Zielona 05.05.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Aktualnie ocieplam poddasze wełną mineralną. Mam jeszcze strych, który na razie będzie nieocieplany.Proszę o radę : Czym zabezpieczyć wełnę mineralną, którą widać przy złączeniu podłogi strychu z połacią dachu. Nie chcę, by pyłki wełny po nim fruwały. Druga sprawa: Na strychu jest: wyłaz dachowy, są wprawdzie dachówki wentylacyjne, ale nie ma okien. Gdy przygrzeje słońce robi się naprawdę gorąco. Widziałam na zdjęciach z budowy (ArtMedia) takie otwory wentylacyjne. Czy to jest wyjście?Czy macie może inne pomysły na wentylację poddasza nieużytkowego. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Zielona dnia 2003-05-05 14:55 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 05.05.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 On 2003-05-05 14:53, Zielona wrote: Proszę o radę : Czym zabezpieczyć wełnę mineralną, którą widać przy złączeniu podłogi strychu z połacią dachu. Nie chcę, by pyłki wełny po nim fruwały. U mnie jest tak: podłoga na strych z płyt OSB 18 mm (zakrywają one wełne w podłodze), a w połaci dachu wełna zabezpieczona jest folią paroizolacyjną. Jeśli chcesz możesz jeszcze dla zamaskowania dać panele ścienne na ruszcie z cienkich łat mocowanych do krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 05.05.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 On 2003-05-05 14:53, Zielona wrote: Proszę o radę : Czym zabezpieczyć wełnę mineralną, którą widać przy złączeniu podłogi strychu z połacią dachu. Nie chcę, by pyłki wełny po nim fruwały. U mnie jest tak: podłoga na strych z płyt OSB 18 mm (zakrywają one wełne w podłodze), a w połaci dachu wełna zabezpieczona jest folią paroizolacyjną. Jeśli chcesz możesz jeszcze dla zamaskowania dać panele ścienne na ruszcie z cienkich łat mocowanych do krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 05.05.2003 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Zielona,musisz, niestety, zapewnić wentylację poddasza.Najlepsza i najpewniejsza to - nawiem pod okapem, wywiew w kalenicy. Jeżeli tego nie masz - wykonaj otwory wentylacyjne w szczytach budynku lub w połaci dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 06.05.2003 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Jest i nawiew pod okapem i wywiew w kalenicy.Ale w słoneczne dni jest tam sauna, jak się otworzy wyłaz jest trochę lepiej.Zamierzamy wykonać jeszcze te otwory w ścianie szczytowej i zabezpieczyć je kratkami wentylacyjnymi.A co w zimie? Będzie wchodził mróz tymi dziurami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts