam, wkrótce będę odbierała nowe mieszkanie od developera. Czy możecie mi podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, żeby potem nie zaczynać wykańczania od poprawek po budowlańcach? Słyszałam już o krzywych podlogach, krzywo wstawionych oknach i braku kątów prostych w łazience, co uniemożliwiało proste i symetryczne położenie kafelków. Czy macie może jeszcze jakieś doświadczenia? Chciałabym pójść na odbiór z listą najczęściej pojawiających się błedów i usterek i sprawdzić wszystko po kolei. Dzięki za pomoc, Kasia Odkręć kran i sprawdż czy dobrze podłączono -biegunami wodę zimną i ciepła Gdy myśmy sie wprowadzali do naszego M to pod prysznicem wpozycji ciepłej wody płynęła zimna i na odwrót Sprawdż działanie pieca czy grzejniki grzeją,czy gazówka jest sprawna góra i dół.Oczywiscie o ile to wyposażenie już jest na stanie Sprawdż czy wszystkie okna się domykają .Nie zapomnij o drzwiach balkonowych aby je sprawdzić. To na tyle co mi przyszło do głowy Pozdrawiam i gratuluję własnego M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 05.12.2006 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Dziękuję za wskazówki . Tylko napisz jeszcze, co to znaczy "gazówka sprawna góra i dół" . Podłączenie wody ciepłej i zimnej już widziałam - zanim położyli tynki. Okna faktycznie muszę sprawdzić. Czy ktoś ma może jeszcze jakieś doświadczenia? Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 05.12.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Dziękuję za wskazówki . Tylko napisz jeszcze, co to znaczy "gazówka sprawna góra i dół" . Podłączenie wody ciepłej i zimnej już widziałam - zanim położyli tynki. Okna faktycznie muszę sprawdzić. Czy ktoś ma może jeszcze jakieś doświadczenia? Pozdrawiam, Kasia Gazówka góra-palniki ,dół-piekarnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madoox 13.12.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 prosz poczytać...http://www.softax.pl/prywatne/marcink/mieszkanie/mieszkanie_odbior albo http://www.pinezka.pl/content/view/315/ albo http://www.mieszkanie.info.pl/?art=23 pozdrawiam serdecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 13.12.2006 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Super! Bardzo się przyda Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-Krk 13.12.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Madox mam nadzieję ze nie będziemy musieli przeklinać naszego developera Powiedz, bierzesz ze sobą na odbiór jakiegoś fachowca? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madoox 14.12.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 owszem, biore caly zestaw fachowcow:))). Poziomice, cos do mierzenia, do sprawdzania kątów, oprawki z żarówkami do sprawdzenia instalacji elektrycznej, projekt mieszkania, wszystkie zmiany które zleciłem i gestapowskie oczy azeby niczego nie przeoczyć, mniemam ze dziewczyna mi w tym nie pomoże:) więc musze radzic sobie sam:-))), w razie czego mam wykształcenie w kierunku budowlanym wiec pewnie sobie poradze:), bądz co badz jak coś schrzanili NIE PODPISZE ODBIORU:)...mam czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszek 17.01.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 - koniecznie sprawdź szyby - często są porysowane (jeśli tak, żądaj wymiany), - zapytaj, czy została przeprowadzona próba ciśnieniowa (sprawdza szczelność instalacji c.o. - unikniesz problemów w ogrzewaniu/zalania mieszkania) i najlepiej jest dostać to na piśmiePowodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Amciek 18.01.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 zmierz sobie tez poziom sufitow, ja mialem w lazience na 2 metrach 2 centymetry roznicy i jak poszly plytki do samego sufitu to okazalo sie ze jest krzywo i rownalismy sufit, a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts