Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką polecacie białą farbę na sufity?

Dancer

Recommended Posts

Malowałem sufity dwukrotnie biala farbą Dekoral. Wydawalo mi sie, ze jest bialo. Tą samą farbą siostra robila małą poprawke na swoim suficie i okazalo sie, ze farba, ktora miala polozona rok temu (Dulux) wyglada bielej niz swiezo polozony Dekoral.

Chcialbym u siebie uzyskac "pelniejszą" biel. Juz nie wierze w marketingowe nazwy p.t. "sniezna biel" czy cos podobnego. Moze polecicie mi naprawde biala farbe? Co sadzicie o bialej farbie Beckers'a? A moze Tikkurile? Albo inną, ale bialą.

Pozdrawiam

Dancer

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mój malarz namawiał mnie na Decoral z refleksami. Daje to podobno naprawdę białą biel.

Ja nie chciałam białych sufitów tylko kremowe więc nie powiem ci jak wyglądają owe "refleksy". Malarz ma za sobą wiele lat pracy na budowach w Niemczech i jeśli poleca Decoral z refleksami to ja tez ci polecam.

Co do Beckersa, to moja ulubiona farba. (Jeśli chodzi o inne kolory niż biały) Kolor jest taki jak na próbnikach, świetnie się rozprowadza po ścianach i kryje. Zdecydowanie polecam Beckersa, ale nie znam Tikurilli.

Polecę Ci farbę która mnie nigdy nie zawiodła, szybko prosto i na bardzo długo - co do ceny - do najrtańszych nie nalezy - ale za to malujesz na raz co w efekcie np porywnania z Decoralem - daje tylko troche wyższe koszty.

http://www.studio-aw.pl/para_o03.html

sebo8877

• 2 years później...
u mnie malarz mówił że jak biała to tylko śnieżka :)

I to chciałam usłyszeć. :lol:

Mój znajomy który ma malować upiera się przy śnieżce, natomiast ja nie jestem przekonana.

A moi malarze mówili, ze tylko biały nobiles super akryl. Taki też kupiłam

ja polecam farbę nobiles malowałem nią już setk metrów sufitów.dobrze kryje i jest wydajna.

No to doradziles. Ktos teraz kupi "pokój extra" i sie zawiedzie :p

Ludzi piszcie proszę o czym dokładnie mówicie bo niektórzy producenci mają naprawdę dużo rodzajów białej farby. Nobiles ma conajmniej 3, taki dulux ma conajmniej 5. Sama marka niewiele mówi

Ja polecam farbę Beckers Nordic White - trochę droższa i występuje tylko w 10l opakowaniach ale efekt naprawdę super! Z tańszych to śnieżka eko iśnieżka max całkiem nieźle dają radę