Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DZIENNIK KRISA - KOMENTARZE

kris19

Recommended Posts

dawno nie oglądałam co i jak, ale jestem pod wrażeniem!!!

wszystko szybko i piknie!

ja zaczęłam z kilka tygodni przed Tobą a dopiero cieśle weszli 2 dni temu i psioczą na rozmiary "zapałek" :D .Trzymam kciuki ,aby tak dalej!

Dzięki

I tak mają dwa tygodnie w plecy

Powdzenia i połamania belek :D

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kris. Widzę, ze masz na dachu Syriusza Rupp-a.

Mam pytanie, czy dachówki kominkowe, które widzę, ze są u Ciebie - bedziesz używał jako zakończenie odpowietrzenia pionów kanalizy, czy też także jako końcówki wentylacji grwaitacyjnej?

pzdr

BTW oczywiście dach wyglada pieknie :D :D

Dzięki

kominki wentylacyjne bedą uzywane do wentylacji i odpowietrzania kanalizacji.

• 4 weeks później...

>>>>>>>>>>

Jetsem w trakcie ustalania szczegółów

hydraulik - punkt 110, podłogówka 20 za m2

tynki 14-15 za m2 cem-wapienne, ocieplenie na zewnątrz 30 za m2

Jak będę wiedział coś więcej to dam znać>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Witam Kriss

mnie interesuje namiar na ekipę od tynków cementowo- wapiennych, dla mnie trochę cena jest niska więc chciałbym zobaczyć czego się spodziewac można za taką kwotę.

Pozdrawiam

Konrad :wink:

>>>>>>>>>>

Jetsem w trakcie ustalania szczegółów

hydraulik - punkt 110, podłogówka 20 za m2

tynki 14-15 za m2 cem-wapienne, ocieplenie na zewnątrz 30 za m2

Jak będę wiedział coś więcej to dam znać

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Witam Kriss

mnie interesuje namiar na ekipę od tynków cementowo- wapiennych, dla mnie trochę cena jest niska więc chciałbym zobaczyć czego się spodziewac można za taką kwotę.

Pozdrawiam

namiary i wykonane tynki można zobaczyć u Pawła i Reni

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=64089/

• 4 weeks później...

Witam

Kriss czy posiadasz zdjęcie z bliska ocieplenia lukarny , chodzi mi o to czy boczne ścianki lukarny są zabite deskami i do tego jest przymocowany styropian ??

Jeśli mógłbyś zrobić fotę i pokazać byłbym wdzięczny.

Mam takie same lukarny i się właśnie zastanawiam jak to rozwiązać żeby było dobrze.

Pozdrawiam

Konrad

Witam

Kriss czy posiadasz zdjęcie z bliska ocieplenia lukarny , chodzi mi o to czy boczne ścianki lukarny są zabite deskami i do tego jest przymocowany styropian ??

Mam takie same lukarny i się właśnie zastanawiam jak to rozwiązać żeby było dobrze.

Pozdrawiam

Konrad

Tak są zabite płytą OSB 20 mm z zewnątrz jest przyklejony styropian na bardzo elastycznym kleju plus zagruntowana płyta jakims specyfikiem plus kołki z drewno wkretami. od wewnątrz wełna 10 cm plus stelaż i KG

Zdjęcia dopiero w sobotę

Witam

Pozdrawiam

Konrad

Tak są zabite płytą OSB 20 mm z zewnątrz jest przyklejony styropian na bardzo elastycznym kleju plus zagruntowana płyta jakims specyfikiem plus kołki z drewno wkretami. od wewnątrz wełna 10 cm plus stelaż i KG

Zdjęcia dopiero w sobotę

najchętniej bym sobie luknął w realu jak to wygląda. Jeśli jest to możliwe napisz kiedy będziesz u siebie na działce i w którym miejscu się ona znajduje.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

ogrodzenie robił pan Waldek z bratem 507 018 564. Super robota ale nie są najtańsi. Całe ogrodzenie 12 słupków plus śmietnik w dwa tygodnie z wykonaniem bardzo solidnego fundamentu. co do ceny trzeba indywidualnie negocjować. Dwa zlote za cegłę to minimum plus fundament. Gośc lubi troche pogadać ale robotę robi.

Przesła i bramę zamówiłem u Wisniowskiego - postawiłem na ocynk który trzeba bedzie jeszcze pomalować na wiosnę, przesła malowane proszkowo są dużo droższe. Jakoś nie mam przekonania do spawanych ogrodzeń z profili zawsze wychodzi rdza, dodatkowo cenowo też jest podobnie.

Co do sztachet z drewna, super się prezentują ale trzeba często malować a po kilku latach wymienić

Ale oczywiście to tylko moja opinia

• 1 month później...

Witaj Kris19,

Jestem u Ciebie po raz pierwszy.

Gratuluję! Śliczny dom i starannie budowany, widać że wspólpracujesz naprawdę z dobrymi ekipami:)

My z mężemy budujemy nasz dom Chotomowie, właśnie skonczylismy stan surowy otwarty z dachem. Momentami nie było lekko. Głownie udzielam sie na forum Domu w Lobeliach, bo dom wg projektu o takiej nazwie budujemy.

Ogladajc Twoje zdjecia chciałam sie zapytać:

1) jaka jest mniej wiecej odległosc miedzy słupkami w ogrodzeniu i jaka szerokosc słupka i gdzie zaopatrywałes sie w cegłę.

Ogrodzenie bedziemy stawiac juz na wiosnę i nie ukrywam, ze pewnie skorzystam z podanego przez Ciebie namiaru na "pana Waldka z bratem", bo Twoj płot fajnie sie prezentuje

2) czy możesz podać namiary na priv na pracownie, która pomaga Ci w aranżacji, jeżeli jesteś oczywiscie z nich zadowolony.

Pozdrawiam,

Lobelka

Witam

Staram się wszystko dopilnowac, ale dobra ekipa to podstawa

Jeżeli chodzi o ogrodzenie to szerokość słupka jest standartowa na 1,5 cegły lub mniejszy na 1 cegłe. Fajnie jest pokazane na stronach producenta klinkieru np.

http://www.crh-klinkier.pl/inf_murki_i_slupki.php

Odległości między słupkami są dobrane do oferty Wiśniowskiego, mniej kosztują wymiary standartowe np 2,5 lub 3m

Co do aranzacji, to jest kilka fajnych biur.

nie chcę nic sugerować

Ja rozmawiałem z kilkoma

Kazde biuro ma swój styl i sposób pracy.

jedno jest pewne jeżeli zrobicie sobie projekt techniczny na tym etapie to znacznie ułatwicie sobie pracę

Pozdrawiam

Witam po raz pierwszy,

Już od kilku miesięcy regularnie czytam Twój dziennik i jestem pod wrażeniem tempa prac. Powstaje piekny dom :) Z tego co udało mi się podpatrzeć na zdjeciach - widzę, że musiałeś trafić na dobrych fachowców, albo bardzo dobrze nad nimi czuwałeś :D...

Jestem Ci wdzięczna za namiary, którymi się dzielisz na forum - skorzystałam już z usług pana Jakuba - geodety i jestem bardzo zadowolona :lol:

Ja mam zamiar rozpocząć w 2008 r.(na wiosnę) budowę domu w Chotomowie (na razie mieszkam na Białołęce). Będzie to Faworyt - z pracowni mg projekt. Na razie jestem na etapie papierologi, szukania ekipy budowlanej, kierownika budowy, składów budowlanych itp.

Dlatego nie ukrywam, bardzo zależałoby mi na informacji od Ciebie na temat sprawdzonych adresów na składy budowlane bądź namiarów na budowlańców/kierownika budowy itp . Mój e-mail [email protected]

Z góry bardzo dziękuję

Monika

• 2 weeks później...

:o :o :o :o :o :o , patrzę i patrzę i co????? :-? :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: jakie postępy, widzę pomieszczenia nabierają kształtu :):).

Chyba że muszę się umówić i zajrzeć :-? :wink: .

Ostatnio zaglądałem ale nie było Ciebie więc nie wchodziłem.

Kris przypomnij mi kto robił u ciebie wylewki???

:o :o :o :o :o :o , patrzę i patrzę i co????? :-? :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: jakie postępy, widzę pomieszczenia nabierają kształtu :):).

Chyba że muszę się umówić i zajrzeć :-? :wink: .

Ostatnio zaglądałem ale nie było Ciebie więc nie wchodziłem.

Kris przypomnij mi kto robił u ciebie wylewki???

Zapraszam

Wylewki

a prosze bardzo

0511-625-098

Witam po raz pierwszy,

Już od kilku miesięcy regularnie czytam Twój dziennik i jestem pod wrażeniem tempa prac. Powstaje piekny dom :) Z tego co udało mi się podpatrzeć na zdjeciach - widzę, że musiałeś trafić na dobrych fachowców, albo bardzo dobrze nad nimi czuwałeś :D...

Jestem Ci wdzięczna za namiary, którymi się dzielisz na forum - skorzystałam już z usług pana Jakuba - geodety i jestem bardzo zadowolona :lol:

Ja mam zamiar rozpocząć w 2008 r.(na wiosnę) budowę domu w Chotomowie (na razie mieszkam na Białołęce). Będzie to Faworyt - z pracowni mg projekt. Na razie jestem na etapie papierologi, szukania ekipy budowlanej, kierownika budowy, składów budowlanych itp.

Dlatego nie ukrywam, bardzo zależałoby mi na informacji od Ciebie na temat sprawdzonych adresów na składy budowlane bądź namiarów na budowlańców/kierownika budowy itp . Mój e-mail [email protected]

Z góry bardzo dziękuję

Monika

Poleciało