dodi 05.12.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam Będąc na Twoim miejscu, wyciąłbymdziure poprzez wszystkie warstwy w pomieszczeniu gdzie osiadła podłoga lecz wcześniej musiałbym mieć pewnośc że w tym miejscu nie przebiega żadna instalacja (ja mam zdjęcia instalacji przed wylewkami) Dziure można wyciąg specjalną końcówką (kształt rury ze spiekami) średnuica np około 10cm. Kiedy już dowiercisz się do "żywej ziemi" zoabczysz czy pod wylewką masz pustkę czy nie. Jeżeli powtwierdziło by się to najgorsze,nawieciłybm w każdym pomieszczeniu taki otwór a ich lość ich zależałaby od wielkości pomieszczenia, należałoby się także zastanowić nad rozmieszczeniem takich dziur. Dobrym pomysłem byłoby wtryśnięcie zaprawy cementowo piaskowej (mocny cement np.42,5 CEM I )+plastyfiaktor. Nie orientuję sie niestety jakim urządzeniem można by "wstrzyknąć" taką mieszankę, dobrym pomysłem wydaje się agregat tynkarski jednak rury jest gruba i ciężko byłoby dotrzeć w każde miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 05.12.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Prosze podaj mi jak szybko od wylania podłóg zaczęło się osiadanie. Ile trzeba było zrobić otworów,czy są one małe i czy zaistniała konieczność wymiany podłogi.Skąd wiedziałeś ile należy wcisnąć tej wylewki. Piach zagęszczany był we wrześniu 2005, wylewki były gotowe pod koniec października. Osiadało to cały czas, ale tempa nabrała na początku maja. Mamy po jednym otworze w każdym pomieszczeniu o średnicy ok. 8 cm, tak żeby weszła końcówka węża agregatu. Niewiedzieliśy ile, po prostu pompowaliśmy tak długo jak wchodziło. Mam nadzieję, że to już koniec kłopotów z tym bo chyba oszaleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorp7 13.06.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witam,ja niestety mam podobny problem z osiadaniem podłogi i pękaniem ścian działowych.Podpowie ktoś jaki rezultat po kilku już latach od "pompowania betonu" pod chudziaka?Czy problem został rozwiązany?Będę wdzięczny za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 02.06.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 I jak Panowie Wasze siadające podłogi, w jednym z pomieszczeń zapadła sie dosłownie o 9 cmCzekam na rzeczoznawce i albo skuwanie wszystkiego i ponowne zalewanie albo wtryskiwanie zaprawy co 2m pod chodziaka - ktoś żyje z Was żyje z takim rozwiązaniem problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 05.06.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170034-Opadająca-podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts