Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciliście za kierownika budowy?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam dwie oferty:

1. 1500 zł - w tym kierownik będzie raz na tydzień - dwa, jak coś będzie działo się (ale z jego gadki raczej nie bardzo chce mi sie wierzyć),

2. 2400 zł - dwa razy w tygodniu w przypadku gdy trwają prace na budowie. Różnica 900 zł a ja mam dylemat. Dodam, że ten droższy w czasie rozmowy naprawdę sprawiał wrażenie fachowca, no ale z wrażeniem to różnie bywa. I jak to jest z tym kierownikiem. Warto mieć go częściej na budowie czy to jest tylko formalność???

• 1 month później...
6000 brutto - w 3 ratach; ostatnia po oddaniu domu do uzytku (czy jak to się nazywa). Jest na każdym etapie, na telefon i sam wpada niezapowiedzianie (tak zapowiedział). Zważywszy, że nie jesteśmy budowlańcami i ciężko pracujemy uznaliśmy, że za intensywną prace taka płaca może być. O ile sen o aktywnie działającym kierowniku się ziści :)

witam

mam pytanko ile płaciliście za kierownika budowy czy kierownik interesował się budową czy tylko patrzył na kasę?

Pozdrawiam 8)

My płacimy 3 tys w dwoch etapach -nie malo ale pisze kosztorysy załatwia nam wszelkie papiery i ma ponoc dioglądac budowy co kilka dni jak coś nie tak to kopac i rozwalac-zobaczymy jak wyjdzie w praktyce[list=]

Ja za prowadzenie budowy domku jednorodzinnego "biorę" 1500-1800 zł w zależności od miejsca budowy i indywidualnych wymagań inwestora. Wykonuję również kosztorysy szczegółowe oraz wskaźnikowe dla celów kredytowych. 0-608-87-67-58

mam dobrego polecanego fachowca z doswiadczeniem

1000 zeta bez faktury i w tym

dokumenty na poczatek

dokumenty na koniec

10 wizyt (maksymalnie)

nie wiem ile razy bedzie naprawde lecz powiedzial ze jesli zaleje jakies zbrojenie bez jego obecnosci to sie zegnamy - brzmi kompetentnie

nadzoruje budowe nowej firmy mojego szefa - moj szef jest bardzo wymagajacy i jest z niego zadowolony

mam dobrego polecanego fachowca z doswiadczeniem

1000 zeta bez faktury i w tym

dokumenty na poczatek

dokumenty na koniec

10 wizyt (maksymalnie)

nie wiem ile razy bedzie naprawde lecz powiedzial ze jesli zaleje jakies zbrojenie bez jego obecnosci to sie zegnamy - brzmi kompetentnie

nadzoruje budowe nowej firmy mojego szefa - moj szef jest bardzo wymagajacy i jest z niego zadowolony

hehhe z Kujaw na Dolny śląsk chyba nie dojedzie :)

Ja kierownikowi płace za stan surowy 1000 zł/mc...co w efekcie daje 2500-3000. Później podczas prac wykończeniowych na budowę ma wpadac około 2 razy/mc i będzie za to brał 100 zł/mc.

Kierownik jest z tej samej gminy co ja więc na budowie jest codziennie (kierownikuje tylko w swojej okolicy), a w momentach newralgicznych pojawia sie kilka razy dziennie (tak mówi i wiem , że tak robi). Zna miejscowe realia (ekipy, składy itp). No i wymaga. Nie jest typowym "stemplownikiem dziennikowym".