Dancer 30.11.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Malowałem sufity dwukrotnie biala farbą Dekoral. Wydawalo mi sie, ze jest bialo. Tą samą farbą siostra robila małą poprawke na swoim suficie i okazalo sie, ze farba, ktora miala polozona rok temu (Dulux) wyglada bielej niz swiezo polozony Dekoral. Chcialbym u siebie uzyskac "pelniejszą" biel. Juz nie wierze w marketingowe nazwy p.t. "sniezna biel" czy cos podobnego. Moze polecicie mi naprawde biala farbe? Co sadzicie o bialej farbie Beckers'a? A moze Tikkurile? Albo inną, ale bialą. PozdrawiamDancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 01.12.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Mój malarz namawiał mnie na Decoral z refleksami. Daje to podobno naprawdę białą biel.Ja nie chciałam białych sufitów tylko kremowe więc nie powiem ci jak wyglądają owe "refleksy". Malarz ma za sobą wiele lat pracy na budowach w Niemczech i jeśli poleca Decoral z refleksami to ja tez ci polecam. Co do Beckersa, to moja ulubiona farba. (Jeśli chodzi o inne kolory niż biały) Kolor jest taki jak na próbnikach, świetnie się rozprowadza po ścianach i kryje. Zdecydowanie polecam Beckersa, ale nie znam Tikurilli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.12.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A jak się ma cena farby Beckers'a do Decorala?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 01.12.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Polecę Ci farbę która mnie nigdy nie zawiodła, szybko prosto i na bardzo długo - co do ceny - do najrtańszych nie nalezy - ale za to malujesz na raz co w efekcie np porywnania z Decoralem - daje tylko troche wyższe koszty. http://www.studio-aw.pl/para_o03.html sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 01.12.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 nie pamiętam dokładnie, wydaje mi się że kilka złotych na litrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 mam tikurille a na suficie dyrupa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo1960 04.12.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 jeśli zależy ci na "śnieżnej bieli" polecam malwin lub jedynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 23.02.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Na temat farb jest kilka wątków. Ale nie znalazłam nic na temat farb na sufit. Jakimi farbami malowaliście swoje sufity? Takimi samymi (tj. tej samej firmy) jak ściany czy zupełnie innymi? Wybieraliście śnieżną biel, czy biel śmietankowa lub inną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaCIESZYN 23.02.2009 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 ja kupiłam do całego domku farby kabe, w łazienkach, gdzie są płyty zielone kg będę malowała oddychająca i nadającą się do pom. wilgotnych aQuatex, w pokojach sufity optimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 03.03.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Nikt więcej nie malował sufitów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.03.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Nikt więcej nie malował sufitów? Ja nie malowałem. Dopiero gipsuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 03.03.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 magnat biały, a w łazience śniezka kuchnia i łazienka - obie farby bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 03.03.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 u mnie malarz mówił że jak biała to tylko śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 03.03.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 u mnie malarz mówił że jak biała to tylko śnieżka I to chciałam usłyszeć. Mój znajomy który ma malować upiera się przy śnieżce, natomiast ja nie jestem przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.03.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 u mnie malarz mówił że jak biała to tylko śnieżka I to chciałam usłyszeć. Mój znajomy który ma malować upiera się przy śnieżce, natomiast ja nie jestem przekonana.A moi malarze mówili, ze tylko biały nobiles super akryl. Taki też kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 03.03.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Większość sufitów pomalowałem Eko-Śnieżką, a pozostałe Śnieżką MAX. Najpierw raz malowałem farbą rozcieńczoną wodą lub gruntem a potem jeszcze dwa razy - na razie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 03.03.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 A dlaczego na bialo?, malowal ktos sufit na inny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzilo75 03.03.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ja polecam farbę nobiles malowałem nią już setk metrów sufitów.dobrze kryje i jest wydajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 03.03.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ja polecam farbę nobiles malowałem nią już setk metrów sufitów.dobrze kryje i jest wydajna. No to doradziles. Ktos teraz kupi "pokój extra" i sie zawiedzie Ludzi piszcie proszę o czym dokładnie mówicie bo niektórzy producenci mają naprawdę dużo rodzajów białej farby. Nobiles ma conajmniej 3, taki dulux ma conajmniej 5. Sama marka niewiele mówi Ja polecam farbę Beckers Nordic White - trochę droższa i występuje tylko w 10l opakowaniach ale efekt naprawdę super! Z tańszych to śnieżka eko iśnieżka max całkiem nieźle dają radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda555 04.03.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 My w ubiegłym roku malowaliśmy sufit nobilesem - jest OK, teraz polecaną przez malarza śnieżką - też pozytywne wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts