Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciliście za kierownika budowy?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja zaplacilam 1000 zl plus 300 za kosztorys , kierownik gdyby nie robil kosztorysu to nawet by sie nie zjawil na budowie , mam ochote go rozszarpac , aha jak sie go zapytalam czy przyjedzie na budowe to sie mnie spytla ze po co ona ma mnie narazac na koszty dojadu przeciez budowlancy wiedza jak budowac , poprostu rece mi opadly , wiecej nie zrobie takiego błedu poprostu majster ktory nam buduje nam go nagral i wczesniej nie ustalilismy zakresu jego prac :(

1200 za całą budowę ,płacone z góry i jest zainteresowany wydzwania co parę dni wypytuje się o etapie prowadzonych prac , doradza i przyjeżdża sprawdzać każdy zakonczony etap ,wpisy do książki na bierząco i nawet kosztorys budowy domu zrobił mi za darmo.

Ja za pełninenie funkcji kierownika budowy domku jednorodzinnego "biorę" około 1500-1800 zł w zależności od lokalizacji , wielkości oraz indywidualnych ustaleń z inwestorem. Wykonję również kosztorysy w tym także do celów kredytowych. 0-608-87-67-58

1500 PLN w trzech ratach. Na budowie bardzo często, przyjeżdża sam z własnej woli popatrzec, co sie dzieje. Dopiero wylaliśmy ławy a był na budowie już 5 razy. Dzisiaj rano sam zadzwonił, aby dostarczyć mu dziennik budowy, bo chce odebrać wczoraj zalewane ławy...

Prawdopodobnie zostalismy wyrolowani, nasz kierownik bierze od nas 1500 netto + za kazd a wizyte 150 zł + VAT, a tych wizyt ma być 6 czyli razem 2400 + VAT czyli prawie 3000 tys! Czy ktos zna jakies oficjalne stawki? Dodam ze buduje w okolicach Bydgoszczy :evil: