Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DZIENNIK KRISA - KOMENTARZE

kris19

Recommended Posts

Kris gratuluje , ładnie Wam to wszystko wyszło i sprawnie :D

Mam prosbę czy polecasz ekipę od zabudowy g-k na poddaszu?? Jesli tak będę wdzieczna za namiary i cene za m2. Może byc na priva.

Dziękuję

Pozdrawiam,

KasiaR :wink:

Dzięki dzięki

To u Was jest super

moja ekipa jest super

Najlepiej zwerifikowac samemu

zapraszam na budowe

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kris gratuluje , ładnie Wam to wszystko wyszło i sprawnie :D

Mam prosbę czy polecasz ekipę od zabudowy g-k na poddaszu?? Jesli tak będę wdzieczna za namiary i cene za m2. Może byc na priva.

Dziękuję

Pozdrawiam,

KasiaR :wink:

Dzięki dzięki

To u Was jest super

moja ekipa jest super

Najlepiej zwerifikowac samemu

zapraszam na budowe

chętnie Was odwiedzimy, przy okazji zobaczymy zabudowe g-k. Wiem ,że mój mąż wysłał już do Ciebie miala w tej sprawie.

Pozdrawiam :wink: ,

KasiaR

Polecam firmę DLH Drewno przy ul. Modlińskiej 231

Doskonała firma z bardzo dobrym towarem. (PARKIETY. DESKI PODŁOGOWE, PODLOGI WARSTWOWE, CHEMIA DO PARKIETÓW, LISTWY I WIELE INNYCH – DREWNO Z CAŁEGO SWIATA )

Bardzo dobry kontakt z klientem, potrafią doradzić i chętnie odpowiadają na wszystkie pytania.

Drzewo na parkiety jest naprawdę wysortowane w danej klasie produktu co często nie jest praktykowane do końca w innych firmach (gdzieś przecież trzeba przyciąć parę groszy).

Posiadają sprawdzone namiary na parkieciarzy.

Kupuje tam parkiety, :D :D :D

Przed podjęciem decyzji co Waszych podłóg porozmawiajcie z Panem Andrzejem Kwapisiewiczem z

DLH Poland

03-120 Warszawa

ul. Modlińska 231

695 350 040

tel. 22 / 811 11 60

fax 22 / 614 47 01

pn-pt 8 - 17

sob 9 - 14

Na hasło Murator zniżka, można tez powołać się na Krzysztofa z Białołęki

POLECAM

http://images31.fotosik.pl/127/54966ff3a0f4239a.jpg

Kris ja też bym zajrzał :):):), musimy się jakoś zmówić :):), dzisiaj nie dam rady wpasowac się :)

Jak pamiętam do ogrzewania i ciepłej wody wybrałeś kocioł gazowy, zdradzisz jaki ??:)

Witam

Podam ci link z dokładnym opisem

Cena też jest tam podana oczywiście minus rabaty

http://valmark.viessmann.sklep.pl/pokaz.php?id_prod1=10136&body=pokaz1&kategoria=557&kategoria_m=557&kategoria0=557&kategoria1=&kategoria2=&kategoria4=&begin=0&num=1&numBegin=1&cecha=6.5-26.0&cecha1=&prez=detail&op=

Co do spotkania to mam wolny czas w ciągu dnia w pon. srodę, piątek

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Witam wszystkich a przedewszystkim Krisa.

Gratulujemy bardzo tak szybkich postepów bodowy.

Niestety ze wszystkich projektow jakie oglądaliśmy a przeglądnelismy ich miliony, dom Pod Sekwoją jest dla nas idelalny. Piszę niestety gdyż oczywiście jest to jajdronszy projekt ze wszystkich ktore bralismy pod uwagę.

Więc moje pytanie do Krisa i innych kotrzy rozwazali ten projekt brzmi:

1. Czy isteniej coś takiego jak proporcjonalne zmniejszenie projektu domu? Wiem oczywiście ze nie dosłownie ze względu na stałe wielkości drzwi okienklatek schodowych it) ale coś w tym stylu?

Chodzi o to ze nie zalzy nam az tak bardzo na ogromnych powieżchanich jakie oferuje ten projekt, Chodzi nam jedynie o idelany układ pomieszczeń.

2. Co jest najbardziej kosztownę w tym projekcie. Dlaczego jego koszty budowy tak róznią się od innych domów (czy chodzi tylko o powierzchnię?)

3. Czy macie jakies inne sposoby na obnieżenie kosztów budowy tego projektu, i nie chodzi mi tu o stosowanie tanich materiałów. Mam namysli o zmianach w projekcie które by znacznie wpłynęły na koszty ale nie zmianiały by układu pomieszczeń,

4. Nawiązująć do poprzedniegp pytania. czy rezygnacja z Lukarn w dachu znacznie obniży koszt budowy? (w prawdze wtedy zmniejszy sie powiezchnia uzytkowa pokojów ale to dopuszczamy)

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Marcin

Witam wszystkich a przedewszystkim Krisa.

Gratulujemy bardzo tak szybkich postepów bodowy.

Niestety ze wszystkich projektow jakie oglądaliśmy a przeglądnelismy ich miliony, dom Pod Sekwoją jest dla nas idelalny. Piszę niestety gdyż oczywiście jest to jajdronszy projekt ze wszystkich ktore bralismy pod uwagę.

Więc moje pytanie do Krisa i innych kotrzy rozwazali ten projekt brzmi:

1. Czy isteniej coś takiego jak proporcjonalne zmniejszenie projektu domu? Wiem oczywiście ze nie dosłownie ze względu na stałe wielkości drzwi okienklatek schodowych it) ale coś w tym stylu?

Chodzi o to ze nie zalzy nam az tak bardzo na ogromnych powieżchanich jakie oferuje ten projekt, Chodzi nam jedynie o idelany układ pomieszczeń.

2. Co jest najbardziej kosztownę w tym projekcie. Dlaczego jego koszty budowy tak róznią się od innych domów (czy chodzi tylko o powierzchnię?)

3. Czy macie jakies inne sposoby na obnieżenie kosztów budowy tego projektu, i nie chodzi mi tu o stosowanie tanich materiałów. Mam namysli o zmianach w projekcie które by znacznie wpłynęły na koszty ale nie zmianiały by układu pomieszczeń,

4. Nawiązująć do poprzedniegp pytania. czy rezygnacja z Lukarn w dachu znacznie obniży koszt budowy? (w prawdze wtedy zmniejszy sie powiezchnia uzytkowa pokojów ale to dopuszczamy)

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Marcin

najwieksze koszty: dach (mozna zaoszczędzić ale tylko na gorszej jakości materiałach np blachodachówka), likwidacja lukarn - znaczne zmniejszenie pow użytkowej.

okna - można oszczędzic ale tylko stosując słabej jakości stolarkę tzn słaba izolacja termiczna

brama garazowa - ale znowu to samo co z oknami i ręcznie podnoszona

taras - duże koszty wykończenia

kanalizacja, elektryka, piec itp i itd

Zawsze jest coś za coś

Powierzchnia domu jest akurat (wiem co mówię jestem na etapie wybierania mebli i wcale nie jest tak słodko ) prosze spróbować wrysować w skali jakieś meble z katalogu

generalnie koszty to min 2000 za m2 pow. całkowitej :o

Dziękuje za odpowiedź Kris,

Apropos tarasu to bardzo podoba nam sie Pańska zmiana w projekcie gdzie zabudowuje Pan to nad tarasem,

Powracając do kosztów, niestety przebywamy za granicą i nie jestesmy w stanie prowadzić budowy w systemie Bardzo gospodarczym. W prawdzie mamy na miejscu zaufanych ludzi którzy będą się tym zajmować jednak nas najbardzije przeraża dana z archonu:

Ogółem - całkowity koszt budowy (stan pod klucz): 587.400,00 zł

i dopisek - ceny nie zawierają podatku Vat.

Co do materiałów to chcielibysmy jednak dachówkę, może troche uprościc lukarny.

Niestety jestemsy ograniczeni kwotą 400 000 na stan pod klucz (czyli bez wyposażenia)

Ostatnio nawet znów zaczęlismy szukać mniejszych domów, lecz ciągle brzmi nam w uszach ze skoto to jest wymarzony don do końca życia to nie powinno się rezygnować.

Czy z naszymi 400 tys lepiej zapomnieć o Sekwoii i stanąć na ziemie i szukać czegoś tańszego?

