aspidisca 30.11.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Mieszkanie 44 m kw, stan deweloperski Roboty następujące (2 pokoje + przedpokój + kuchnia+ garderoba) : - 2 półeczki z regipsu - ścianka z regipsu z "okienkami" 0,6 m szerok. - ścianka z regipsu 0,20 m szerok. - zabudowa 3m rury regipsem pod sufitem - płytki przedpokój + kuchnia+ garderoba - flizowanie kuchni (7 m kw.) - szpachlowanie nierówności w tynku deweloperskim - przesuwanie 5 punktów elektrycznych, likwidacja jednego punktu - kładzenie tynku strukturalnego w kuchni i przedpokoju - malowanie wszystkich pomieszczeń - osadzenie drzwi z podkuwaniem - położenie maty grzewczej 6 mb Czeka nas jeszcze łazienka za 1 tys. (płytki pod sufit) 4 m kw Czy 3,5 tys za robociznę to dużo czy standard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof11 01.12.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Wydaje mi się że to jest cena do przyjęcia!z tego co wymieniłeś/aś to jest troszkę rboty!Np. te ścianki z rygipsu to taka zabawa i wiem że wykonawcy więcej liczą sobie za wykonanie takich drobnych rzeczy niż za postawienie dużej ścianki!Osadzenie drzwi też kosztuje ja się spotakałem z takimi cenami 350 - 400 zł i to na różnych budowach(remonty wykończeniówki).No i płytki- też trochę kosztuje ułożenie metra kwadratoweg( 25 - 40zł).Zapytaj kilku wykonawców i wybierz tego najlepszego, zapłać trochę więcej bo ty w tym mieszkaniu będziesz brzebywać codziennie a fachowiec jak skończy już więcej się w nim nie pokaże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trzci_kris 04.12.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Cena całkiem przyzwoita- dłubania troszke jest to fakt. Jak wpadnie sprawna ekipa 2-3 ludków to załatwi Cie w tydzień i jak to porównasz do zarobków typu 900 PLN na miesiąc to faktycznie wypada niekorzystnie, ale lepiej jak to załatwi sprawna ekipa w tydzień niż udawacze w miesiąc. Ogólnie wiec cena niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferenius 05.12.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Wydaje mi się że to jest cena do przyjęcia!z tego co wymieniłeś/aś to jest troszkę rboty!Np. te ścianki z rygipsu to taka zabawa i wiem że wykonawcy więcej liczą sobie za wykonanie takich drobnych rzeczy niż za postawienie dużej ścianki!Osadzenie drzwi też kosztuje ja się spotakałem z takimi cenami 350 - 400 zł i to na różnych budowach(remonty wykończeniówki).No i płytki- też trochę kosztuje ułożenie metra kwadratoweg( 25 - 40zł). Zapytaj kilku wykonawców i wybierz tego najlepszego, zapłać trochę więcej bo ty w tym mieszkaniu będziesz brzebywać codziennie a fachowiec jak skończy już więcej się w nim nie pokaże! no roboty duzo bo drobnica straszna, ale cena za łazienke tobedzie wieksza, przeciez nie tylko samo polozenie płytek ale rowniez inne wykoncznie łazienki, sufit, czy biały montaż wanna albo brodzik umywalka, sedes itp itd wiec dolicz do tego jeszcze co najmniej 500 zł, zwłaszcza ze wykonawcow coraz mniej i maja w czym wybierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof11 06.12.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 potewierdzam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts