KonradJot 28.04.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Witam w końcu i ja zawitałem do Twojego dziennika. Widziałem zdjęcia z lania ław fundamentowych i mam kilka pytań : 1.Czy zbrojenie leży na jakiś dystansach czy bezpośrednio na ziemi?? nie widac tego dobrze 2.Masz jakieś zbliżenia wykonanego u Ciebie łączenia zbrojenia jego powiązania już w wykopie?? 3.W jakim celu ten kolo w ekipy trzyma w ręku coś w rodzaju haka? Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 29.04.2007 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam w końcu i ja zawitałem do Twojego dziennika. Widziałem zdjęcia z lania ław fundamentowych i mam kilka pytań : 1.Czy zbrojenie leży na jakiś dystansach czy bezpośrednio na ziemi?? nie widac tego dobrze 2.Masz jakieś zbliżenia wykonanego u Ciebie łączenia zbrojenia jego powiązania już w wykopie?? 3.W jakim celu ten kolo w ekipy trzyma w ręku coś w rodzaju haka? Pozdrawiam Konrad Witam Tak zbrojenie musi być na odpowiedniej wysokośći a ten hak jest własnie po to zeby utrzymac je na właściwym miejscu. Co do dołaczenia zbrojenia to jest jak w projekcie. nie mam zdjęć szczegółów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 29.04.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam w końcu i ja zawitałem do Twojego dziennika. Widziałem zdjęcia z lania ław fundamentowych i mam kilka pytań : 1.Czy zbrojenie leży na jakiś dystansach czy bezpośrednio na ziemi?? nie widac tego dobrze 2.Masz jakieś zbliżenia wykonanego u Ciebie łączenia zbrojenia jego powiązania już w wykopie?? 3.W jakim celu ten kolo w ekipy trzyma w ręku coś w rodzaju haka? Pozdrawiam Konrad Witam Tak zbrojenie musi być na odpowiedniej wysokośći a ten hak jest własnie po to zeby utrzymac je na właściwym miejscu. Co do dołaczenia zbrojenia to jest jak w projekcie. nie mam zdjęć szczegółów Pozdrawiam Szkoda bo u Ciebie na zdjęciach wygląda jakby zbrojenie było jednakowych wymiarów w każdej ławie, a u mnie jest w zależności od szerokości ławy odpowiedni wymiar, stąd pytanie i ciekawośc. Budujesz coś przez ten tydzień czy ekipa ma wolne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 29.04.2007 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam w końcu i ja zawitałem do Twojego dziennika. Widziałem zdjęcia z lania ław fundamentowych i mam kilka pytań : 1.Czy zbrojenie leży na jakiś dystansach czy bezpośrednio na ziemi?? nie widac tego dobrze 2.Masz jakieś zbliżenia wykonanego u Ciebie łączenia zbrojenia jego powiązania już w wykopie?? 3.W jakim celu ten kolo w ekipy trzyma w ręku coś w rodzaju haka? Pozdrawiam Konrad Witam Tak zbrojenie musi być na odpowiedniej wysokośći a ten hak jest własnie po to zeby utrzymac je na właściwym miejscu. Co do dołaczenia zbrojenia to jest jak w projekcie. nie mam zdjęć szczegółów Pozdrawiam Szkoda bo u Ciebie na zdjęciach wygląda jakby zbrojenie było jednakowych wymiarów w każdej ławie, a u mnie jest w zależności od szerokości ławy odpowiedni wymiar, stąd pytanie i ciekawośc. Budujesz coś przez ten tydzień czy ekipa ma wolne ?? U mnie wszystkie ławy są jednakowe, i myslę że dobrze bo bez zbednych problemów Ekipa bedzie robić do srody. A w przyszłym tygodniu zamykamy zero Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 30.04.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 > >U mnie wszystkie ławy są jednakowe, i myslę że dobrze bo bez zbednych >problemów >Ekipa bedzie robić do srody. A w przyszłym tygodniu zamykamy zero< to w miaręszybko idzie do góry u Ciebie. U mnie trochę wolniej będzie , chłopaki niby chcą na gwał i rety robić, ale ja ich spowalniam np terminem podanym na opakowaniu producenta Izohanu"odczekać 3 doby zanim się piachem zapypie" - jeszcze nic nie wiedząbo na to jeszcze przyjdzie czas ale w stopsownym czasie się dowiedzą, muszę im coś wymyśleć do roboty na te 3 dni żeby się nie zezłościli.Może niech styrodur poprzyklejają na zewnątrz , hmmm ale to jeszcze daleka droga . Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 01.05.2007 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 > >U mnie wszystkie ławy są jednakowe, i myslę że dobrze bo bez zbednych >problemów >Ekipa bedzie robić do srody. A w przyszłym tygodniu zamykamy zero< to w miaręszybko idzie do góry u Ciebie. U mnie trochę wolniej będzie , chłopaki niby chcą na gwał i rety robić, ale ja ich spowalniam np terminem podanym na opakowaniu producenta Izohanu"odczekać 3 doby zanim się piachem zapypie" - jeszcze nic nie wiedząbo na to jeszcze przyjdzie czas ale w stopsownym czasie się dowiedzą, muszę im coś wymyśleć do roboty na te 3 dni żeby się nie zezłościli.Może niech styrodur poprzyklejają na zewnątrz , hmmm ale to jeszcze daleka droga . Konrad U mnie też delikatna zmiana planów do środy koniec murowania bloczków Wolne do poniedziałku i dopiero sypiemy, kanalizacja, zgeszczamy i betonujemy w srodę A z tym styrodurem to trochę poczekaj bo może coś spaść i się zniszczy w czasie murowania ścian Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 04.05.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Byłem i Wdziałem ostatnio twoje wykopaliska chłopaki zasuwają tak więc pewnie niedługo stanie pod Wiechą koncepcie na rysunkach bardzo obiecujące i fajne Trzymamy kciuki a i my może już niedługo też zaczniemy POZDRO......i do zob/usły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 04.05.2007 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Byłem i Wdziałem ostatnio twoje wykopaliska chłopaki zasuwają tak więc pewnie niedługo stanie pod Wiechą koncepcie na rysunkach bardzo obiecujące i fajne Trzymamy kciuki a i my może już niedługo też zaczniemy POZDRO......i do zob/usły Dzieki Jak wszystko wypali to tak bedzię Startujcie bo brakuje Waszych relacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 09.05.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Cześć Kriss możesz mi powiedzieć o co chodzi z tymi rurkami kanalizacyjnymi wyciągniętymi tak wysoko ponad chudziaka , bo będę miał hydraulików u siebie w piątek więc może czegoś nie wiem czego warto by im podpowiedzieć, aha i masz dwie rury wodne te niebieskie w dwóch miejscach powiesz o co chodzi ?? Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 09.05.2007 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Cześć Kriss możesz mi powiedzieć o co chodzi z tymi rurkami kanalizacyjnymi wyciągniętymi tak wysoko ponad chudziaka , bo będę miał hydraulików u siebie w piątek więc może czegoś nie wiem czego warto by im podpowiedzieć, aha i masz dwie rury wodne te niebieskie w dwóch miejscach powiesz o co chodzi ?? Pozdrawiam Konrad Witam Jeżeli doliczyć ocieplenie 10cm, wylewka 6cm plus 2cm płytka to robi się akurat aby podłączyć syfon i całą resztę. Można oczywiście zostawic nizej i dodac rurki odpowiedniej długości juz przy układaniu kolejnych warstw. Dwie niebieskie rury to podłączenie pompy do celów gospodarczych a druga do podłączenia wody z sieci. Kupiłem 20 m tak aby połączyć się z wodociągiem bez sztukowania fi40 na zewnątrz - 1m - 6 zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 09.05.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Cześć Kriss możesz mi powiedzieć o co chodzi z tymi rurkami kanalizacyjnymi wyciągniętymi tak wysoko ponad chudziaka , bo będę miał hydraulików u siebie w piątek więc może czegoś nie wiem czego warto by im podpowiedzieć, aha i masz dwie rury wodne te niebieskie w dwóch miejscach powiesz o co chodzi ?? Pozdrawiam Konrad Witam Jeżeli doliczyć ocieplenie 10cm, wylewka 6cm plus 2cm płytka to robi się akurat aby podłączyć syfon i całą resztę. Można oczywiście zostawic nizej i dodac rurki odpowiedniej długości juz przy układaniu kolejnych warstw. Dwie niebieskie rury to podłączenie pompy do celów gospodarczych a druga do podłączenia wody z sieci. Kupiłem 20 m tak aby połączyć się z wodociągiem bez sztukowania fi40 na zewnątrz - 1m - 6 zł Pozdrawiam na zdjęciach te kanalizacyjne wydają się wyższe niż na te około 20 cm dlatego pytałem. Wiem że co to podłączenia z sieci wodną rurą to koniecznie musi być jeden odcinek rury więc dobrze zrobiłeś- ja też tak zrobię. NIe wiem czy wiesz ale tę rurę wodną trzeba w odległości 1 m od obrysu budynku poprowadzić w kierunku podłączenia. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 09.05.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Tak z innej beczki to możesz mi przesłać maila z Twoimi sprawdzonymi kontaktami, a co u Ciebie z cementem I , gdzie i za ile kupujesz ??Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 09.05.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Cześć Kriss możesz mi powiedzieć o co chodzi z tymi rurkami kanalizacyjnymi wyciągniętymi tak wysoko ponad chudziaka , bo będę miał hydraulików u siebie w piątek więc może czegoś nie wiem czego warto by im podpowiedzieć, aha i masz dwie rury wodne te niebieskie w dwóch miejscach powiesz o co chodzi ?? Pozdrawiam Konrad Witam Jeżeli doliczyć ocieplenie 10cm, wylewka 6cm plus 2cm płytka to robi się akurat aby podłączyć syfon i całą resztę. Można oczywiście zostawic nizej i dodac rurki odpowiedniej długości juz przy układaniu kolejnych warstw. Dwie niebieskie rury to podłączenie pompy do celów gospodarczych a druga do podłączenia wody z sieci. Kupiłem 20 m tak aby połączyć się z wodociągiem bez sztukowania fi40 na zewnątrz - 1m - 6 zł Pozdrawiam na zdjęciach te kanalizacyjne wydają się wyższe niż na te około 20 cm dlatego pytałem. Wiem że co to podłączenia z sieci wodną rurą to koniecznie musi być jeden odcinek rury więc dobrze zrobiłeś- ja też tak zrobię. NIe wiem czy wiesz ale tę rurę wodną trzeba w odległości 1 m od obrysu budynku poprowadzić w kierunku podłączenia. Konrad No i tak jest tylko koniec jest przy ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 09.05.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Tak z innej beczki to możesz mi przesłać maila z Twoimi sprawdzonymi kontaktami, a co u Ciebie z cementem I , gdzie i za ile kupujesz ?? Konrad Podaj email to Ci dam wszystkie namiary jakie posiadam Cement mam dobrą 2 całą paletę i narazie polecę na tym Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tencik 10.05.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam, również jestem na etapie zakupu projektu Dom pod Sekwoją. Mam pytanko czy masz już wycenę stanu surowego zamkniętego? Według Archona jest to 215tys, ale ceny z końca 2006. Ile aktualnie trzeba dodać do tej kwoty? Szacowałeś może stan pod klucz, ale bez wykończenia (czyli z instalacjami, tynkami, ogrzewaniem, etc bez stricte wykonczenia czyli plytek, kuchni, etc)? Czy zdecydowales sie na przedluzenie garazu? Czy ta adaptacja byla ciezka czy tez bezproblemowa? Sporo pytan, ale tez i termin budowy coraz blizej . Pzdr, Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 10.05.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Kris19 , gratuluje postepów w budowie . Pieknie wyglada ten wylany "chudziak" http://www.forum.aisha.pl/templates/subSilver/images/smiles/icon_brawo].gifhttp://www.forum.aisha.pl/templates/subSilver/images/smiles/icon_okok.gif Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 10.05.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Tak z innej beczki to możesz mi przesłać maila z Twoimi sprawdzonymi kontaktami, a co u Ciebie z cementem I , gdzie i za ile kupujesz ?? Konrad Podaj email to Ci dam wszystkie namiary jakie posiadam Cement mam dobrą 2 całą paletę i narazie polecę na tym Pozdro [email protected] prześlij mi na tego , dzięki Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 10.05.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Czy możesz powiedzieć, ile czasu pracowała koparka przy zasypywaniu piasku? Czy w tym czasie jednocześnie piach był warstwami ubijany? I w końcu: czy p. Mariusz (koparkowy) umawia się na wykonanie pracy , czy na godziny?Dzięki i gratuluje postepów Gabba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 11.05.2007 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 JUŻ ODPOWIADAM !!! JESTEM TROCHĘ ZALATANY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 11.05.2007 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam, również jestem na etapie zakupu projektu Dom pod Sekwoją. Mam pytanko czy masz już wycenę stanu surowego zamkniętego? Według Archona jest to 215tys, ale ceny z końca 2006. Ile aktualnie trzeba dodać do tej kwoty? Szacowałeś może stan pod klucz, ale bez wykończenia (czyli z instalacjami, tynkami, ogrzewaniem, etc bez stricte wykonczenia czyli plytek, kuchni, etc)? Czy zdecydowales sie na przedluzenie garazu? Czy ta adaptacja byla ciezka czy tez bezproblemowa? Sporo pytan, ale tez i termin budowy coraz blizej . Pzdr, Renata Staram się trzymać kosztorys w ryzach Stan surowy zamknięty powinien zamknąć się w 220 – 230 tys. Tynki, instalacje, ocieplenie to tez kolejne 100 tys. Wykończenie, tu już może być mało albo bardzo dużo. Około 1 tys. za m2 pow. użt. Tak przedłużyliśmy garaż o 1,5 m. W ten sposób mamy osobno kotłownię i spiżarnię pod schodami Zmiana ta nie jest kłopotliwa ale należy poprosić Archon o zgodę na zmiany – tez bez kłopotu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts