Trociu 04.03.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 A dlaczego na bialo?, malowal ktos sufit na inny kolor? Teście mają. Cały pokój w jednym kolorze. Ewentualnie sufit trochę jaśniejszy od ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 04.03.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 A dlaczego na bialo?, malowal ktos sufit na inny kolor? Teście mają. Cały pokój w jednym kolorze. Ewentualnie sufit trochę jaśniejszy od ścian. I jak? Ja mam jasnozolty sufit malowany Duluxem i bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.03.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 A dlaczego na bialo?, malowal ktos sufit na inny kolor? Teście mają. Cały pokój w jednym kolorze. Ewentualnie sufit trochę jaśniejszy od ścian. I jak? Ja mam jasnozolty sufit malowany Duluxem i bardzo mi sie podoba Sufit jak sufit Mi się marzy niebieski z żółtymi gwiazdkami.... ale to może synkowi sprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 04.03.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Odnośnie malowania sufitów to mam jeszcze jedno pytanie. Jak macie pomalowany sufit to ten kolor z sufitu dajecie wąskim paskiem (kilka cm) na ścianę? Ostatnio dowiedziałam się że taki pasek stosuje się jak ściany są nierówne, w innych przypadkach lepiej malować do rogu. Ale czy taki pasek oprócz „”wyrównania” ścian daje jeszcze jakiś efekt? Np. skraca lub wydłuża ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 04.03.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Odnośnie malowania sufitów to mam jeszcze jedno pytanie. Jak macie pomalowany sufit to ten kolor z sufitu dajecie wąskim paskiem (kilka cm) na ścianę? Ostatnio dowiedziałam się że taki pasek stosuje się jak ściany są nierówne, w innych przypadkach lepiej malować do rogu. Ale czy taki pasek oprócz „”wyrównania” ścian daje jeszcze jakiś efekt? Np. skraca lub wydłuża ściany? Ja dopiero malowałem jeden pokój, ale na podobne pytanie wiele osób w innym wątku napisało, żeby dawać pasek - nawet przy bardzo równych ścianach i sufitach przy połączeniu na styk widać pewne nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yareko 04.03.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Maluję dekoralem wszelkie próby zmiany zawsze kończyły się porażką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 04.03.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Daja Wam cos te opinie ? Bo Dekoral czy inna farba moze byc gorszy lub lepszy od nobilesa, sniezki czy innych marek, zalezy jakie konkretne farby porownujecie. Troche bez sensu opinie. No ale chyba itak nikt tego nie czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia38 05.03.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ja malowałam pastelową orchideą duluxa sufity w całym domu bo nie lubię białych i po dwóch latach wszystko jest ok. Podczas malowania też nie było problemów. Nie mam paska schodzącego na ścianę ale może jest to dobre rozwiązanie bo najwięcej czasu zajęło mi oklejanie taśmą sufitów przy złączeniach ze ścianami tak, by nie ubrudzić sufitu a jednocześnie idealnie i równo domalować ścianę do samej góry. Tak żeby nie powstały fale albo zygzaki. Może ktoś zna na to lepszy sposób bo to było strasznie mozolne a i tak w kilku miejscach trzeb było poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 06.03.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Na moich sufitach biel daje Dulux Acryl Matt - dobre krycie i prawdziwy mat, jezeli ktos chce taki efekt uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.03.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Ale czy taki pasek oprócz „”wyrównania” ścian daje jeszcze jakiś efekt? Np. skraca lub wydłuża ściany?Właśnie podobno optycznie zwiększa wysokość. Nie wiem, bo jeszcze nie malowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 09.03.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 A używał ktoś moze Nobilesa super akryl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 09.03.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 U nas uzywaliśmy dekorala Akrylit w...ale się ostatnio popsuł bo strasznie dużo"syfu"jest w niej...wiec wymienilismy ja na nawet tansza i o niebo lepszą farbe firmy Kabe Perfecta...bardzo dobrze sie nią maluję ładnie kryje..mozemy polecić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yareko 14.03.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Zgadzam się z opinia ze Kabe dobrze kryje i łatwo się rozprowadza i ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Natomiast mój zachwyt nad Dekoralem polega na jego, jak wydaje mi się niepowtarzalnej bieli która wpada w lekko niebieski. Co oczywiście jest bardzo subiektywnym odczuciem bo niektórzy wolną biel z lekka żółtawą bo jest jakby cieplejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 14.03.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Natomiast mój zachwyt nad Dekoralem polega na jego, jak wydaje mi się niepowtarzalnej bieli która wpada w lekko niebieski. Co oczywiście jest bardzo subiektywnym odczuciem bo niektórzy wolną biel z lekka żółtawą bo jest jakby cieplejsza. A o którym dekoralu mówisz bo jest kilka rodzajów czy chodzi o tą farbę? http://alejahandlowa.pl/obr/POEMA004/2729712_1214228786_d.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yareko 14.03.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 O tak właśnie o nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riczard_nikson 14.03.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 ja w jednym pomieszczeniu malowałem cieszynką, fajna farba bo malując biały sufit widać gdzie się maluje, farba dopiero gdy jest sucha jest biała (wcześniej beż).Teraz maluje dekoral acrotix 3000 pro i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMMEX 14.03.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 ja testowałem juz wiekszosc farb na rynku i mysle , ze najlepszymi farbami na sufity sa farby firmy flugger ( specjalna farba do sufitow nie zostawiajaca refleksow) i para (celling- przy malowaniu ma kolor rozowy, po kilku minutach zamienia sie w czysta biel).na sciany cap arreghini K81 ( farba o bardzo duzej scieralnoscim i wydajnosci i...niestety cenie ok 45 zł /l ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys123 15.03.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Na moich sufitach biel daje Dulux Acryl Matt - dobre krycie i prawdziwy mat, jezeli ktos chce taki efekt uzyskać. ja rowniez malowałem sufity Duluxem matowym super efekt dobre krycie ale mam tez sufit waniliowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 22.03.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 ja rowniez malowałem sufity Duluxem matowym super efekt dobre krycie ale mam tez sufit waniliowy rozumiem że kolor waniliowy jest po malowaniu inna farba niz Duluxem super mat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 23.03.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 a może ktoś słyszał o farbach Levis ?producent tych farb jest Akzo Nobel czyli ten sam co Nobilesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts