Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa: gmina Gniewino i okolice

Janson

Recommended Posts

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co do bloczków betonowych to zadzwon do Lesniewa,tam masz dwie hurtownie.Ja rozmawialem z Artbudem (nr tel. w ksiazce) i tam byly po 2.7-2.8,cena w almaresie byla tak jak podajesz 3.96.Sasiadka ktora buduje w Lesniewie brala bloczki z tego drugiego skladu (przy kosciele),z tego co wiem wlasciciel chyba nazywa sie Srok i tam bylo taniej niz w Almaresie i w tym drugim skladzie.

pozdrawiam

co do bloczków betonowych to zadzwon do Lesniewa,tam masz dwie hurtownie.Ja rozmawialem z Artbudem (nr tel. w ksiazce) i tam byly po 2.7-2.8,cena w almaresie byla tak jak podajesz 3.96.Sasiadka ktora buduje w Lesniewie brala bloczki z tego drugiego skladu (przy kosciele),z tego co wiem wlasciciel chyba nazywa sie Srok i tam bylo taniej niz w Almaresie i w tym drugim skladzie.

a co do stali to faktycznie w almaresie wychodzi dobra cena,bo z tego co sie orientowalem to 12 mb preta fi 12 wazy 11kg czyli 1mb=0.9 kg (okolo) czyli w Almaresie wychodzi jakies 2.20 za mb,a w Metal-Wiem chcieli ode mnie 2.66.

pozdrawiam

dzwoniłam do Leśniewa-tej drugiej firmy tel.0586738935

bloczki fundamentowe jak do Redy -3.2 brutto. Mam taniej w Małkowie- producent po 3.1 brutto jeszcze do dogadania.Stal biorę z Almaresu i purhoterm 38 też. Beton należy wziąść z Wakozu. To tyle. Szukam jeszcze drewna na dach, dam znać jak znajde jakiś przyzwoity cenowo i jakościowo tartak. Majka

• 3 weeks później...