Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa: gmina Gniewino i okolice

Janson

Recommended Posts

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byłam w ubiegły weekend w Almaresie bez najmniejszego problemu przetrzymają cokolwiek kupisz i jak długo zechcesz.. zostawiłam tam projekt z prośbą o wycenę silki, klinkieru etc.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jeśli mimo wszystko interesuje Cię kontakt do Bolszewa postaram się go zorganizować (telefon ma mój kierbud)

Docelowo mam zamiar zamówić stan surowy zamknięty, jednak na okna i drzwi będę musiała zaczekać do chwili, kiedy urosną mury (by uniknąć niemilych niespodzianek).

Póki co mam dach, rynny, bloczki betonowe, izolacje, silkę, komin, klinkier..hmmm co jeszcze :roll: aaaa, w tym tygoniu mam zamiar odwiedzić tartak i kupić drewno na więźbę, czeka mnie też zakup stali - brrrrr, strach się bać!!!

umówiłam też ekipę i kierownika budowy, podłączyłam do działki wodę, to przed zimą chyba wszystko :wink:

W Almaresie na zapytanie mailowe p. Daniel Ziemann odpowiedzial: '' niestety z powodu braku miejsca na placu nie ma mozliwosci zmagazynowania materialu'',no ale nic pojade tam osobiscie to pogadam.Powiedz mi jak dlugo trzeba czekac na wycene i daj znac jak juz ja poznasz.

aha kontakt na bolszewo poprosze,no bo moze jednak ...

a no i ostatnia sprawa czy kierownika masz tylko umowionego czy juz podpisalas umowe,bo nie wiem jak mam to zalatwic z moim,czy tylko na razie na gebe,a latem przed rozpoczeciem inwestycji podpisac umowe,czy juz teraz ...

pozdrawiam

Wycenę w Almaresie zostawiłam w ub. sobotę a gotowa ma być na dziś lub jutro.. niestety rozmawiałam z kim innym, ale nazwisko baaardzo znajome, chyba miałam przyjemność poznać już tego człowieka.

Co do kierownika - podpisałam już umowę i wpłaciłam zaliczkę (400zł).

Z ekipą budowlaną też mam umowę chociaż w tym przypadku zrezygnowałam z jakichkolwiek zaliczek.

• 2 weeks później...