Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa: gmina Gniewino i okolice

Janson

Recommended Posts

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

przy zakupie gazobetonu i bloczków warto też sprawdzić ich parametry techniczne, almares handluje produktami z prefabetu a tam do wyboru są przynajmniej dwie odmiany.. najpierw słuchałam, słuchałam, słuchałam a później targowałam, targowałam, targowałam.. (słabsza odmiana z pewnością będzie tańsza niż 6,30/szt)

• 2 weeks później...

Caen,no wlasnie jest odmiana 500 i 600 jesli chodzi o BK.jedna jest mocniejsza,ale izolacyjnie gorsza druga na odwrot.

Odmiana 600 jest drozsza.

W almaresie i oltransie cena byla 7 zl,w maxbudzie kosakowo 6.80(ale juz miala skoczyc do gory) w lesniewie 6.30.Zakladalem (choc moze blednie)ze to ceny za ta sama odmiane i dlatego roznica miedzy almaresem i lesniewem 70 gr/szt na korzysc lesniewa,pogrzebala Almares.Nie zdecydowalem sie na zakup mat. bo generalnie nikt nie chcial tego trzymac do wrzesnia(oprocz maxbudu,ale oni chcieli mi doliczyc transport).Teraz jednak planuje podzwonic po hurtowniach,zobacze co i jak i zwioze wszystko do tescia.Oczywiscie bede musial potem wynajac transport i przewiezc to na budowe,ale mysle ze finansowo nie strace,no i nie bede musial czekac na material.

Tak nawiasem mowiac,moze wiecie jaki jest koszt transportu 15 palet z pustakami odleglosc 25 km Rumia-Lesniewo.Woz z HDS.

pozdrawiam

Już zrobiłam zakupy.. bk (600) w almaresie kupiłam za 6,61/szt (brutto) wszystko zobowiązałam się odebrać do końca marca, chociaż moja budowa właśnie wystartowała :lol: i może się zdarzyć, że towar zabiorę wcześniej.

Prócz betonu kupiłam również bloczki fundamentowe, stal, kominy, drewno na dach i stropy, blachodachówkę, rynny, teraz robię casting na najtańszy (przy zachowaniu pewnych norm jakościowych) styropian i tu najbarciej atrakcyjna cenowo jest firma Budulec w Bolszewie - styropian o twardości (gęstości) 15, 150 zł/m3

pozdrawiam :wink:

Mały - tam u mnie jest tak ciemno, że zauwazylbym Ciebie nawet z Wejherowa;) Swoja droga ciekaw jestem czy plany uruchomienia kolejki (autobus szynowy) z Wejherowa do Kartuz przez Lębork i Choczewo zostana zrealizowane:) mam z 70 metrow do torow;) Ponoc ten projekt ma wspolfinansowac Unia

Zajrzyj na http://www.wejher.pl

jesli chodzi o sciany to ja od zawsze uznawalem tylko BK.łatwa obróbka,wytwórnia (sprawdzona) pod ręką,cena :D przyjazna.Ceramika to niby naturalne,fajne i w ogóle,ale dla mnie to chwyt reklamowy.

Caen a powiedz mi ile placilas w almaresie za bloczki fundamentowe (co prawda one raczej nie drozeja tak jak BK) a takze w jakiej cenie jest 1m3 betonu B15,bo rozumiem ze tez go kupowalas w Almaresie?

swoja droga slyszalem ze beton oplaca sie brac w Wakozie,ale czy to prawda ...

aha czy jest jakas dodatkowa oplata za pompe??

ps a tak w nawiasie to gdzie sie budujesz??

WITAM!

Ceny bloczków nie pamiętam :oops: musiałabym przeszperać papierki, ale wydaje mi się, że ok. 3,10/szt. Natomiast beton to świeża sprawa w ubiegły piątek wylewaliśmy ławy :D

Tym razem korzystałam z usług wakozu, który życzy sobie 220 zł netto za m3 B20, transport gratis.

Mój domek rośnie w Górze (kiedyś Pomorskiej)

pozdrowionka dla wszystkich :D