/przepraszam za wewnętrzne przmeyślenia pod Pańskim dziennikiem:)

Dziękuje za odpowiedź Kris,

Apropos tarasu to bardzo podoba nam sie Pańska zmiana w projekcie gdzie zabudowuje Pan to nad tarasem,

Powracając do kosztów, niestety przebywamy za granicą i nie jestesmy w stanie prowadzić budowy w systemie Bardzo gospodarczym. W prawdzie mamy na miejscu zaufanych ludzi którzy będą się tym zajmować jednak nas najbardzije przeraża dana z archonu:

Ogółem - całkowity koszt budowy (stan pod klucz): 587.400,00 zł

i dopisek - ceny nie zawierają podatku Vat.

Co do materiałów to chcielibysmy jednak dachówkę, może troche uprościc lukarny.

Niestety jestemsy ograniczeni kwotą 400 000 na stan pod klucz (czyli bez wyposażenia)

Ostatnio nawet znów zaczęlismy szukać mniejszych domów, lecz ciągle brzmi nam w uszach ze skoto to jest wymarzony don do końca życia to nie powinno się rezygnować.

Czy z naszymi 400 tys lepiej zapomnieć o Sekwoii i stanąć na ziemie i szukać czegoś tańszego?

/przepraszam za wewnętrzne przmeyślenia pod Pańskim dziennikiem:)

I co ja mam Wam napisać?

Bez walki o każda złotówkę, walki o rabaty itp może być cięzko. To jest duży dom i wymaga dużych nakładów szczególnie w wykączenie i nawet stosując tanie materiały np panele z marketu to jest ich ponad 200 m2, farba na około 800 - 900 m2 i to samo tynki itp itd :evil:

Witaj, zajrzałem na Twoje posiadłości, pozoliłem sobie na zwiedzanie, postępy od mojej ostatniej wizyty bardzooooooo, ładnie wyglada podłoga na górze i dole, łazienki także, szkoda tylko że nie było okazji podyskutować, postaram sie zajrzeć jak będziesz :):)

• 1 month później...
ogrodzenie robił pan Waldek z bratem 507 018 564. Super robota ale nie są najtańsi. Całe ogrodzenie 12 słupków plus śmietnik w dwa tygodnie z wykonaniem bardzo solidnego fundamentu. co do ceny trzeba indywidualnie negocjować. Dwa zlote za cegłę to minimum plus fundament. Gośc lubi troche pogadać ale robotę robi.

Przesła i bramę zamówiłem u Wisniowskiego - postawiłem na ocynk który trzeba bedzie jeszcze pomalować na wiosnę, przesła malowane proszkowo są dużo droższe. Jakoś nie mam przekonania do spawanych ogrodzeń z profili zawsze wychodzi rdza, dodatkowo cenowo też jest podobnie.

Co do sztachet z drewna, super się prezentują ale trzeba często malować a po kilku latach wymienić

Ale oczywiście to tylko moja opinia

Z tą super robotą od p. Waldka to ja mam niestety skrajnie różną opinię na ten temat http://forum.muratordom.pl/post2526767.htm#2526767

U mnie bylo dobrze ale widocznie p. Waldek rozmienil się na drobne i zasilił szeregi wykonawców których należy unikać

ogrodzenie robił pan Waldek z bratem 507 018 564. Super robota ale nie są najtańsi. Całe ogrodzenie 12 słupków plus śmietnik w dwa tygodnie z wykonaniem bardzo solidnego fundamentu. co do ceny trzeba indywidualnie negocjować. Dwa zlote za cegłę to minimum plus fundament. Gośc lubi troche pogadać ale robotę robi.

Przesła i bramę zamówiłem u Wisniowskiego - postawiłem na ocynk który trzeba bedzie jeszcze pomalować na wiosnę, przesła malowane proszkowo są dużo droższe. Jakoś nie mam przekonania do spawanych ogrodzeń z profili zawsze wychodzi rdza, dodatkowo cenowo też jest podobnie.

Co do sztachet z drewna, super się prezentują ale trzeba często malować a po kilku latach wymienić

Ale oczywiście to tylko moja opinia

Z tą super robotą od p. Waldka to ja mam niestety skrajnie różną opinię na ten temat http://forum.muratordom.pl/post2526767.htm#2526767