kris19 13.08.2007 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 dawno nie oglądałam co i jak, ale jestem pod wrażeniem!!! wszystko szybko i piknie! ja zaczęłam z kilka tygodni przed Tobą a dopiero cieśle weszli 2 dni temu i psioczą na rozmiary "zapałek" .Trzymam kciuki ,aby tak dalej! Dzięki I tak mają dwa tygodnie w plecy Powdzenia i połamania belek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambda 23.08.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Kilka dni i tyle się zmieniło Gratuluję pięknego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.08.2007 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Kilka dni i tyle się zmieniło Gratuluję pięknego dachu Dzięki super ekipa bardzo sprawna i są efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 28.08.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Kris. Widzę, ze masz na dachu Syriusza Rupp-a. Mam pytanie, czy dachówki kominkowe, które widzę, ze są u Ciebie - bedziesz używał jako zakończenie odpowietrzenia pionów kanalizy, czy też także jako końcówki wentylacji grwaitacyjnej? pzdr BTW oczywiście dach wyglada pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 29.08.2007 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Kris. Widzę, ze masz na dachu Syriusza Rupp-a. Mam pytanie, czy dachówki kominkowe, które widzę, ze są u Ciebie - bedziesz używał jako zakończenie odpowietrzenia pionów kanalizy, czy też także jako końcówki wentylacji grwaitacyjnej? pzdr BTW oczywiście dach wyglada pieknie Dzięki kominki wentylacyjne bedą uzywane do wentylacji i odpowietrzania kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 25.09.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 >>>>>>>>>> Jetsem w trakcie ustalania szczegółów hydraulik - punkt 110, podłogówka 20 za m2 tynki 14-15 za m2 cem-wapienne, ocieplenie na zewnątrz 30 za m2 Jak będę wiedział coś więcej to dam znać>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Witam Kriss mnie interesuje namiar na ekipę od tynków cementowo- wapiennych, dla mnie trochę cena jest niska więc chciałbym zobaczyć czego się spodziewac można za taką kwotę. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 26.09.2007 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 >>>>>>>>>> Jetsem w trakcie ustalania szczegółów hydraulik - punkt 110, podłogówka 20 za m2 tynki 14-15 za m2 cem-wapienne, ocieplenie na zewnątrz 30 za m2 Jak będę wiedział coś więcej to dam znać>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Witam Kriss mnie interesuje namiar na ekipę od tynków cementowo- wapiennych, dla mnie trochę cena jest niska więc chciałbym zobaczyć czego się spodziewac można za taką kwotę. Pozdrawiam Konrad namiary i wykonane tynki można zobaczyć u Pawła i Reni http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=64089/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 18.10.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam Kriss czy posiadasz zdjęcie z bliska ocieplenia lukarny , chodzi mi o to czy boczne ścianki lukarny są zabite deskami i do tego jest przymocowany styropian ??Jeśli mógłbyś zrobić fotę i pokazać byłbym wdzięczny.Mam takie same lukarny i się właśnie zastanawiam jak to rozwiązać żeby było dobrze.PozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 18.10.2007 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam Kriss czy posiadasz zdjęcie z bliska ocieplenia lukarny , chodzi mi o to czy boczne ścianki lukarny są zabite deskami i do tego jest przymocowany styropian ?? Jeśli mógłbyś zrobić fotę i pokazać byłbym wdzięczny. Mam takie same lukarny i się właśnie zastanawiam jak to rozwiązać żeby było dobrze. Pozdrawiam Konrad Tak są zabite płytą OSB 20 mm z zewnątrz jest przyklejony styropian na bardzo elastycznym kleju plus zagruntowana płyta jakims specyfikiem plus kołki z drewno wkretami. od wewnątrz wełna 10 cm plus stelaż i KG Zdjęcia dopiero w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 22.10.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam Kriss czy posiadasz zdjęcie z bliska ocieplenia lukarny , chodzi mi o to czy boczne ścianki lukarny są zabite deskami i do tego jest przymocowany styropian ?? Jeśli mógłbyś zrobić fotę i pokazać byłbym wdzięczny. Mam takie same lukarny i się właśnie zastanawiam jak to rozwiązać żeby było dobrze. Pozdrawiam Konrad Tak są zabite płytą OSB 20 mm z zewnątrz jest przyklejony styropian na bardzo elastycznym kleju plus zagruntowana płyta jakims specyfikiem plus kołki z drewno wkretami. od wewnątrz wełna 10 cm plus stelaż i KG Zdjęcia dopiero w sobotę najchętniej bym sobie luknął w realu jak to wygląda. Jeśli jest to możliwe napisz kiedy będziesz u siebie na działce i w którym miejscu się ona znajduje. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 12.11.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 no jestm pod wrażeniem postępu prac. tak przy okazji Kris ktoi za ile Ci robil ogrodzenie i z ciekawości -będa sztachety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 12.11.2007 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 ogrodzenie robił pan Waldek z bratem 507 018 564. Super robota ale nie są najtańsi. Całe ogrodzenie 12 słupków plus śmietnik w dwa tygodnie z wykonaniem bardzo solidnego fundamentu. co do ceny trzeba indywidualnie negocjować. Dwa zlote za cegłę to minimum plus fundament. Gośc lubi troche pogadać ale robotę robi. Przesła i bramę zamówiłem u Wisniowskiego - postawiłem na ocynk który trzeba bedzie jeszcze pomalować na wiosnę, przesła malowane proszkowo są dużo droższe. Jakoś nie mam przekonania do spawanych ogrodzeń z profili zawsze wychodzi rdza, dodatkowo cenowo też jest podobnie.Co do sztachet z drewna, super się prezentują ale trzeba często malować a po kilku latach wymienićAle oczywiście to tylko moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 15.12.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Witaj Kris19, Jestem u Ciebie po raz pierwszy. Gratuluję! Śliczny dom i starannie budowany, widać że wspólpracujesz naprawdę z dobrymi ekipami:) My z mężemy budujemy nasz dom Chotomowie, właśnie skonczylismy stan surowy otwarty z dachem. Momentami nie było lekko. Głownie udzielam sie na forum Domu w Lobeliach, bo dom wg projektu o takiej nazwie budujemy. Ogladajc Twoje zdjecia chciałam sie zapytać: 1) jaka jest mniej wiecej odległosc miedzy słupkami w ogrodzeniu i jaka szerokosc słupka i gdzie zaopatrywałes sie w cegłę. Ogrodzenie bedziemy stawiac juz na wiosnę i nie ukrywam, ze pewnie skorzystam z podanego przez Ciebie namiaru na "pana Waldka z bratem", bo Twoj płot fajnie sie prezentuje 2) czy możesz podać namiary na priv na pracownie, która pomaga Ci w aranżacji, jeżeli jesteś oczywiscie z nich zadowolony. Pozdrawiam,Lobelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 16.12.2007 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 WitamStaram się wszystko dopilnowac, ale dobra ekipa to podstawaJeżeli chodzi o ogrodzenie to szerokość słupka jest standartowa na 1,5 cegły lub mniejszy na 1 cegłe. Fajnie jest pokazane na stronach producenta klinkieru np. http://www.crh-klinkier.pl/inf_murki_i_slupki.phpOdległości między słupkami są dobrane do oferty Wiśniowskiego, mniej kosztują wymiary standartowe np 2,5 lub 3m Co do aranzacji, to jest kilka fajnych biur.nie chcę nic sugerować Ja rozmawiałem z kilkoma Kazde biuro ma swój styl i sposób pracy. jedno jest pewne jeżeli zrobicie sobie projekt techniczny na tym etapie to znacznie ułatwicie sobie pracę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.12.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Dla całej Rodzinki http://images28.fotosik.pl/130/4ae2bdcd41e98c98.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SENDI 28.12.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Witam po raz pierwszy, Już od kilku miesięcy regularnie czytam Twój dziennik i jestem pod wrażeniem tempa prac. Powstaje piekny dom Z tego co udało mi się podpatrzeć na zdjeciach - widzę, że musiałeś trafić na dobrych fachowców, albo bardzo dobrze nad nimi czuwałeś ... Jestem Ci wdzięczna za namiary, którymi się dzielisz na forum - skorzystałam już z usług pana Jakuba - geodety i jestem bardzo zadowolona Ja mam zamiar rozpocząć w 2008 r.(na wiosnę) budowę domu w Chotomowie (na razie mieszkam na Białołęce). Będzie to Faworyt - z pracowni mg projekt. Na razie jestem na etapie papierologi, szukania ekipy budowlanej, kierownika budowy, składów budowlanych itp. Dlatego nie ukrywam, bardzo zależałoby mi na informacji od Ciebie na temat sprawdzonych adresów na składy budowlane bądź namiarów na budowlańców/kierownika budowy itp . Mój e-mail [email protected] Z góry bardzo dziękuję Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 09.01.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 , patrzę i patrzę i co????? jakie postępy, widzę pomieszczenia nabierają kształtu :). Chyba że muszę się umówić i zajrzeć . Ostatnio zaglądałem ale nie było Ciebie więc nie wchodziłem. Kris przypomnij mi kto robił u ciebie wylewki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 10.01.2008 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 , patrzę i patrzę i co????? jakie postępy, widzę pomieszczenia nabierają kształtu :). Chyba że muszę się umówić i zajrzeć . Ostatnio zaglądałem ale nie było Ciebie więc nie wchodziłem. Kris przypomnij mi kto robił u ciebie wylewki??? Zapraszam Wylewki a prosze bardzo 0511-625-098 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 10.01.2008 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam po raz pierwszy, Już od kilku miesięcy regularnie czytam Twój dziennik i jestem pod wrażeniem tempa prac. Powstaje piekny dom Z tego co udało mi się podpatrzeć na zdjeciach - widzę, że musiałeś trafić na dobrych fachowców, albo bardzo dobrze nad nimi czuwałeś ... Jestem Ci wdzięczna za namiary, którymi się dzielisz na forum - skorzystałam już z usług pana Jakuba - geodety i jestem bardzo zadowolona Ja mam zamiar rozpocząć w 2008 r.(na wiosnę) budowę domu w Chotomowie (na razie mieszkam na Białołęce). Będzie to Faworyt - z pracowni mg projekt. Na razie jestem na etapie papierologi, szukania ekipy budowlanej, kierownika budowy, składów budowlanych itp. Dlatego nie ukrywam, bardzo zależałoby mi na informacji od Ciebie na temat sprawdzonych adresów na składy budowlane bądź namiarów na budowlańców/kierownika budowy itp . Mój e-mail [email protected] Z góry bardzo dziękuję Monika Poleciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 17.01.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Kris gratuluje , ładnie Wam to wszystko wyszło i sprawnie Mam prosbę czy polecasz ekipę od zabudowy g-k na poddaszu?? Jesli tak będę wdzieczna za namiary i cene za m2. Może byc na priva. Dziękuję Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts